Atbalsta sodu paaugstināšanu LAPK 12

 
8.decembris 2006 10:08

Drošības un kārtības jautājumu komitejas deputāti šodien vienbalsīgi akceptēja Rīgas Pašvaldības policijas sagatavotos grozījumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas paredz palielināt soda sankcijas par transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpšanu.

RPP priekšnieka vietnieks Māris Lapiņš, iepazīstinot deputātus ar sagatavoto grozījumu projektu, klāstīja, ka soda apmēra palielināšana varētu būt viens no veidiem, kā risināt pilsētas ielu pārslogotības problēmu. Šobrīd autovadītāji apzināti pārkāpj pastāvošos noteikumus tāpēc, ka sods par nepareizi novietotu auto ir mazāks nekā maksa autostāvvietā.

Kā papildu argumentu soda sankciju palielināšanai projekta autori minēja faktu, ka pēc tam, kad 2005.gadā tika paaugstināts soda naudas apmērs par transporta līdzekļu novietošanu otrajā rindā un transporta līdzekļu novietošanu invalīdu transportam paredzētajās stāvvietās, strauji samazinājās šādu pārkāpumu skaits.

Piedāvātajos grozījumos ir precizēti gadījumi, kad personas var saukt pie atbildības par transportlīdzekļu apstāšanās un stāvēšanas noteikumu pārkāpumiem, kā arī ierosināts par šiem pārkāpumiem noteikt diferencētus sodus, kā minimālo sodu pārsvarā saglabājot esošo, bet palielinot maksimāli piemērojamo sodu.

Pirms nedēļas savu atbalstu RPP iniciatīvai pauda arī Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja. Galīgo lēmumu par grozījumu veikšanu Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir tiesīga veikt Latvijas Republikas Saeima.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa
 
Visi komentāri
 
220229. viesis 8.decembris 2006 10:28
0 0 Atbildēt

Tā saucas stāvietu problēmas risināšana? Kā parasti, nevis domājam kā racionālāk izveidot stāvvietas, bet visu vajag aizliegt un uzlikt sodu. Nākamais solis šķiet būs cdarbaspēka došanās uz ārzemēm ar metodi aizliegt braukt uz īruju un, ja kāds brauc - uzlikt sodu...... marazms. Tā domāšana pie mums vel strādā pilnīgi pretēji - no sērijas nav cilvēku - nav problēmu.

P.S. Mašīnu likšanu neatļautās vietās neatbalstu, bet diemžēl bieži to vienkārši nav kur nolikt.

220246. viesis 8.decembris 2006 11:19
0 0 Atbildēt

domaaju ka jaunie sodi neatrisinaas situaaciju j o automobiilus riigas centraa tik un taa nebuus kur novietot.

pacels sodus-domaajat cilveekiem bail no sodiem??-saakumaa buus bail-varu dereet jau peec meenesa visiem buus atkal DA POFIG uz tiem sodiem! jauns ierosinaajums kaa uzlabot situaaciju-pacelt veel soda naudu-labs naudas slauksanmas veids-nesaprotu kapeeec LV ir tik nozeelojami celi jo cik zinaams tad nuda no autovadiitaajiem gada laikaa tiek iekaseeta ne taa mazaakaa.

220247. viesis 8.decembris 2006 11:19
0 0 Atbildēt

50Ls butu par traku, bet paaugstinat vajag!

220256. viesis 8.decembris 2006 11:42
0 0 Atbildēt

Kad kaads saaks nodarboties ar pamestajaam mashiinaam???

Besii mani centraa pamestaas jau ~ gadu mashiinas... kuras staav bezmaksas staavvietaa...

220269. viesis 8.decembris 2006 12:49
0 0 Atbildēt

gudri jau vari staastiit bet zin -riigas centrs tomeer ir diezgan liels-buus gruuti atstaat masiinu pie tirgus un aiziet ar kaajaam liidz beernu pasaulei!

220275. viesis 8.decembris 2006 13:08
0 0 Atbildēt

es piemēram nezinu kur var apstāties pie centāltirgus!!!

220280. viesis 8.decembris 2006 13:22
0 0 Atbildēt

Ne ja sodu lielums, bet SODA NEIZBĒGAMĪBAS sajūta palīdzēs!

Nu parādiet kaut vai pa dienu, kur ir '" jāņtārpiņu"ekipāžas pie vietām, kur agresīvie mauc zem zīmēm un svītrām?

220286. viesis 8.decembris 2006 14:46
0 0 Atbildēt

O!! Nupat ienāca prātā - varētu krustotai apstāšanās zimei pievienot informējošo papildplāksnīti - sods par stāvēšanu neatļautā 100.00 Ls. Un viss!

Tas pats ar tiem, kas rītos, vakaros un vienalga kad domā, ka visi tie kas stāv ''korķī'' ir mudaki, ka tiem tā mierīgi pa pretējo joslu var gāzt garām. Visiem uzreiz pa 6 punktiem vajadzētu un bonusā 100,-Ls sodu! Nevienu tādu sev priekšā nelaižu.

Mēs varam runāt par jebkuru tēmu/jomu, rast nez kādus risinājumus, taču nekas nemainīsies līdz kamēr cilvēkiem izveidosis elementāra cieņa un kultūta vienam pret otru!

220345. viesis 8.decembris 2006 20:56
0 0 Atbildēt

njaa akal jau domaa tikai par saviem makiem...

man gan ir cits jautajums, vai kurjerpasts ari tiks sodits ja noliks savu autinu tur kur nedrixt, kad visas atlautas un kautcik tuvas vietas ir pilnas?

gachoman

220354. viesis 8.decembris 2006 22:41
0 0 Atbildēt

Ar ko kurjerpasts atšķiras no citām transporta vienībām?? Tam ko,zilie bākuguņi ir??

220362. viesis 8.decembris 2006 23:37
0 0 Atbildēt

Iedarbināta kārtējā naudas kāšanas mašīna. Ja poliči reāli sodītu tos, kuru mašīnas traucē, tad man nebūtu iebildumu, bet tā kā viņi pārsvarā apbraukā sev zināmās vietas, kur biežāk pārkāpums ir formāls, tad neredzu ko tas uzlabos... Man visbiežāk gadās redzēt "plāksterus" pie mašīnām, kas novietotas ielas kreizajā pusē (ielās ar tramvaja sliedēm pa vidu), T-veida krustojumos (kurus bieži var sajaukt ar pagalmu iebrauktuvēm), kā arī citās vietās, kur tās nevienam netraucē...

220400. viesis 10.decembris 2006 1:40
0 0 Atbildēt

Sviests - taa jau sodi augsti.... + shitie tas lapinas liime pa labi un pa kreisi - 3 reiz nepatiesi pieliimeeja - aizsuutiiju iesniegumu un atceela.. bet vispaarjau sviests, ka man savs laiks jatere to dunduku kljuudu laboshanai!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti