Nepta – prestižs kabriolets braukšanas priekam 4

 
5.decembris 2006 9:20

Parīzes auto izstādē Renault iepazīstināja arī ar jaunu konceptauto Nepta – četru sēdvietu spožu un izsmalcinātu kabrioletu.



Nepta zemās līnijas pauž eleganci un dinamismu, bet plašajam un ērtajam salonam ir visas iezīmes, kas piemīt pašiem labākajiem Renault modeļiem. Nepta elpu aizraujošās proporcijas un rūpīgi izstrādātā, novatoriskā elegance lieliski atbilst Renault ilgajām korpusa konstrukcijas tradīcijām. Tā unikālie sānu paneļi un modelējums, kas apvieno ietilpību un vitalitāti, padara Nepta automobili par patiesi modernu transportlīdzekli,” saka Renault Uzņēmuma dizaina daļas vecākais viceprezidents Patriks Le Kjumēns.

Pievilcīgs, dinamisks kabriolets

Šis plūstošais, elegantais četru sēdvietu kabriolets uzskatāmi demonstrē Renault izpratni par braukšanas prieku. Viļņotie sānu paneļi izstaro nepārtrauktu kustību un akcentē automobiļa pagarinātās līnijas. Šo efektu vēl vairāk pastiprina īpašs anodizēta alumīnija krāsojums, kas uzklāts korpusa apakšējai daļai (sliekšņiem, kā arī priekšējiem un aizmugurējiem spoileriem).

Taču jāatzīst, ka automobiļa priekšpuse ir ne mazāk iespaidīga. LED gaismas lukturi sastāv no trīs elementiem: dienas gaismas, tuvās un tālās gaismas lukturiem un gabarītiem. Gaismas lukturos ir izmantota tehnoloģija, kas balstīta uz gaismas atstarošanos un izplatīšanos. Gaismas stars no galvenajiem gaismas lukturiem tiek atstarots ar caurspīdīgu kristālveida bloku palīdzību, kas tiek kontrolēti elektroniski, lai iegūtu lielāku precizitāti. Gaismas daudzums un sadale tiek piemērota attiecīgajiem braukšanas apstākļiem. Priekšējo spārnu apaļās formas akcentē bumeranga formas virzienrādītāja gaismas lukturi, kas atrodas spārnu augšdaļā.



Garā, sašaurinātā aizmugure, kuras formu izceļ pakaļējie lukturi, pastiprina dinamiskuma iespaidu. Pārkare aizmugurē ir garāka nekā priekšā, un tas izceļ automobiļa pievilcīgās proporcijas un plūstošās līnijas. Nepta ir automobiļu modelēšanas zelta laikmeta atbalss, tajā pašā laikā tas neapšaubāmi ir moderns un novatorisks modelis.

Nepta ir sapņu automobiļa un mašīnbūves izcilības apvienojums. Nepta galvenā īpatnība ir lielas, kopā ar atsevišķiem virsbūves paneļiem paceļamas sānu durvis. Ar motoru darbināmās paceļamās durvis atsedz gan salonu, gan motoru, kas ir eleganti novietots dzinēja nodalījumā. Centrā novietotās durvju eņģes sedz pulēta alumīnija panelis, kas simbolizē krītošu zvaigzni un stiepjas visa priekšējā pārsega garumā. Tas vēl vairāk akcentē kopējo nepārtrauktas kustības izjūtu, ko izstaro korpusa dizains.

Durvis ir aprīkotas ar elektroniskiem šķēršļu detektoriem un pretaizdzīšanas ierīci, lai garantētu lielāku drošību.

Aicinoši grezns un plašs salons

Nepta automobilim ir visas prestižiem modeļiem piemītošās funkcijas, kā arī smalkas tehnoloģijas, lai nodrošinātu lielāku braukšanas komfortu.

Instrumentu panelis ir regulējams, bet caurspīdīgie, porainie vējstikla pagarinājumi izgaismo pedāļu bloku un padara piedziņas iekārtu skaidri redzamu. Apgriezienu skaitītāju un konusveida mērinstrumentus ieskauj ādas apdare. Mērinstrumentu dizains atgādina par pagātnes automobiļiem, bet alumīnija krāsojums vēsta par modernu pieeju. Analogā un ciparu displeja apvienojums vēl vairāk atklāj šo klasiskā un modernā auto modelēšanas dizaina kombināciju. Gaisa kondicionēšanas vadības taustiņi atrodas abās mērinstrumentu paneļa pusēs, tāpēc gaisa kondicionēšanas sistēmu var regulēt katrā pusē atsevišķi. Vadības taustiņos apvienotas modernākās tehnoloģijas, un tie ir viegli lietojami.



Intuitīvās vadības taustiņi ir veidoti pēc Touch Design filozofijas. Centrā novietoto rotējošo ātrumpārslēgu ir viegli un ērti lietot. Parocīgi novietoto multivides informācijas vadību ir viegli aizsniegt, turklāt stūres vadības slēdži un stūrē iebūvētās vadības sviras ir konstruētas tā, lai atbilstu vadītāja roku formai. Sēdvietas ir fiksētas, taču stūri un pedāļus var regulēt, lai pielāgotu vadītāja ķermeņa uzbūvei, izmantojot ar motoru darbināmu mehānismu.

Priekšējā panelī iestrādāti īpaši glabāšanas nodalījumi glāzēm un personīgiem priekšmetiem, bet centrālajā pultī ir mehānisms, kas atver nodalījumu  starp aizmugures sēdekļiem.

Sarkans ādas polsterējums rada nepārtrauktības iespaidu starp salonu un motora nodalījumu. Automobilis aprīkots ar diviem kopējiem sēdekļiem, kuros komfortabli var sēdēt četras personas, un arī tam ir ādas polsterējums, rotāts ar drukātiem rakstiem. Sēdvietas ir piestiprinātas pie grīdas ar alumīnija balsteņiem, kas labi pazīstami kuģošanas pasaulē. DVD ekrāni ar salokāmiem aizsargpārklājiem atrodas priekšējā sēdekļa aizmugures augšējā daļā. Sēdekļa apakšējie posmi ir rotāti ar elegantu, augstās modes namu iedvesmotu, ādas tīklu, kas ideāli noder žurnālu glabāšanai.

Aizmugurē sēdošos pasažierus no vēja brāzmainuma pasargā caurspīdīgi gaisa novirzītāji, kas novietoti starp priekšējo un aizmugurējo sēdekli.

Braukšanas priekam radīts dzinējs

Nepta automobiļa gareniski novietotais 3,5 litru V6 benzīna motors garantē patiesu baudījumu, sēžot pie stūres. Šis 420 ZS dzinējs spēj sasniegt ātrumu 100 k/h tikai 4,9 sekundēs. Kopā ar septiņu pakāpju automātisku pārnesumu un stūrē iebūvētām uzsitiena vadības svirām šajā benzīna motorā ar tiešās iesmidzināšanas tehnoloģiju ir apvienota izcila piedziņa un ievērojams degvielas patēriņa un CO2 emisijas samazinājums.
 
Visi komentāri
 
219698. viesis 5.decembris 2006 10:01
0 0 Atbildēt

...uzsitiena vadības svira....izcila piedziņa-kaut kādi jauni valodas pērļu paraugi.

219701. viesis 5.decembris 2006 10:10
0 0 Atbildēt

kur bija spiegu foto shim briinumam? :o:o:o

vai arii renault nevar atljauties noalgot sev spiegu fotograafus? :)

219708. viesis 5.decembris 2006 10:22
0 0 Atbildēt
219746. viesis 5.decembris 2006 11:45
0 0 Atbildēt

reno pec savas būtības , nav biznes klase,

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti