Koleos: Kompakts SUV ar «Renault» vārdu 2

 
4.decembris 2006 10:45

Parīzes auto šovā franču ražotājs "Renault" prezentējis automobili, kas ir pirmais markas mēģinājums ienākt SUV automobiļu segmentā. "Koleos" pagaidām gan ir tikai konceptauto, taču jau tagad ir zināms, ka sērijveida ražošanā tas nonāks 2008.gada pirmajā pusē.

Atbilstoši vispārējām kompakto SUV tendencēm arī "Koleos" sevī apvieno robustu konstrukciju un sportiskas gaitas īpašības, tādējādi ļaujot vadītājam ērti justies kā uz, tā arī nobraucot no ceļa ar cietu segumu.



4,52 metrus garā, 1,89 metrus platā un 1,70 metrus augstā automobiļa pilnpiedziņas platforma ar 20 cm klīrensu izstrādāta sadarbībā ar "Nissan" savukārt dizainu palīdzējis zīmēt "Renault" daļēji piederošais korejiešu uzņēmums "Samsung". Markas automobiļiem raksturīgo seju ar divās daļās pārdalīto radiatora režģi ar liela izmēra rombu vidū papildina labi redzama aizsargplātne, kas apliecas bampera apakšējai malai un vismaz teorētiski ļauj brīvāk justies apvidū. Profilā "Koleos" raksturo vīrišķīgas riteņu arkas ar 19'' riteņu diskiem, kuriem uzautas 255/50 izmēra riepas, pārliecinoša izskata sānu sliekšņi. Aizmugurējo daļu savukārt raksturo dalīts, slīps bagāžas nodalījuma pārsegs, neiztrūkstošais "Renault" rombs, kā arī bampers ar priekšējai aizsargplātnei analogu elementu un tajā iestrādātiem diviem izpūtēja uzgaļiem.



Koncepta auto cienīgs elements ir stikla jumts ar alumīnija reliņiem, kā arī sānu spoguļi, kuros iestrādāti virzienrādītāji un papildu starmeši, kuros tāpat kā priekšējos un aizmugurējos lukturos izmantotas LED tehnoloģijas.
 
Atverot durvis, masīvie sānu sliekšņi nedaudz izbīdās uz āru un atvieglo iekāpšanu salonā, kurā dominē divu toņu apdares materiāli - visi četri "Koleos" sēdekļi apšūti ar bēšu ādu, savukārt durvju, priekšējā paneļa un stūres apdarē izmantota sarkanbrūna āda. Instrumentu panelī ir klasiskās apaļās ciparnīcas ar zilu fonu un LED lampiņu izgaismotām malām, bet priekšējā paneļa vidū atrodas šķidro kristālu ekrāns navigācijas un multimediju sistēmas, kā arī ar pilnpiedziņas sistēmas darbību saistītas informācijas nolasīšanai.



Zem asi izliektā motora pārsega iebūvēts 2 litru dCi dīzeļdzinējs ar kvēpu filtru un 177 zirgspēku jaudu. To, vai dzinēja vilkme tiks novadīta tikai priekšējiem vai arī visiem četriem riteņiem, nosaka elektronika.
"Renault Koleos" aprīkojumā iekļauta virkne elektronisku sistēmu, kas paaugstina braukšanas drošību, proti, ABS, ESP, bremžu asistents, kā arī sistēmas, kas atvieglo braukšanu apvidū, - Hill Down Control jeb HDC un Hill Start Assist (HSA).

www.renault.lv
 
Visi komentāri
 
219637. viesis 4.decembris 2006 11:23
0 0 Atbildēt

Profilā ļoti līdzīgs Hyundai Tucson/Kia Sportage.

219691. viesis 4.decembris 2006 23:49
0 0 Atbildēt

...laužas grabēdams :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO) 1

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti