«Saab» saņem augstāko dizaina «trofeju» 9

 
24.novembris 2006 12:04

Britu pazīstamākais autožurnāls "Autocar" ir kronējis "Saab Aero X" konceptu par "Gada konceptauto", uzslavējot to par stilīgo dizainu un aviācijas ietekmi.

Londonā notikušajā ceremonijā "Saab Aero X" tika slavēts par tā dinamisko veidolu un dizaineru uzticīgajām atsaucēm uz Saab aviācijas mantojumu, ieskaitot tā oriģinālo visaptverošo vējstiklu, turbīnas diskus un kupolveidīgo kokpitu.



Pasniedzot balvu, Autocar redaktors Čass Hallets paziņoja: “Aero X paņem pazīstamos Saab dizaina vaibstus un parāda, kā tie var tikt iekļauti modernā arhitektūrā un pārliecinoši pārnesti pat 400 zirgspēku superkupejā. “Fakts, ka auto piedāvā arī futūristiskus formas un interjera elementus, kas ir tikpat pamatoti kā oriģināli, un demonstrē, cik daudz labāk auto var iztikt bez vējstikla statņiem, tikai padara to labāku.”

Balva pievienojas citām Aero X vinnētajām trofejām. Kad auto šī gada sākumā tika pirmo reizi parādīts Ženēvas autošovā, ASV žurnāls Autoweek – viens no pasaules ietekmīgākajiem izdevumiem – piešķīra konceptam prestižo „Šova labākā” godu.

“Mēs ļoti lepojamies ar šo balvu,” pavēstīja Braiens Nesbits, General Motors Europe dizaina izpilddirektors. “Saab Aero X ir daudz vairāk nekā tikai konceptauto. Tā ir vīzija dizaina virzienam, kurā nākotnē dosies Saab.”

Aero X ir arī ļoti skaidra definīcija Saab apņēmībai degvielas alternatīvu virzienā. Lai nodrošinātu, ka Aero X jauda atbilst auto izskatam, koncepts ir apgādāts ar 400 zirgspēku turbopūtes V6 BioPower dzinēju, kas var darboties pilnībā ar tīru E100 bioetanolu. Tāpat kā dizains, arī transmisija kalpo par spēcīgu mājienu tam, kas sagaida Saab nākotnē.

“Esam sajūsmināti saņemt šādu atzinību,” pavēstīja Jans Ake Jonsons, Saab Automobile izpilddirektors. “Aero X ir drosmīgs apstiprinājums mūsu markas galvenajām īpašībām, un ir patīkami redzēt, ka žurnāla Autocar eksperti ir atzinīgi novērtējuši tā nozīmi kā iedvesmu aizraujošiem nākotnes produktiem, kas nāks no Saab.”

Šis ir jau otrais gads pēc kārtas, kad GM Europe dizaina komandai žurnāls Autocar ir piešķīris šādu balvu. Pagājušā gadā kā uzvarētājs tika kronēts Opel Antara GTC.
 
Visi komentāri
 
219048. viesis 24.novembris 2006 12:07
0 0 Atbildēt

iespaidiigs jau ir, bet www.iauto.lv/article.php?sid=10683 ...

219049. viesis 24.novembris 2006 12:08
0 0 Atbildēt

smuks ja kas ...

219057. viesis 24.novembris 2006 12:52
0 0 Atbildēt

Tiešām smukulīts, bet izskatās ka tas ir bez priekšējām stoikām... Kas notiek ja veļas, laikam psc

219076. viesis 24.novembris 2006 14:55
0 0 Atbildēt

:) Sapņu lidmašīna. Domāju, ka nav tāda cilvēka uz šīs apaļās bumbas(zemes), kas nevēlētos kaut vienreiz mūžā pilotēt šo mākslas darbu :)

219115. viesis 24.novembris 2006 19:03
0 0 Atbildēt

cluber tici man es negribētu :)

219117. viesis 24.novembris 2006 19:20
0 0 Atbildēt

Es arī negribu. Cluber, atskaiti no visas cilvēces 2 cilvēkus, lūdzu. :-)

219122. viesis 24.novembris 2006 21:23
0 0 Atbildēt

toties es gan neatteiktos no shaada auto!!!

un tas ka kaadam latvju zellim skaudiibas varaa ir aptumshojies praatinjsh ,tas nav nekas iipash,par muusu naacijas raxtura iipashiibaam jau sen iereec pat kaiminji....

219179. viesis 27.novembris 2006 2:45
0 0 Atbildēt

Nu riktīgs MUST HAVE!

219220. viesis 29.novembris 2006 3:36
0 0 Atbildēt

ja es ar vinju dabuut izbraukt vienreiz muuzaa es drosvien nevareetu vinju atdot atpakalj :D smuks peec vella!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti