Ak, šī nelegālā ierīce, kas uztver radara starus... 152

 
13.decembris 2006 12:54

«Aizliegts braukt ar transportlīdzekli, kas aprīkots ar ierīcēm (antiradaru u.tml.), kas var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus šo mērierīču darbībai.»

Šāds teikums ir atrodams Ceļu Satiksmes Noteikumu grāmatiņā. Arī Latvijas Administratīvo Pārkāpumu kodeksā par šo tēmu ir šis tas teikts:

Par braukšanu ar transportlīdzekli, kurš aprīkots ar ierīci (antiradaru u.tml.), kas var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus vai radīt traucējumus šo mērierīču darbībā, — uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam četrdesmit latu apmērā, konfiscējot attiecīgās ierīces.

Kas tad tas ir tāds par zvēru "antiradars", no kā baidās ceļu policija, kas šoreiz paslēpusies aiz likumdevēju burta? Cik var saprast pēc nosaukuma, kas minēts MK noteikumos, tas [antiradars] ir aparāts, kas darbojas pret policijas radaru un, iespējams, traucē noteikt patieso braukšanas ātrumu. Pat Latvijā tādus varēja nopirkt, bet, kā vēlāk izrādījās, neviens no šiem aparātiem nespēja palīdzēt. Rezultātā visi zina, ka šādi "antiradari" eksistē, bet neviens tos nav redzējis darbībā.

Un tā - atliek otrs variants - "ierīce, kas var uztvert braukšanas ātruma kontroles mērierīču raidītos signālus". Šī ierīce gan nespēj pasargāt no braukšanas ātruma noteikšanas, bet tomēr tai piemīt vairākas noderīgas īpašības.

Iedomājieties, ka braucat no Rīgas uz Siguldu vai arī pretējā virzienā. Visa automašīnu straume, nereti pat abās joslās, pārvietojas ar ātrumu, kas ir kādus 10-15 km/h lielāks par atļauto. Protams, arī jūs iekļaujaties šajā straumē. Te pēkšņi ieraugāt, ka policists zaļā vestē (labākajā gadījumā) izlec tieši jums priekšā un mēģina apturēt jūsu vai kādu citu jums priekšā braucošo auto. Kas notiek? Izrādās, ka šāda ātruma un policista-ekstrēmista izgājienu kombinācijai šī distance bija par mazu. Iespējama avārija. Un uz Siguldas šosejas tieši šādi gadījumi ir bijuši. Kā palīdzētu šī ierīce? Tā brīdinātu, ka vērts pievērst īpašu uzmanību ne tikai ceļam, bet arī krūmiem, grāvjiem un ... priekšā braucošajiem auto, kas pamanot ceļu policistu, ir gatavi "mest pa mēmajiem"...

Otra situācija - bez saspringtas satiksmes, drīzāk uz tukšas šosejas. Braucam mēs ar saviem ierastajiem 110 (nav noslēpums, ka šis ir vadītāju iecienītākais kruīza ātrums starp pilsētām). Pamanām pretim braucam "vientuļu" automašīnu. Ja kaut kas panelī "iepīkstas", ir skaidrs - tā nav parasta mašīna, bet tur cilvēki gatavi sabojāt savu veselību, lai noķertu tādus, kā mēs. Jāpiebremzē. Ja šādas ierīces nebūtu, nāktos nervozēt līdz pat brīdim, kad varēsiet skaidri izšķirt, kas mašīnai uz jumta un kas tur sēž iekšā... Pēdējā laikā policisti izvēlas vizināties pa ceļu...

Ir vēl daudz citu situāciju, kur "var palīdzēt" šī ierīce, bet tai ir arī dažas sliktas īpašības:
- tās lietošana automašīnā pēc LR likumdošanas ir sodāma ar 40Ls soda naudu un ierīces konfiskāciju;
- izdzirdot ierīces skaņu, parasti vadītājs strauji bremzē un tas apdraud aizmugurē braucošos;
- šī ierīce rada atkarību. Jā, savādāk to nosaukt nevar. Kad būsiet pieraduši pie tās, tad izstrādāsies reflekss - ja nekas nepīkst, braucu, kā man ir ērtāk, kā "pārējo auto straume nes" utt., bet ja pīkst, skatos arī uz ceļmalām un grāvjiem. Un ja šādam atkarīgajam atņem šo ierīci, viņš brauks "normāli", bez lieka stresa un "uzrausies" uz pirmās CP ekipāžas;
- visbeidzot ir vēl viena detektora sliktā īpašība - tas reaģē ne tikai uz CP radariem, bet (atkarībā no savas cenas un sarežģītības) arī uz lielveikalu un degvielas uzpildes staciju automātiskajām durvīm, videonovērošanas kamerām u.c. izstarojumu avotiem.

Esam apskatījuši šīs ierīces pozitīvās un negatīvās īpašības, bet es nespēju izdomāt nevienu tik nopietnu ļaunumu, lai ar likumu to vajadzētu aizliegt. Tad jau vajadzētu aizliegt arī advokātus, kas palīdz izvairīties no soda... Pieņemu, ka šāds aizliegums tapis mūsu valstsvīru iespējamās nekompetences dēļ - visi tik ļoti baidījās no baumām par tā saucamā. "antiradara" eksistenci un tāpēc ieviesa šo 245.2. punktu. "Ierīces, kas spēj uztvert CP radaru", netraucē noteikt braukšanas ātrumu. Strādājiet veseli!

Un vēl interesants fakts. Šādu ierīču pirkšana un pārdošana nav aizliegta un tā notiek bez nekādām problēmām...

Un visbeidzot - ko nozīmē jēdziens "aprīkots ar"?

Būsim priecīgi arī par Tavu viedokli - komentāros.

iAuto.lv redaktors

P.S. iAuto nepropagandē ne ātruma pārsniegšanu, ne arī radardetektoru lietošanu.

 
Visi komentāri
 
220521. viesis 12.decembris 2006 13:05
0 0 Atbildēt

Ierīce ir tik pat nelegāla kā pati ātruma pārsniegšana. Ja neuztraucies par to otru, tad nevejadzētu uztraukties arī par to pirmo...

... tikai nepieladēta ieroča nēsāšana iesākumā ar ir tikai likumpārkāpums...

P.S. Pašam "ir un lietoju"! :)

220522. viesis 12.decembris 2006 13:05
0 0 Atbildēt

Pirmkaart antiradars un radardetektors shaja rakstaa ir sajaukti vietaam.

Otrkaart man nav bijis tads un nekad iipashi arii nebuus taada vajdziiba peec tada, kaut arii braucu shad tad arii krietni aatraak nekaa vispaarpienjemts.

Treshkaart daudz vairaak nodereetu ieriice kas speej noteikt un briidinaat par stulbaam bedreem un idiotiem uz celja(gan gaajeejiem gan arii vadiitaajiem). Kaa arii nebuut slikti ja buutu kaads uztveereejs kas vareetu izkjert un paraadit uz veejstikla visus stulbos dziivniekjeljus kas vazaajas tiesha celja tuvumaa bet tu vinjus nespeej tumsaa saredzeet.

220523. viesis 12.decembris 2006 13:07
0 0 Atbildēt

hmm "apriikots" .... a vot apgaismojiet mazu lauku blondini par shiis ieriices tehnisko pusi : cik es esu shiis mantinja sredzejsi - tada maza kastiite - taatad - ka snotiks ja vinja man kabataa atradiisies? vai vinja funkcionees vai vinjai vajag "tiesho redzamiibu" un vai shai briidii auto skaitaas apriikots ar sho ieriici?

220524. viesis 12.decembris 2006 13:08
0 0 Atbildēt

ātruma ierobežojums ir jāievēro , neatkarīgi no tā vai "plūsma" mauc varbūt ar +15 vai +50... ja katrs vai gandrīz katrs ievērotu CSN, sūdu uz ceļiem būtu 10-x mazāk. Savukārt tagad visi tikai meklē ceļus kā sev par labu apiet CSN, aizbildinoties ar visādām atmazkām tipa "drošāk braukt kā visi ar +15, nekā vilkties ar atļauto" un tādā veidā vēl mēģina legalizēt antiradara lietošanu :D :D :D tai vietā lai vienkārši propogandētu ievērot CSN prasības :D :D :D

220525. viesis 12.decembris 2006 13:08
1 0 Atbildēt

Sveiki.

Aprīkots ar - ir tad, ja ments to devaisu ierauga, un nav svarīgi ir ieslēgts vai nav (personīgā pieredze).

Pats braucu pa Redaktora minēto maršrutu katru dienu, vasarā arī lietojot aizliegto devaisu. Nu nekāda atkarība no tā nerodas, bet no mazajiem piecīšiem paglābj gan.

Un reizēm ļauj izsecināt interesantu lietu - devaisis logā, ātrums panelī ~120, bet !!! devaisis klusē un tev uzrāda radaru ar 106. No kurienes secinājums - nemēram, bet ķeram uz muļķi.

Un jautājums gudrajiem - vai ir kāds likums, kas mums aizliedz klausīties noteiktas frekvences radioviļņus?

220526. viesis 12.decembris 2006 13:12
0 0 Atbildēt

Nu ko jūs sadomājāties te vaizin CP maizīti ņemt nost. :D

Manuprāt šis ir vienīgais iemesls kāpēc ir aizliegts radardetekors saukts par antiradaru.

220527. viesis 12.decembris 2006 13:13
0 0 Atbildēt

viss jau butu labi ja ar tiem +10 +20 ari pietiktu, nevis vilktu cik iet...

220528. viesis 12.decembris 2006 13:16
0 0 Atbildēt

Tas palidz tad ja patiesaam ir diki jasteidzas. Katram dzivee ir bijusas tadas situacijas!

Man plicija sodija vienreiz par to ka apdzinu atomasinu, bet taa saaka palielinat aatrumu un nelaava man pabeigt apdzisanas manevru. Beigu beigaas kad es beidzu apdzisanu CP mani sodija par atruma parsniegsanu, nevis otru autovaditaju par agresivu brauksanu.

Detektors vismaz man butu tajaa situacijaa paliidzejis visu verst esev par labu un policija butu sodijusi patieso vaininieku.

220529. viesis 12.decembris 2006 13:16
1 0 Atbildēt

Piekrītu viesim 220525.

Arī pats lietoju un esmu apmierināts. Ir bijis, ka braucu ar vienu ātrumu, detektora kungs klusē, bet CP man kaut ko murgo par skaitļiem, kas ne tuvu nav manis iepriekš brauktajam ātrumam. Nu ja, ķer uz muļķi. Parasti, kad mani sāk stādināt, ātri iekārtu saritinu cimdu nodalījumā, lai nebūtu uz muļķīgiem jautājumiem jāatbild, bet reiz aizmirsu un teicu, ka tas ir kalkulators. Netici?

Lai tik pamēģina pārbaudīt...

220530. viesis 12.decembris 2006 13:19
0 0 Atbildēt

Iz dzīves pirms gadiem 7 .... braucu ar draugu uz svinībām viņš pats arī to svinību vaininieks.... man toreiz bija tā saucamais antiradars a/m , braucām pa ielu kur ātrums ir 70 atļautais tātad uz 80 - 90 un te pēkšņi mans antiradars brīdina ar signālu es protams pa bremzēm....

rezultāts:

biju piemirsis par torti kas pie tantes "Mašas" bija pasūtīta un gozējās uz paplātes aizmugurē bez vāciņa jau sagriesta, torte lidoja un viens gabaliņš pat trāpija aatrumkloķim... tīrīšana prasija 20 min, torte kuku .... bet es iedomājos par situāciju, kas būtu ja būtu kāds "astē sēdētājs" aizmugurē ....

reāli tas aparāts mani 1x izglāba no soda maksāšanas un 1x nenostrādāja.....

Tagad jau gadus 5 izvēlos atļauto (ārpus pilsētas) 90 uz kruīza uzlieku 98 un ir OK

220531. viesis 12.decembris 2006 13:19
0 0 Atbildēt

Manupraat bezjedziiga diskusija. Pats lietoju un piekriitu, ka no likumiskaa viedoklja aizliegt personai uztvert noteiktas frekvences radioviljnjus ir visnotalj apshaubaami. Tachu, njemot veeraa suudigo situaaciju ar sat. droshiibu LV utt, neviens, kas vareetu veikt izmainjas likumdoshanaa, to nedariis. Jo tas buus "nepopulaars" pasaakums, pat ja muusu pamuljkjos likumu radiitaajus izdosies paarliecinaat, ka sat droshiiba ir slikta ne jau nu detektoru deelj. Veel jo vairaak, daudzaas Eu valstiis arii detektori ir aizliegti, muusu likumdeveeji tachu nepacentiisies pakustinaat slinkaas pakaljas un saprast kaa ir labaak, ja var nospiest jau gatavu likuma vai noteikumu modeli. Taa kaa labaak lieki nereklameet detektoru izmantoshanu, tie kas zin kaa pareizi lietot lai lieto uz veseliibu, tie kas nezin lai nepaarkaapj aatrumu :)

220532. viesis 12.decembris 2006 13:33
0 0 Atbildēt

Latvijā nav aizliegts arī pirkt un pārdod mobilo sakaru noklausīšanās aparatūru, bet par tās nesankcionētu lietošanu gan draud kriminālsods.

220533. viesis 12.decembris 2006 13:34
0 0 Atbildēt

Noklausīšanās ir ielaušanās privātajā dzīvē. Radara konstatēšana ir savas privātās dzīves uzlabošana. Ir taču atšķirība.

220535. viesis 12.decembris 2006 13:39
0 0 Atbildēt

Radardetektors reāli palīdz, tikai vajag sakarīgu modeli kam ir laba jūtība un var atslēgt nevajadzīgās frekvences. Videoradarus dzird pa vairākiem kilometriem... ar 'fēniem' ir grūtāk bet veselais saprāts jau arī reizēm jālieto.

220536. viesis 12.decembris 2006 13:39
0 0 Atbildēt

Godīgs jurists diez vai palīdzēs attaisnot apzinātus likumpārkāpumus

220538. viesis 12.decembris 2006 13:44
0 0 Atbildēt

"godīgs jurists" :)

220539. viesis 12.decembris 2006 13:45
0 0 Atbildēt

argumenti rakstā tādi nu...kā otreiz no maisiņa taisīta tēja. 1) diez vai vispār ir bijuši gadījumi, kad no poliču lekāšānas ārpus Rīgas, ir bijušas avārijas - būtu BAIGAIS Troxnis. ( biežāk šos Rīgā pašus sabrauc ) klusuma brīdis ............. 2) par 100-110 parasti neaptur - neesmu ar to sastapies; ne mani, ne manus radus, draugus un citus klasesbiedrus. Aptur pie 120-150... un pareizi dara. Tā kā Nepirkšu. .ā jā palsīju iepriekš. kom. 1) ja kādu apdzen un tas sāk nelaist muļķīgi ir iesaistīties dragreisā - pats ķļūsti poliču acīs par pirmo agresīvo - jo esi svešā joslā. 2) zini ko cilvēki par tiem , kuri priekšā liek pa mēmajiem - @.

220540. viesis 12.decembris 2006 13:45
0 0 Atbildēt

nu nevajag d1r5st, braucot plūsmā uz 105..108 km/h pa Rīga-Sigulda neviens ments nestādinās.

a radardetektors - spriežot pēc ES prakses - legāla lieta. balstoties uz visiem cilvēktiesību principiem, cilvēkam ir tiesības zināt, kur un kāpēc viņš (viņa ātrums) tiek mērīts.

220541. viesis 12.decembris 2006 13:46
0 0 Atbildēt

2) domā par tiem ( atvainojos)

220542. viesis 12.decembris 2006 13:47
0 0 Atbildēt

Es šādas ierīces neizmantoju, jo nav tāda nepieciešamība. Parasti cenšos nepārsniegt atļautos +10 (uz šosejas jau var vēl) ,kādēļ arī problemas nesaskatu. Bet. tajā pašā laikā neko neiebilstu pret tiem, kuri šis ierīces lieto, jo UZSKATU, ka mūsu CP ar savu krūmos slēpšanās taktiku jau paši sagrauj CP darbības prestižu. Man šie krūmos tupētāji CP- puišeļi atgādina bērnus no nelabvēlīgām ģimenēm, kuriem grūtā bērnība nav ļāvusi kārtīgi izspēlēties paslēpes. Nu, tad tagad ar varas pārstāvja mundieri mugurā viņi kompensē bērnības sāpi... Lai jau nu cilvēkiem tiek tā laime ! Bet, štrunts ar tiem CP, katram autovadītājam jebkurā gadījumā ir jāievēro CSN prasības un nosacījumi. Viennozīmīgi es ideoloģiski atbalstītu CP darbības aktivitātes ātrumpārkāpēju izķeršanā, ja vien tas process notiktu ar civilizētām metodēm. Cerams, ka tuvā nākotnē CP pratīs izmantot jauno CP auto aprīkojumu un iespējas ātrumpārkāpēju ķeršanas procesā, un reiz beigs slapstīties pa krūmiem un grāvjiem. Tad , varbūt, pieaugs arī CP kantora prestižš un autovadītāju attieksme pret CP.

220543. viesis 12.decembris 2006 13:49
0 0 Atbildēt

Nesapratu raksta jēgu? Propogandēt CSN pārkāpšanu? Nepārsniedz ātrumu un nemocīs tevi tādi filozofiski jautājumi, kas ir antiradars, kas detektors, kas aprīkosts, kādēļ pirkt var, lietot nevar... Pie tam tam tos, kas ātrumu nepārsniedz vairāk kā 20km/h neviens parsti nečakarē, arī sods nav liels.

Pie tam varu visus iepriecināt jaunās paaudzes ātruma mērīšanas ierīces (kas noteikti ātrāk vai vēlāk vairumā nonāks arī pie mums) vairs nedarbojas uz radioviļņu pamata, bet uz lāzera stara, tās nevar noteikt ne ar kādām ierīcēm , un pat ja izdodas - par vēlu jau... Policim ir tikai jānotēmē uz konkrēto automašīnu un ar dažām sekundes desmitdaļām pietiek, lai noteiktu ātrumu un lāzera stars neizplūst atšķirībā no radoviļņa un to nekādi nevar detektēt vairākus kilometrus iepriekš.

220546. viesis 12.decembris 2006 13:55
0 0 Atbildēt

pa šosejām braucu uz 100km/st pēc spidometra (tātad reāli - mazāk), skrējējus garām laižu, par radariem man po, nervu sistēma nav pārslogota. Nekādu kreņķu.

220548. viesis 12.decembris 2006 13:57
0 0 Atbildēt

ATKAL VIENAM ĪLIM RADUŠĀS CITIEM NEESOŠAS PROBLĒMAS .....

Redaktors 12.decembris 2006 13:58
0 0 Atbildēt

Ō, policija pamodusies!

220551. viesis 12.decembris 2006 14:02
0 0 Atbildēt

Patiesībā šis ir kārtējais raksts par mēslu čupu ar nosaukumu Latvija. Visās normālās valstīs drīkst izmantot radaru detektorus, celmalās ir uzstādītas bīdinājuma zīmes par radaru kontroli vietās kur tā tiek veikta un c. Tikai pie mums, ne dod Dievs, tiks radīti satismei droši apstākļi vai kāds patraucēs policijai ieksēt sodus par ātruma pārsniegšanu! Pē....

220552. viesis 12.decembris 2006 14:05
0 0 Atbildēt

imho ka vajadzetu radardetektorus atlaut lietot.

220557. viesis 12.decembris 2006 14:22
0 0 Atbildēt

Tieši tagad IR jālieto,jo tad,kad policijā vairs nestrādās tie atlikušie miliči,tad vairs antiradarus nevajadzēs.

220558. viesis 12.decembris 2006 14:22
0 0 Atbildēt

..tiiri taa filozofijai: vai gadiijumaa pilsonim nav tiesiibas buut informeetam ka jams tiek kontroleets? :)

/kindzulis kursh brauc sekojoshi: peec spidometra pilseetaa~65-90(salinieks krastene utt) pa shosi censhaas uztureet 110-115... dabaa sanaak pilseeta 58-82 shoseja 100-105 (ietesteets ar visvisaadiem panjeeieniem... tb cp radari gps un juurmalaa uzkraameetie briinumi) ;)

220559. viesis 12.decembris 2006 14:28
0 0 Atbildēt

Es, personīgi, vairāk iespringtu par to, lai ātruma kontroli veiktu patiešām bīstamās vietās, nevis tur, kur ātrumu nejauši pārsniedz pat pārsvarā ļoti likumpaklausīgi pilsoņi (t.i. vietās kur ātruma ierobežojums nav loģiski saprotams).

Kāpēc tik sabierībai pāri darošs ir ātruma pārkāpums uz Lidostas viadukta, Uzbraucot no Krasta ielas uz Lāčplēša ielu utt...

Labāk būtu papatrulējuši Uz slāvu apļa pačakarēt tos, kas griež no apļa no 3. joslas vai arī operatīvāk satiksmes šaurajās vietās noformējuši avāriju protokolus...

220560. viesis 12.decembris 2006 14:32
0 0 Atbildēt

Gan jau ar laiku tiem "kam vienmēr vajag visur tikt ātrāk" ar sodu par agresīvu braukšanu, ierādīs to īsto vietu. Domāju tos, kas appbrauc pie pie krustojuma vai dzelzceļa pārbrauktuves stāvošu (lēni kustošu) rindu, jo redz viņš ir pareizāks par citiem, tos kas uzskata ka citi autobraucēji nekur nekad nesteidzas, un arī tos kas "zemu lido" pa Latvijas šosejām, kas nav norobežotas nedz no dzīvniekiem, cilvēkiem, dzērušiem traktoristiem utt., jo vīņš taču ir apdraudēts tikai no CP, bet par viņu klātbūtni ziņos detektors. ( parasti mašīnas, kas "aprīkotas" ar radardetektoriem uz šosejām NEiekļaujas kopējā "plūsmā" )

Redaktors raksta papildināšanai, varēja pievienot fotogalerejas, kur redzamas avāriju sekas, kas radītas izvēloties braukšanai nepiemērotu ātrumu. (vai arī lai pievieno Latvijas ceļu, vai to posmu, sarakstu, kas paredzēti braukšanai ar ātrumu virs 110 km/h, bet nezin kāpēc uz tiem nav uzstādītas zīmes , kas to atļauj)

220561. viesis 12.decembris 2006 14:32
0 0 Atbildēt

Mūsu valsts vīri varētu arī padomāt, kas tā ir par džentelmeņu vienošanos, ka visi brauc uz 110 un CP par to neķer. Vai nebūtu normāli vienreiz savest kārtībā šo praksi - atļautais ātrums ārpus pilsētas ir 110, no 111 sākās legālie sodi, kā likumā rakstīts, un CP par to arī soda. Šie nerakstītie likumi tai pašā plāknē, kur pastāv arī rakstītie, izskatās, maigi izsakoties, pēc Āfrikas Lielbanānu Dermografiskas republikas. Bet tāda laikam mūsu LV arī ir...

cap

220562. viesis 12.decembris 2006 14:35
0 0 Atbildēt

Man ir, bet neesmu pat izpakojis. Nav kur īsti piestiprināt lai var ērti pielikt/noņemt. Uz priekš. stikla ar nevar likt, jo pa tālu un CP var pamanīt viegli gan apstājoties blakus, gan stādinot. Kādas idejas?

220563. viesis 12.decembris 2006 14:39
0 0 Atbildēt

Kur problēma? Nepārkāp ātrumu un nevajadzēs dzīt tukšu demagoģiju!

220564. viesis 12.decembris 2006 14:40
0 0 Atbildēt

tas ir labaakais - es noteikumus nepaarkaapju, bet braucu ar 65km/h apdz.v. un 110km/h aarpus apdz.v.!!!!!!

220565. viesis 12.decembris 2006 14:41
0 0 Atbildēt

Pievienojos viedoklim par ātruma mērīšanas absurdumu uz tās pašas Veclaicenes šosejas, vietā, kur pretimbraucošos nevar redzzēt(papildus drošība- nežilbina, izslēgta frontālās sadursmes iespēja). Kā reiz vienā vakarā biju aizmirsis ieslēgt ierīci un meža vidū mani "paņēma". Ātrums- iepriekšpieminētie 106km/h. Par laimi gadījās cilvēcīgs CP, kuru parliecināja mani argumenti par pārkāpuma maznozīmīgumu.

220566. viesis 12.decembris 2006 14:41
1 0 Atbildēt

Vispār jau es arī piekrītu te dažos komentāros paustajam viedoklim, ka šo rakstu te nevajadzēja publicēt, jo tas tomēr izklausās kā aicinājums,pamudinājums tiem neizlēmīgajiem, kam tāda parikte vēl nav. Labāk, ja lieto tie, kam tas ir nepieciešams, kas zin kam tas vajadzīgs, prot to lietot un argumentēti izskaidroties ar CP, nekā katrs niekkalbis mazpieredzējušais šoferīts izlasot šo metīsies uz veikalu ar saucienu "a es izlasīju iAuto, ka drīkst" un sāks gasēt apkārt ar +10, +30km/h. Par plūsmas ātrumu arī diezvai ir labi tā publiski veicināt pārkāpšanu. iAuto būtu jāuzņemas zināma skolotāja un sabierības attieksmes veidotāja funkcija, bet ne jau skolojot pavisam nepieredzējušos likuma nepilnībās. Pats lietoju un atzīstu atkarību no tā verķa, bet nekad nevienam neiesaku tādu iegādāties.

220567. viesis 12.decembris 2006 14:43
0 0 Atbildēt

edzulis, mani nepamet doma izjaukt ierīci un uztvērēju iemontēt salona atpakaļskata spogulī.

220568. viesis 12.decembris 2006 14:45
0 0 Atbildēt

Jā, tas, ka LV bieži ātrumu kontrolē vietās, kur to VAR DROŠI pārkāpt, tas gan ir tiesa. Ja stāvētu vietās, kur skolas, meža zvēri, bieži notiek avārijas, bīstamas kraujas utml vietās, man nebūtu iebildumu, bet, ka ķer vietās, kur ātruma ierobežujums ir sabiedrības prāt neadekvāts, tas ir kretīniski.

220570. viesis 12.decembris 2006 14:49
0 0 Atbildēt

JimBim, nezinu gan, man viņš pašaptumšojošais. NEmaz negribu zināt kā tur iekšā izskatās. Vēl variants pie saulessarga sitpināt uz ļipučkas, bet žēl čakarēt griestus.

220571. viesis 12.decembris 2006 14:53
0 0 Atbildēt

edzulis, ak jaa, piemirsu, ka ne visi sheit braukaa ar tik vienkaarshaam mashiinaam kaa es... Veel ir variants "abšivkā"- vējstikla augshpusee vai sāno- atkarībā no iespeejaam realizeet.

220572. viesis 12.decembris 2006 14:57
0 0 Atbildēt

tulk.no kr.val. "... no zobiem baidīties, m...." negribi baidīties nepārsniedz! Tas ka kāds policis metīsies kolonas vidu kura brauc ar 110km/h :) un ja arī tā ka esi nepārprotami sapratis ka jāapstājas nekur nav teiks ka tas jādara momentāni arī pēc 1km tas būs OK. "Aizdomāties" uz vientuļa ceļa ir vēl bīstamāk, kā pārsniegt ātrumu un šī ierīce to tikai veicina. Principā man vienalga vai šīs ierīces ir legālas vai nav "atsaldēto" skaits no tā noteikti nemainīsies.

220573. viesis 12.decembris 2006 15:01
0 0 Atbildēt

Lasot iepriekšējo komentāru (a.god. Raacens) un atskatoties pagātnē, nonācu pie secinaajuma- izmantojot ierīci daudz vairāk koncentrējos ceļam.

220574. viesis 12.decembris 2006 15:04
0 0 Atbildēt

-> JimBeam neizmantojot ierīci, bet pārsniedzot +40km/h es tieši tā pat koncentrējos ceļam ;), runa šeit bija par 106 vai ko tādu

220575. viesis 12.decembris 2006 15:19
0 0 Atbildēt

Par tēmu- mans viedoklis. Kaa jau ieprieksh rakstiiju- vieniigais satiksmes apdraudeejums sapraatiigi lietojot ieriici rodas distances neieveerotaajiem- starujaas bremzeeshanas deelj. varbuut atbildiigajaam instituucijaam driizaak vajag izstraadaat normas un sodus par distances neieveeroshanu- kaa Vaacijaa. Tas krietni uzlabotu statistiku un droshiibu. Piekritiisiet, ka pie aatruma >120 km/h distance 5 metri ir pashnaavnieciska.

220576. viesis 12.decembris 2006 15:22
0 0 Atbildēt

Kaapeec nevareetu legalizeet radardetektorus?

Kaapeec menti nevareetu beigt sleepties?

Kaapeec menti dazhreiz kjer "uz muljlkji" un/vai peec uzaicinaajuma neuzraada radara raadiijumu?

--------------------------------------------------

Kaapeec "skriet"? Vai braucot aarpus pilseetas uz 110 un pilseetaa uz 65 var kaut kur noziimiigi agraak nokljuut?

Vai peec noteikumiem jaabrauc tikai tad, ja redzeslokaa ir ments?

Vai noteikumi domaati njunjnjaam vai tomeer anarhijas novereshanai uz celja?

Tie ir tikai dazhi no jautaajumiem, ko katra puse vareetu padomaat. Bet!!! Pirms likt shitaadus topikus tev, Red, vajag padomaat, vai nepietiek ar briiviibu, ko menti dod, ljaujot braukt 10-15km/h virs atljautaa aatruma vai arii tagad vajag detektorus, lai vareetu no katras situaacijas izspiest maksimumu? Taadaa gadiijumaa ierosinu mentiem mainiit savu "kaartiibas rulli" un arii saakt spiest maksimumu no katras situaacijas un sodiit par katru km/h virs atljautais + radara kljuuda.

220578. viesis 12.decembris 2006 15:27
0 0 Atbildēt

Distance:

1 ieraudzīju 1 - 2 sek

2 noreaģēju 1 - 3 sek

3 nobremzēju (bremzēšanas ceļš)

tātad līdz bremzēšanas darbībai ir 2-5 sekundes es iedomājos kas notiksies ja mēs visi močīsim pa Latvijas šrota ceļiem virs 120 ar ierasto 5 -7 metra distanci, sežot astē a/m kuras vadītājs lieto "antiradaru"

220579. viesis 12.decembris 2006 15:33
0 0 Atbildēt

JOO - avārijā vainīgais būs tas, kurš neievēroja distanci. Ne mazums duriku ir nācies redzēt, kas redzot, ka viens atvelk, iesēžas tam astē un tur tup kā pielīmēts pāris metru attālumā.. Tādiem arī ķieģeli nebūtu žēl pa lūku izlidināt...

P.S. Lietoju, palīdz.

220580. viesis 12.decembris 2006 15:34
0 0 Atbildēt

JOO, Tava matemaatiika manupraat ir ljoti nepreciiza. Un ne jau detektora lietoshana ir vieniigais iemesls, kaadeelj uz shoseja notiek strauja bremzeeshana. Distance ir jaaieveero anyway!!!

220581. viesis 12.decembris 2006 15:34
0 0 Atbildēt

Nezinu vai tā gadās bieži, bet personīgi bija situācija kad noturēja astē sēdētāju nevis mani ātrums bija ~110 pie 80 atļautajiem.

220582. viesis 12.decembris 2006 15:41
0 0 Atbildēt

JimBeam

"Matemātiku" pasniedza Drošas braukšanas skolā Somlandē, ar faktiem utt... domāju ka pie Priednieka ko līdzīgu tagad var apgūt Rīgā ....

Patiesībā pareizas distances aprēķinā darbojas Fizikas likumi, Matemātika tiek izmatota aprēķinam.

Veciem ļaudīm un daiļajam dzimumam (kas nelieto ikdienā auto stūri) šis sekundes ir lielākas ...

220583. viesis 12.decembris 2006 15:52
0 0 Atbildēt

Lietoju radara detektoru jau 1.5 gadus...

1. šis ierīces lietošana nav pamudinājums ātrāk braukt, tā savā veidā "disciplinē" (braucu līdz 130 kmh)

2. ja ceļa apstākļi neļauj (blīva auto plūsma, ceļa stāvoklis) nelecu "laukā", ka varu braukt ātrāk.. lai neradītu avārijas situācijas...

3. distance... cenšos ik palaikam uzmanīgi ieskatīties spogulī vai nav kāda "aste" uzradusies, ja ir pa tuvu, tad paspēlējos viegli ar bremžu pieskārienu tik daudz, lai iedegās stopsigāli... vairākums saprot kas pa lietu, ja ne... tad ir citas metodes (auto dinamika līdzinās WRX, EVO u.c.)

4. pīkstēšana uz lielveikalu durvīm (u.c. vietām)... no pieredzes - nav vērts pirkt "lētos" radara detektorus, kuri tiešām var sabojāt vadītāja nervu sistēmu... Lietoju Beltronics RX65 programējams (jaunie S60 un Sonatas droši tiek sameklētas)

220584. viesis 12.decembris 2006 15:53
0 0 Atbildēt

man gan maacija, ka daudzmaz pieredzeejusham vadiitaajam liidz bremzeeshanas saakshanai ir vajadziiga aptuveni viena sekunde. Bet pie 120km/h auto sekundee nobrauc aptuveni 33 metrus.

220585. viesis 12.decembris 2006 16:05
0 0 Atbildēt

Vislielaka problema ir ta, ka lielaka dala vaditaju izvelas brauksanas apstakliem atbilstosu atrumu, bet zimes u.c. ierobezojumi ir izzisti kada kabineta no pirksta. Pa Latviju parasti parvietojos ar +20km/h, bet normalaja Eiropa (sakot aiz Polijas) briziem ir gruti ieklauties kopeja plusma (kas brauc ar atlauto!!! atrumu), jo latvija lidzigos apstaklos atlautais atrums medz but par kadiem 50-60 km/h mazaks - piemeram cela remonts uz vienada lieluma sosejas mums automatiski nozime 30, bet Austrija 80 (jo sis cels tiek nosaukts par autocelu, ikdiena atlaujot 110km/h).

220586. viesis 12.decembris 2006 16:05
0 0 Atbildēt

White Trash,laikam,ir ments.

220589. viesis 12.decembris 2006 16:12
0 0 Atbildēt

A man pohren... lietoju un lietošu. Man palīdz. A par reakcijas laiku - tas katram savs. Man gadījies pasmieties kopā ar CP ekipāžu, kas mani gan apstādina, bet uz radara

220593. viesis 12.decembris 2006 16:31
0 0 Atbildēt

Redaktors raksta papildināšanai, varēja pievienot fotogalerejas, kur redzamas avāriju sekas, kas radītas izvēloties braukšanai nepiemērotu ātrumu. (vai arī lai pievieno Latvijas ceļu, vai to posmu, sarakstu, kas paredzēti braukšanai ar ātrumu virs 110 km/h, bet nezin kāpēc uz tiem nav uzstādītas zīmes, kas to atļauj)

220594. viesis 12.decembris 2006 16:37
0 0 Atbildēt

Šad tad ir nācies izmantot radaru detektoru, kaut gan vienreiz ar tādu arī ielidoju, jo biju nogriezis skaņu:)

Muļķīgi ir iedomāties, ka detektors ļauj droši pārsniegt ātrumu tāpat uz šosejas nav vēlams pārsniegt 110, jo

1. vienkārši var nepaspēt nobremzēt.

2. Nevienmēr ierīce nostrādā korekti.

3. Jāpadomā arī par satiksmes drošību.

220595. viesis 12.decembris 2006 16:38
0 0 Atbildēt

Sini likuma ir rakstits ja auto ir apsrikots. es esmu redzeji tadus kuri darbojas ar kronu(batereja) un stav vaditajam kabata. Nekadu likumu neesi parkapis jo auto nav aprikots. un viss.

220596. viesis 12.decembris 2006 16:49
0 0 Atbildēt

Aprikots nozīmē auto standarta aprīkojumā, ja esi nopircis atsevišķi neskaitās. Bet tiešām interesanti būtu dabūt iebūvējamo vai iebūvēt, ko tad musari teiktu???

220597. viesis 12.decembris 2006 16:55
0 0 Atbildēt

Vispār pēc LAPK gramatiskās definīcijas menti var krāmēt sodu katram autiņam un komplektā vēl atņemt rādžiņu. Jo principā arī rādžiņs var uztvert elektromagnētiskus u.c. "starus" un signālus.

220598. viesis 12.decembris 2006 17:01
0 0 Atbildēt

Viagrim

Neko neteiktu, liktu noņemt visu paneli.

220599. viesis 12.decembris 2006 17:06
0 0 Atbildēt

Vienreiz pa Discovery bija raidījums kur testēja dažādus radardetektorus un antiradarus un tika apskatītas vietas, kur tos uzstādīt - priekšējā restē, bamperos u.t.t. un tur tiešām bija iebūvēti profesionāli tā ka CP neko nevar pamanīt. Gan jau pie mums arī šādu speciālistu netrūkst ....tas pats kas uzstādīt sigu jau apmēram ir. Bija tāds antiradars kurš uz radaru noraida signālu ka ātrums ir 50 km/h neatkarīgi no tā ar kādu ātrumu tu pārvietojies :D

220602. viesis 12.decembris 2006 17:31
0 0 Atbildēt

Gumballaa kaut kad pasen atpakalj viens dzhekinjsh ar lambo lieliijaas, ka vinja antiradars ir tik speeciigs, ka tas izrubii ne vien policijas radarus, bet arii visu paareejo gumball daliibnieku radardetektorus un antiradarus. :)

Dekster, neesmu ments, bet nepiikstu ka detektori nav legalizeeti.

220603. viesis 12.decembris 2006 17:34
0 0 Atbildēt

Shitaa ieriice baigi nodereetu, jo tagat tie maitas baigi saakushi patruleet pa celjiem, 6dien braucot no Ventsils uz riigu, redzeeju 5 ekipaazjas, 2 no taam kjeera braucot. A uz 1 no taam ielidoju, jo CP tagad, sakaraa ar tumsho laiku, baigi gudri riikojas, staav celja malaa, pilniigi bez jebkaadiem ugunjiem(pat bez gabariitiem, kas man liekas ka skaitaas paarkaapums). A tikliidz tevi nofiksee, taa uzreiz baakugunis iekshaa un 1 CPists teshas ar savu spiidiigo zizli uz celja. Patiesiibaa shaadaa veidaa vinji rada reaalu avaarijas situaaciju.

220604. viesis 12.decembris 2006 17:36
0 0 Atbildēt

Latvijas Satversmē ir punkts, ka cilvēkam ir tiesības saņemt INFORMĀCIJU, kura nav valsts nslēpums.

radara etektors neko veirāk nedara, kā cilvēkam sniedz informāciju par bīstamu situāciju uz ceļa (un vai tad noslēpies policists, nav bīstama situācija)

Domāju, ka ja šo jautājumu celtu satversmes tiesā, šos verķus atļautu.

arba

220605. viesis 12.decembris 2006 17:37
0 0 Atbildēt

Redaktoram jāiemācās pareizi uzrakstīt vārdu "nepropogandē".

220606. viesis 12.decembris 2006 17:50
0 0 Atbildēt

Hmm ... ir bijuši divi gadījumi:

1) Atļautais aatrums mainās no 70 uz 50

Pie 70 beigām laižam pedāli nost - reālais aatrums ap 65-70 km/h. Devaiss klusē. Aptur menc, parāda man uz radara 76 km/h

2) Atļautais = 50 km/h, uz ciparnīcas man kādi 70. Devaiss klusē. Aptur - atkal 76 km/h

Piebildiishu, ka ir paarbaudiic - riepas vajadziigie izmeeri, ir salidizinaats aatrums ar citaam mashiinaam, Juurmalas radari arii raada pareizi ...

Ja apturees veelreiz tad jaajautaa mentiem, vai tieshaam man tas golfs ne aatraak ne leenaak par 76 nemeedz iet ??? :D :D :D

220607. viesis 12.decembris 2006 19:02
0 0 Atbildēt

76 ir kā reizi ideālais ātrums, kas atbilst gradācijai +20 km/h jo 76 km/h - 5 km/h = 71 km/h

220613. viesis 12.decembris 2006 20:57
0 0 Atbildēt

Reiz mani sadusmoja viena ekipaazha, kas uz pilniigi briiva taisna un paaredzama celja pieseejaas par 140 aatrumu. Taapeec nu jau kaa 4 meeneshus lietoju sho ieriici.

Teikshu taa, vinja paliidz no soda izveiriities par 60 - 70%. Sho meeneshu laikaa 100% izglaabusi mani reizes 5 ne vairaak. Ieriice ljauj droshaak justis braucot ar +20 - +30 pie lielaakiem aatrumiem jau var nepaspeet sabremzeeties.

220617. viesis 12.decembris 2006 21:20
0 0 Atbildēt

Par antiradaru varētu izmantot uz auto jumta nostiprinātu un ar noņemtām durvīm iedarbinātu mikroviļņu krāsni. Tik nezin' kur to jaudu iegūt.

Otrs interesants variants - iegādāties el.magn. lielgabalu - reāls militārs devais, kas apstādina elektronikas ierīces zināmā apkārtnē (atkarībā no "šāviena" jaudas). Ieteikums gan ir izvēlēties kādu senāku spēkratu, kam nav nekādas elektronikas.

Iztēlojos situāciju - menti dzenas pakaļ .. viens klikšķis un jamo auto apstājas kā filmās par nlo :D:D:D

220620. viesis 13.decembris 2006 0:02
0 0 Atbildēt

Braucu šovasar no Poland caur Ukraine, Belarus , Lietuva uz māju,m Stāv uz ceļa GAI ar radariem par manu 120 km/h interese nav. Loģiski- iebraucu/aizbraucu un gaiss tīrs...

Pēc manas saprašanas detektoram nav jēga- GAI-šņiks nomēr;is jebkuru fūri un pēc tava brauciena parādīs ka tavi +20km/h ir tavi.

Diemžēl LR GAI nav jāuzrāda laiks, kad speed fiksēts

220627. viesis 13.decembris 2006 2:14
0 0 Atbildēt

besī ārā šitie - ja pārkāp - maksā, negribi maksāt - perc radardetektoru, negribi pirkt, ta p** d****, savādāk kā vecenes bimbā - ai ai CP naudiņu atņēma.

220629. viesis 13.decembris 2006 8:14
0 0 Atbildēt

220620. viesis - Stalker tipa radari nemaz nefiksee laiku un likums shobriid to neprasa. Jaasaak ar likumdoshanas izmainjaam un pakaapenisku paareju uz modernaakiem radariem.

220631. viesis 13.decembris 2006 8:31
0 0 Atbildēt

Jou! Beidzot esmu iemācijies LV CSN.Ja ceļš taisns,pātrredzams,jābrauc 140,ja netaisns,nepārredzams,jābrauc 110-130,ja garām pabrauc "plūsma''pedālis grīdā un močīt pakaļ plūsmai ''PROTAMS".

220632. viesis 13.decembris 2006 8:34
0 0 Atbildēt

TIEM KAS SAKA, KA LIIDZ 110 NESTAADINA!!!! VARU PARADIIT VISMAZ TRIIS KVIITIS PAR 108KM/H. UN TAS VEEL BEZ -7KM/H KLJUUDAS

220633. viesis 13.decembris 2006 8:41
0 0 Atbildēt

tas noteikti, ka kaut kaads Raiskuma vieteejais ments-censonis :D

220634. viesis 13.decembris 2006 8:41
0 0 Atbildēt

Vajag tādu antiradaru, kurš pārraida uz poliču radariem - Pilsētā 55km/h un ārpus pilsētām 105km/h.... un problēma atrisināta:)

220636. viesis 13.decembris 2006 8:57
0 0 Atbildēt

Pareizi ! antiradarus vajag atljaut ! pat pilseetaa mani paglaaba no polichu kjepaam 100-iem reizhu ! cik reizies nav bijis taa ka velku pa krasteni kreisajaa joslaa ne vairaak kaa 120 un te vai nu pie salenieka vai nu kaadaa no benziintankiem shie ar feeniem staav. kad iepiikstas, ta paspeeju vismaz liidz kaadiem 80-90 kmh nomest. paldies antiradaram ! a bija vel gadijums ka velku pa liepajas shosi, steidzos, kaveju vienu svariigu pjanku pie kursa biedra, nu kaadi 170-180 velku, tad saaka nezheeliigi piiksteet, paspeeju nomest liidz kaadiem 120 kad ~500m attaalumaa ieraudziju tuvojoshos mentu bmw. toreiz palaida pa 10 Ls, bet je nabuutu antiradars gan buutu zhopa, bez 30 Ls netiktu sveikaa. taa kaa antiradars rullee !!! bet mentus vajag aizliegt ar likumu ! un vel vajadzetu atruma ierobezhojumus atsevishkos celju posmos atcelt, jo es uzskatu ka uz taisna celja var vilkt lidz pat 200, galvenais lai mashina iet tuk aatri, un arii Riigaa daudzaas ielaas 50 km/h ir stulbis ierobezhojums, ja es katru reizi pa turieni bez problemas izlidoju ar vismaz 100. vispar Latvija csn ir debiili.

220638. viesis 13.decembris 2006 9:18
0 0 Atbildēt

220636. viesi. Kā tu zini ka csn ir debīli, ja vispār tos neesi lasījis?

220640. viesis 13.decembris 2006 9:37
0 0 Atbildēt

2 220636. viesis 13.12.2006 08:57

wow kruta !

es ar taa gribu dariit !!!!!

220644. viesis 13.decembris 2006 9:50
0 0 Atbildēt

To 220636, ha-ha-ha. Vai tu braucot pa pilsētu ar ātrumu 100km/h pumpas arī paspēj paspaidīt? Šķiet ka vēl ne reizi mūžā neesi pat kulīti "izšāvis".

220646. viesis 13.decembris 2006 9:57
0 0 Atbildēt

Pilnībā piekrītu 220636. viesis 13.12.2006 08:57

Latvijā CSN rakstīti priekš pensionāriem un mīkstajiem. Normāli džeki tāpat zin kā labāk un pareizāk braukt un kāds ātrums ir doršāks. Ja plūsma brauc ar 150, tātad tas ir dotiem apstākļiem normāls ātrums un nav ko vilkties ar 90. Tas kurš nespēj iekļauties plūsma lai sēž mājās un ada zeķes. Domāju ka arī pilsētās (izņemot Rīgas centru varbūt) vajadzētu maksimālo ātrumu pacle līdz kādi 70 vai 80, tāpat 90% vadītāju mauc ar vismaz 70. Uz šosejām jau sen vairs gandrīz neviens nebrauz ar 90 un pat ar 100 un nekas. Avārijas notiek tieši tāpēc ka normāli civēki kas brauc ar adekvātu ātrumu (120-150) visu laiku saskaras ar šķēršļiem, kas velkas uz 90 vai 100 un jāveic bīstami apdzīšanas manevri. Būtu labi vispār sodīt tos kuri neiekļaujas normālu vadītāju plūsmu un bremzē satiksmi ar saviem 100 km/h. Domāju ka ja tādi vadītāji kā es un vairums citu normālu džeku (ar pieredzi, nav gandrīz neviena crasha, kas prot savaldīt auto arī pie 170 utt utjo) ir spiesti tērēt savu dārgo laiku un nervus, riskēt ar savām dzīvībām dēļ visādiem sēnēm kas brauz ar 100, tas ir mūsu cilvēktiesību pārkāpums ! Kur skatās valdība ? Vajadzētu lakam pasūdzēties Briselē !!!

220647. viesis 13.decembris 2006 10:01
0 0 Atbildēt

vēlviens mudaks: 220646.viesis

220648. viesis 13.decembris 2006 10:02
0 0 Atbildēt

Šodien internetu ievilka bērnudārzā vai Tvaika ielas klīnikā?

220649. viesis 13.decembris 2006 10:03
0 0 Atbildēt

likumizdevēji kā bija kretīni tā arī tadi palikuši!LATVIJĀ!

220650. viesis 13.decembris 2006 10:04
0 0 Atbildēt

Savaldītājs pie 170km/h. Gribētu redzēt trajektoriju, kādā pārvietosies Tava a/m, ja pie 80km/h sprāgs riepa.

220658. viesis 13.decembris 2006 10:41
0 0 Atbildēt

Domāju,ka viesiem ar pēdējiem cipariem 36 un 46 ar humoru viss kārtībā.

220662. viesis 13.decembris 2006 10:47
0 0 Atbildēt

ibio, kas tev par auto? es ar saveejo 333 kartingu trasee nevaru liidz 150 ieskrieties.

220664. viesis 13.decembris 2006 10:57
0 0 Atbildēt

Pie ātruma 170km/h auto novaldīt ir 3.6 reizes grūtāk nekā pie 90km/h - fizikas likums... tā pat bremzēšanas ceļš tik pat garāks, iespējamais crash tik reizes jaudīgāks... Parādiet man LV kādu ceļa posmu, kur būtu droši braukt ar tādu ātrumu... Tādu ātrumu varētu atļaut uz taisnas šosejas ar 3 joslām katrā braušanas virzienā un arī tikai trešajā joslā, pie nosacījuma, ka ceļa segums ir kvalitatīvs, bez bedrēm, risēm, kur ceļa vidū plata sadalošā josla, brauktuve norobežota ar sētu, kur uz ceļa nevar izskriet ne dzīvnieks ne bojāgājējs, nav apgriešanās vietu vai viena līmeņa krustojumu... tad varētu arī tādu ātrumu atļaut un arī tikai vasaras sezonā.

220675. viesis 13.decembris 2006 11:34
0 0 Atbildēt

"Ak, šī nelegālā ierīce" :D

nevajadzīgs raksts...

P.S. nesen iegādājos nēlāgo devaisu :)

lietoju ārpus pilsētas.

par pirkuma lietderību vēl nevaru spriest, jo sanāca maz braukt.

braukšanas stils nav mainījies.

tieši šis konkrētais likums pagaidām absolūti nesatrauc. drīkstēs-lietošu, nedrīkstēs-tāpat lietošu! :D

220685. viesis 13.decembris 2006 12:04
0 0 Atbildēt

Var jau te spriedelēt un gudri muldēt, bet policistam vienmēr ir taisnība, jo viņš ir devis zvērestu. baruc Uz 90, vai 190, ja policists saka, ka radars uzrādija 150, tātad maksā sodu.

[krams]

220687. viesis 13.decembris 2006 12:10
0 0 Atbildēt

Galīgi saspiedās tie policisti. Peimēram man tiesības ir jau gandrīz 4 gauds un pa šo laiku ātruma dēļ neesmu izraisjijis NEVIENU avāriju ! bija dažas saskriešanās, bet tur nav nekāda sakara ar ātrumu un vainīgs es tur biju tikai formāli - vienreiz pārbraucu krustu pie dzeltenā un ieskrēju sānos vienam čaiņikam kas jau bija sācis braukt, vēl gadījās ieskriet pakalā vienam perdelim jo tas izdomāja sabremzēties pierms gājēju pārejas, vēl bija gadījums Murjāņos, kur 3km garumā uz pilnīgi taisna ceļa gabala nezinu kādu apsvērumu dēļ savilktas nepārtrauktas līnijas, apkārt gandrīz nevienas mājas un cilvēki ar īpaši garām nevazājas, neredzu nekādu jēgu tur no tādiem ierobežojumiem, mierīgi var stūrēt ar 90, bet nu nācās apdzīt dažus opjus pēc kārtas, pēdējo jau dzinu pret kalnu un pretī izlīda ikarus, bet maita opis neļāva pabeigt manevru un man nācās vākties pa grāvi (auto bija norakstāms, labi ka meiča nebija piesprādzēta un salauza tikai roku, ribu un degunu, ciātdi varēja beigties viss sliktāk, tad gan tas opis atbildētu par savu agresīvo braukšanu) . Tā kā visos gadījumos teorētiski vainīgi ir visādi penši kas brauc kā auni. Vēl ir liela škrobe, jo vasarā nopirku citu auto ar kuru vispār nav jēgas braukt pa šoseju zem 140. Nafig es izmetu naudu par sporta piekari, izplūdi, iešprici, ja visādi opji un vīreļi zaļajās vestēs man liedz drošos apstākļos baudīt manu auto ? Vai tad ir tik dramatiski ar labu auto braukt pa jūrmaleni vai pa pleskavas šoseju ar 120-150 un vairāk ? Taisns un gludz asfaltiņs. Kam es traucēju ? nesaskatu nekādu ļaunumu. ar 90 labāk lai pa labo joslu pa pašu maliņu parvietojas mājsaimnieces un opīši.

220691. viesis 13.decembris 2006 12:24
0 0 Atbildēt

Nu gan stulbs tas Nr.87! Katru gadu pa avārijai, tai skaitā pat norakstāma mašīna un pusnosists skuķis (tik pat stulbs kā autors) un vēl nepielec ka kaut kas nav kārtībā ar paša barukšanas stilu! Tiem kas tās tiesības pārdod, vajadzētu vismaz izziņu no psihiatra paprasīt!

220696. viesis 13.decembris 2006 12:43
0 0 Atbildēt

"dzinu pret kalnu un pretī izlīda ikarus, bet maita opis neļāva pabeigt manevru"

daunis! :D

220697. viesis 13.decembris 2006 12:44
0 0 Atbildēt

Acereesimies, ka lielaakaa dalja latvijas celji ir taisiiti pirms ljoti daudz gadiem un vinji ir projekteeti taa lai drosi vareetu paarvietotos ar 90km/h lielu aatrumu

tas tikai taa starpcitu....protams pats ar neesu iipasi godiigs

220703. viesis 13.decembris 2006 13:28
0 0 Atbildēt

nu jau es gribu liidzinaaties 36, 46 un 87. viesim ! :D :D :D

220704. viesis 13.decembris 2006 13:30
0 0 Atbildēt

220697. Oponeejot piedaavaaju atcereeties, ka ierobezhojumi tiek radiiti izveerteejot vaajaako satiksmes daliibnieku speejas(vaz, gaz, zaz). Manupraat autoparkaa daudz kas ir mainiijies uz labo pusi, tachu neviens laikam neudriiksteesies pienjemt leemumu par atljautaa braukshanas aatruma palielinaashanu aarpus apdziivotaam vietaam.

220716. viesis 13.decembris 2006 13:55
0 0 Atbildēt

to JimBeam:

Autoparkā mainijies uz augšu,stūres un sēdekļa blīvējumā uz leju(redzams uz Latvijas ceļiem)vidējais tāds pats kā toreiz -90km/h

220734. viesis 13.decembris 2006 16:09
0 0 Atbildēt

[c] Vēl ir liela škrobe, jo vasarā nopirku citu auto ar kuru vispār nav jēgas braukt pa šoseju zem 140. Nafig es izmetu naudu par sporta piekari, izplūdi, iešprici, ja visādi opji un vīreļi zaļajās vestēs man liedz drošos apstākļos baudīt manu auto ? [-c]

Ja kāds tev to liedz ta apstākļi NAV DROŠI. Nosauc savu mega rulzzu ar ko nav jēgas zem 140 braukt :).

220735. viesis 13.decembris 2006 16:38
0 0 Atbildēt

Raacens = L***

nejēdz atšķlirt joku no realitātes ... sācis cepties un tad pa nopietnam :D

reaaka rauj reaali :D :D :D

220736. viesis 13.decembris 2006 16:41
0 0 Atbildēt

te dazi labi nespeej saprast, kas ir ironija.

220739. viesis 13.decembris 2006 16:50
0 0 Atbildēt

Daudzu kļūda ir tā, ka domā, ka tikai Latvijā ir tāda sviestaina CP. Ņef1ga, esmu runājis ar ārzemju kolēģiem, un visur situācija ir līdzīga ;)))

220740. viesis 13.decembris 2006 16:57
0 0 Atbildēt

Kaadi vadiitaaji, taada CP!!!

P.S. Reds visticamaak uzcepa rakstu, jo vinjam konfisceeja vai vismaz gribeeja konfisceet vinja rotaljlietu.

220745. viesis 13.decembris 2006 17:29
0 0 Atbildēt

ASV tikai 2 štatos ir aizgliegc lietot devaisu :)

visur, kur aatrumu var kontroleet, tur ir ziime :

Speed Limit XX

Radar enforced.

220747. viesis 13.decembris 2006 17:48
0 0 Atbildēt

-> subaru

a tevi ī*** tas uzrauc?

pietiek uz ceļiem šādi viesi kam šādi joki ir realitāte

220759. viesis 13.decembris 2006 20:25
0 0 Atbildēt

o jaa shitaadu "loxshumaheru" pilni celji kam p[o uz atruma ierobezhjumiem un tadaam lietaam... da nositieties kaut vai 100xreiz bet neapdraudiet tos kam ar redzi un pratu nau problemas.... apriebushies shie "situaaciju izverteetaaji" un "iistie neoopji", kas liikumos ( nevisai paredzamos) iet garaam kaa stavoshiem ( man tai briidii kaadi 105 km/h). katrs jau ogrekojamies, bet shie zemu lidojoshie ir jaadr%&%&*& peec pilnas progammas. spilgts piemeers : shtraase Liepaaja - Aizpute, ziema, nedaudz apledojis, celja segums juutami bedrains - meerkakjis lido uz > 100 asaa liikumaa garaam - nu poveicaas kropliitim - knapi savaacaas..... parsvaraa shadus kropljus censhos vai nu notureet aiz sevis vai droshakaa vietaa palaist garaam....

220761. viesis 13.decembris 2006 20:45
0 0 Atbildēt

nesaprotu ko var cepties ? pareizi te chalji raksta - lai miikstie un paareejie lunji ieveero visadas stulbas normas, bet pareizie un gudraakie dzheki uzspljaus tam visam un pasmaidiis, jo dziive un pasaule pieder taadiem, kam nospljauties par peleekaas masas stereotipiem un kompleksiem ! noteikumi un bremzes radiiti prieksh miizalaam. iistie viiri neraud, nedejo un neieveero noteikumus !

220762. viesis 13.decembris 2006 21:00
0 0 Atbildēt

220761. viesis - vot kaarteejais bezsmadzenju peertikjis - shitaadus toch vai nu mentuuraa atklapeet lai stulbumu, vai arii trakjenee jkaapaaarstee..... nafig 90% jaaciesh no kaadu 10% linju/loxu/daunju berniibas kompleksu kompenseeshanas nepaardomati nesoties pa celjiem?????? vot paskaidro ar ko tu esi paaraaks pa citiem??? ar to ka tev smadzenju nau??? ar to nau jaalielaas..... lai gan tev jau to nesaprast - taapat jau vieniigaa rieva smadzenees no atsitiena pret stuures ratu... aiznes ka labaak savas korkas pats uz csdd nodot - vismaz tava sirmaa maaminja nebuus spiesta pie tava zaarka liet asaras kad buusi ap kaadu koku aptinies...

220763. viesis 13.decembris 2006 21:07
0 0 Atbildēt

Tak beidziet gaudot, kas muusdienas ir atrumss 150 km stunda ? Da nieks ! Tapat visi pa pilsetu brauc ar 80, pa soseju 120 un vairak ! noteikumi sevi ir izsmēluši, jo bija radīti pirms 100 gadiem kad 100 km stundaa patiesham bija afigennijs atrums. tagad tikai pedejie luzeri nelieto antiradarus un nebrauc aatrak par 120. Auto ari ir tadi parsvaraa ar kuriem var droši braukt 150 un ātrak. Ja kāc nemāk braukt vai bail, labāk pārkāpiet tramvajos, uz ielām paliks normālie vadītāji kuri prot vadīt auto, un labi prot ! A visu celju policiju vajadz'tu paarkvalificēt par luksoforiem vai sētniekiem, tāpat no viņiem tolka kā no veca krāma :D :D :D :D :D :D :D vismaz kukuļus nebūs ks pieprasa un varēs droši stūrēt, arī uz 150 km stundā, ja ceļa apstakļi to atļauj un neatrodas kāds zābaks kas velkas ar 95 km stunda.

220764. viesis 13.decembris 2006 21:23
0 0 Atbildēt

Es domaju ka ta saucamos antiradarus vajag ieviest tapat ka OCTA, obligata karta visiem, tas palielinatu drosibu uz sosejam ipasi virziena uz Siguldu, kur ik uz stura (katru dienu 1 reizi labakaja gadijua, bet vispar biezak) uz brauktuves izlec kads virins ar zizli roka un velas nepamatoti apturet kadu auto kas brauc ar niecigu atruma parsniegsanu (bet tas tacu ir atlauts, jo tikai ta var ieklauties plusma). Dazreiz plusma no diviem dzipiem un viena bmw markas auto brauc ari uz 173 km/h, tapec es satiksmes drosibas labad esmu spiests savu Ford Fiesta uzkurinat lidz minetajam atrumam, ta teikt lai visiem ir drosak. Paldies Dievam, man ir antiradars un es neskatoties uz atrumu un 3m distanci paspeju jau laicigi diagnosticet virinu ar zizli un samazinat atrumu lai neizraisitu bistamu situaciju uz cela. Uzskatu ka Kalvisa kungam is jautajums butu jaiklauj nakama gada budzeta apspriesnas debates un jasubside katram Latvija registretam auto vismaz pa vienam sertificetam antiradaram. Tas butiski uzlabotu drosibu uz celiem un lieliski atvieglotu un samazinatu darbu celu policistiem, kuri varetu vairak laika veltit citam satiksmes drosibu uzlabojosam preventivam metodem.

ar cienu,

Saulvedis Bidelis-Bidelamanis

220768. viesis 13.decembris 2006 22:19
0 0 Atbildēt

jaa ja ot shuumaheri b**^(). taadu izdzimtenju delj iet bojaa tie kas veel CSN atceraas..... LV reti satopami celja posmi. kur vispaar ar > 120 vr atljauties maukt... ok .. pa ar neesu enjgjeliitis un kad maneejai viltus dzemdiibu trauksme bija ar ar + 90 nesos shamo savaakt un aizvest uz slimniicu ( atrie tur min peec 2 h buutu atvilkushies) bet ar to NAU jaadishojas- tas parada cik stulbi esam ... labi - s ar ieniistu sveetdienas braucejus no laukiem un maaciibniekus, bet ta nesoties mes riskeejam netikai ar savaam dziiviibam, bet arii ar citu dziiviibaam... par muusu pakaljaam naks pelniitais sodz - koka meeteliitis, bet tie kas zaudees dziiviibas, kad nesoties nesavaaksimies un parausim liidzi nepiekaa nau vainiigi, ka mees kaa bezsmadzenju radiijumi "izbaudaam" savus lielmotorus un "lieliskaas braukshanas iemanjas"... padomaajiet tak ar reiz par citiem.... ir jau viegli meetaaties ar vaardiem ka citi miizh iespiest pedaali griidaa vai nemaak braukt - bet jebkuraa gadiijumaa iiztie loxi buus tie kas nesaas virs paredzetaa/atljautaa. piekriitu - ir vietas kur tas 90 ir nepamatoti maz un vajadzeetu vismaz 110 ziimi likt, bet visi kopuma mees veidojam to marazmu, kas ielas redzams - saakot no 35 km/h no pakjiem iebraukushajiem liidz 150 kmh (pilseetaa) no bezsmadzenju peertikjiem...

220770. viesis 13.decembris 2006 23:44
0 0 Atbildēt

Radars mēra ātrumu ar vairākiem secigiem impulsiem. Ja atšķirība starp mērījumiem lielāka par Xkm/h - mērījums tiek atkārtots. Tādejādi auto kas spēji maina ātrumu Stalkers nav kaitīgs ;-)

---

Ar paātrināšanos nojaukt rādījumus neesi mēģinājis? :D

220797. viesis 14.decembris 2006 10:27
0 0 Atbildēt

viesis 220687 - LAAAAAABBBSSS!!!! :DDDD Ierēcu ne pa jokam!! Visiem iesaku paskrullēt apakaļam un izlasīt - rejāli uzlabo garīgo!! :DDDDDDDD

220803. viesis 14.decembris 2006 10:59
0 0 Atbildēt

Interesanti gan ko šeit propogandē REDAKTORA kungs. ...vēl REDAKTORA kungam atgādinājums, ka runāt pa mobilo tālruni turot to rokās, kad a/m ir kustībā arī ir CSN pārkāpums. Neesam jau mēs visi tik "kristāl tīri" kādi cenšamies izlikties, vai ne?

220809. viesis 14.decembris 2006 11:08
0 0 Atbildēt

slims!

220817. viesis 14.decembris 2006 12:21
0 0 Atbildēt

Kas nosodāms ir apstāklī, ka cilvēks intereses pēc grib zināt, cik bieži viņš tiek apstarots ar radioviļņiem?

220818. viesis 14.decembris 2006 12:36
0 0 Atbildēt

P.S. iAuto nepropagandē ne ātruma pārsniegšanu, ne arī radardetektoru lietošanu.

..un vēl daži citāti no raksta:

...Kā palīdzētu šī ierīce? Tā brīdinātu, ka vērts pievērst īpašu uzmanību ne tikai ceļam, bet arī krūmiem, grāvjiem un ...

...Braucam mēs ar saviem ierastajiem 110

...Ja šādas ierīces nebūtu, nāktos nervozēt līdz pat brīdim, kad varēsiet skaidri izšķirt, kas mašīnai uz jumta un kas tur sēž iekšā...

NEVAJAG NERVOZĒT, vajag braukt ar atļauto ātrumu (kaut vai ar saviem ierastajiem 110) un neapdraudēt citus.

....bet es nespēju izdomāt nevienu tik nopietnu ļaunumu, lai ar likumu to vajadzētu aizliegt.

...ja nekas nepīkst, braucu, kā man ir ērtāk...

Kā tas ir? ar 120, 130 vai 150?

220854. viesis 14.decembris 2006 16:27
0 0 Atbildēt

"Ozxerovs [?] 12.12.2006 13:46"

Ieturi distanci un nekas par tiem nebuus jaadomaa.

220876. viesis 14.decembris 2006 21:10
0 0 Atbildēt

Nu psģc, kā vispār var atrast kādu loģisku pamatojumu radardetektora lietošanai, ja tu brauc ne ātrāk, kā CP atļautajā +20 ātrumā? Pats vienmēr braucu "mazā soda robežās" un uz 70k km pēdējo pāris gadu laikā neesmu apstādināts ne reizi! Kā paši policisti reiz stāstīja, tad mazo sodu vispār viņi neņem vērā! Jautājums ir, ko dod lidošana virs 20 km/h no atļautā? No Rīgas uz Ventspili aizbrauksi 15 min ātrāk? (ja CP neapstādinās) Drīzāk visiem parādīsi, ka esi mazvērtības kompleksu nomocīts indivīds, kam, braucot ar atļauto ātrumu, nekādi nesanāks izcelties uz pelēkās masas fona. Nu jā, un vēl, ka ne vella nemāki plānot savu laiku.

Pie tam ir viens liels mīnuss faktā, ka kāds lieto detektoru, aiz kura tev ir nelaime braukt: tikko viņam tas pasākums iepīkstas, tā šis pa bremzēm un umanīgi brauc uz 80 (ka tik kaukas nenotiek!). Nu un visi pārēji vai nu velkas aiz tā p****a, vai mēģina visādus apdzīšanas menevrus. Un vairo tik nervozitāti uz ceļa un bīstamas situācijas.

Tā kā labprāt iesaku visiem braukt "atļautajos" +20 km/h un nebūs lieki jāšķiež nauda un laiks meklējot, pērkot detektoru. I nervus ietaupīsiet (nekas nervozi nepīkstēs mašīnā), i pa grāvjiem nebūs jāmeklē paslēpušos CPistus.

Esmu par 100% pārliecināts, ka redardetektorus iegādājas tikai tie, kas ir ļaunprātīgi CSNoteikumu pārkāpēji. Jo pretējā gadījumā kāda h. pēc tērēt naudu kaut kāda uz paneļa stāvoša, pīkstoša sūda dēļ?

220919. viesis 15.decembris 2006 11:30
0 0 Atbildēt

Atbalstiits!

220933. viesis 15.decembris 2006 13:52
0 0 Atbildēt

No savas pieredzes varu pateikt, radaru detektors ir laba un noderiga lietina. Un ne jau tapec, ka braukaju ar vairak ka +20, bet lai neuzkertos uz CP lamatam. Cik nav bijusi gadijumi, kad kaut kur paradas jauna atruma zime, un dazu minusu laika klat ari ir CP, kas papildina savu kasiti.

Nakamais, LV atruma zimes ir salitkas nevis vadoties nevis tadel, ka tads butu dross atrums, bet pec pavisam neizprotamiem jadzieniem. Es gribetu redzet ka tie gudrisi, kas saka, ka vajag ieverot atlauto atrumu, pasi brauks pa soseju kur pilnigi nevajadziga[vai varbut aizmirsta] ir zime 40km/h...

220934. viesis 15.decembris 2006 13:57
0 0 Atbildēt

To 220876. viesis

In teresanti uz cik tad brauc tas nelaimigais, kas var nenoreaget uz radara detektora izpasnieka bremzesanu? ;))

220938. viesis 15.decembris 2006 14:20
0 0 Atbildēt

Es jau gadus 4 ignorēju visus noteikumus un visus ātruma ierobežojumus. Man tāds verķis nav vajadzīgs. Menti ar ir tikai cilvēki un visu var sarunāt. Ja es braucu ikdienā ar 200 tad nekādas ierīces mani no zaļās vestītes nepaglābs. Ja esi nabags un trīci par katru simtinieku, tad pērc antiradaru un turpini trīcēt un ceri ka tas tevi paglābs pie taviem nožēlojamiem 120 no kārtējā soda pukntiņa un 20 Ls.

220943. viesis 15.decembris 2006 15:37
0 0 Atbildēt

Radardetektors nav panaceja. Tas ir tikai instruments. Starpcitu mēdz reaģēt uz visām LED tipa izkārtnēm (DUS cenu tablo, jaunie spožie luksofori u.t.t.). Ar laiku piešaujas pie tā pīkstēšanas un uzvedības aiz kam ir vieglāk interpretēt ko tad viņš dotajā brīdī grib pateikt.

Tajā pat laikā ja uz šosejas būsi viens pats tad detektors ar savu pīkstienu paziņos tev ka jāatsvaidzina atmiņā sava konta stāvoklis un jāpārdomā kuru atstāt bez Ziemassvētku dāvanas. ;)

Tur, "aiz dīķa", daudzās valstīs un štatos ir atļauta DETEKTORU lietošana. Vēl vairāk - operatīvais transports tiek speciāli aprīkots ar raidītāju kuru šie detektori uztver un paziņo autovadītājam ka tuvumā ir operatīvais transports - pievērš uzmanību tam ka iespējams tūlīt būs jādod ceļš kādam ar zilajām bākugunīm.

Tā pat arī luksofori mēdz būt aprīkoti ar šāda tipa raidītājiem pievēršot autovadītāju uzmanību luksofora tuvumam lai aiz neuzmanības neaizbrauc pa sarkano gaismu.

Kā redzams tad ir arī pavisam nopietni plusi, un ir arī pamatīgi mīnusi. Tādēļ katram pašam ir jāizvērtē šīs iekārtas nepieciešamība un neļauties visatļautībai paļaujoties tikai uz šo iekārtu. Detektora esamība nedod imunitāti pret negadījumiem un sodiem, kā arī nedod nekādas privilēģijas attiecībā pret pārējiem. Tādēļ nevajag aizmirst elementāru cieņu pret apkārtējiem un lietot "zāles" ar mēru - nepārdozējot. ;)

220946. viesis 15.decembris 2006 16:00
0 0 Atbildēt

"Tādēļ nevajag aizmirst elementāru cieņu pret apkārtējiem un lietot "zāles" ar mēru - nepārdozējot. ;)"

pilnigii piekriitu - zaali vajag pipeet ar meeru :D

220948. viesis 15.decembris 2006 16:03
0 0 Atbildēt

uzstādi radardetektoru tā, lai neredzētu. Starpcitu, braucot +10 kolonā, tā kā būtu jāievēro distance, lai varētu apstāties, neieskrienot priekšā braucošajā. Ja neieturi distanci - pats vainīgs, ka ieliecies pakaļā. Piemēram priekšā notiek avārija. Nedomāju, ka radardetektors palīdzēs izvairīties no avārijas, ja nebūs pietiekošas distances.

P.S: bet aizliegt lietot radardetektoru... nu tas ir pastulbi. Tas taču ir infermējošs aparāts. Vispār derētu ieviest satelītradarus, kas no augšas mērīs ātrumu. Satelīts+lieldators un tiek fiksēts visu latvijas mašīnu ātrums :) Tad tikai mentiem nododas pārkāpēja koordinātas un aidā.

P.P.S: piekrītu "vai ir kāds likums, kas mums aizliedz klausīties noteiktas frekvences radioviļņus?"

theerny [?] 12.12.2006 13:33

telefonsarunu noklausīšanās gan klasificējas pavisam savādāk. Protams, iespējams varētu arī radaru detektēšanas ierīces klasificēt kā noklausīšanās ierīces...

220949. viesis 15.decembris 2006 16:06
0 0 Atbildēt

Meklēt: Ziņās un rakstos Pakalpojumu katalogā Auto placī WWW saišu katalogā Google meklētājā Latvijā (Siets) Yahoo

Ak, šī nelegālā ierīce, kas uztver radara starus...

««« [1-20] [21-40] [41-60] [61-80] [81-100] [101-120] [121-130] Setup

Vecākie pirmie [rādīt jaunākos pirmos]

--------------------------------------------------------------------------------

Mazdists [?] 14.12.2006 12:21

Kas nosodāms ir apstāklī, ka cilvēks intereses pēc grib zināt, cik bieži viņš tiek apstarots ar radioviļņiem?

--------------------------------------------------------------------------------

DM [?] 14.12.2006 12:36

P.S. iauto nepropagandē ne ātruma pārsniegšanu, ne arī radardetektoru lietošanu.

.. un vēl daži citāti no raksta:

... Kā palīdzētu šī ierīce? Tā brīdinātu, ka vērts pievērst īpašu uzmanību ne tikai ceļam, bet arī krūmiem, grāvjiem un...

... Braucam mēs ar saviem ierastajiem 110

... Ja šādas ierīces nebūtu, nāktos nervozēt līdz pat brīdim, kad varēsiet skaidri izšķirt, kas mašīnai uz jumta un kas tur sēž iekšā...

NEVAJAG NERVOZĒT, vajag braukt ar atļauto ātrumu (kaut vai ar saviem ierastajiem 110) un neapdraudēt citus.

... bet es nespēju izdomāt nevienu tik nopietnu ļaunumu, lai ar likumu to vajadzētu aizliegt.

... ja nekas nepīkst, braucu, kā man ir ērtāk...

Kā tas ir? ar 120, 130 vai 150?

--------------------------------------------------------------------------------

220854. viesis (RCC) 14.12.2006 16:27

"Ozxerovs [?] 12.12.2006 13:46"

Ieturi distanci un nekas par tiem nebuus jaadomaa.

--------------------------------------------------------------------------------

220876. viesis 14.12.2006 21:10

Nu psģc, kā vispār var atrast kādu loģisku pamatojumu radardetektora lietošanai, ja tu brauc ne ātrāk, kā CP atļautajā +20 ātrumā? Pats vienmēr braucu "mazā soda robežās" un uz 70k km pēdējo pāris gadu laikā neesmu apstādināts ne reizi! Kā paši policisti reiz stāstīja, tad mazo sodu vispār viņi neņem vērā! Jautājums ir, ko dod lidošana virs 20 km/h no atļautā? No Rīgas uz Ventspili aizbrauksi 15 min ātrāk? (ja CP neapstādinās) Drīzāk visiem parādīsi, ka esi mazvērtības kompleksu nomocīts indivīds, kam, braucot ar atļauto ātrumu, nekādi nesanāks izcelties uz pelēkās masas fona. Nu jā, un vēl, ka ne vella nemāki plānot savu laiku.

Pie tam ir viens liels mīnuss faktā, ka kāds lieto detektoru, aiz kura tev ir nelaime braukt: tikko viņam tas pasākums iepīkstas, tā šis pa bremzēm un umanīgi brauc uz 80 (ka tik kaukas nenotiek!). Nu un visi pārēji vai nu velkas aiz tā p****a, vai mēģina visādus apdzīšanas menevrus. Un vairo tik nervozitāti uz ceļa un bīstamas situācijas.

Tā kā labprāt iesaku visiem braukt "atļautajos" +20 km/h un nebūs lieki jāšķiež nauda un laiks meklējot, pērkot detektoru. I nervus ietaupīsiet (nekas nervozi nepīkstēs mašīnā), i pa grāvjiem nebūs jāmeklē paslēpušos CPistus.

Esmu par 100% pārliecināts, ka redardetektorus iegādājas tikai tie, kas ir ļaunprātīgi CSNoteikumu pārkāpēji. Jo pretējā gadījumā kāda h. pēc tērēt naudu kaut kāda uz paneļa stāvoša, pīkstoša sūda dēļ?

--------------------------------------------------------------------------------

White_Trash [?] 15.12.2006 11:30

Atbalstiits!

--------------------------------------------------------------------------------

220933. viesis 15.12.2006 13:52

No savas pieredzes varu pateikt, radaru detektors ir laba un noderiga lietina. Un ne jau tapec, ka braukaju ar vairak ka +20, bet lai neuzkertos uz CP lamatam. Cik nav bijusi gadijumi, kad kaut kur paradas jauna atruma zime, un dazu minusu laika klat ari ir CP, kas papildina savu kasiti.

Nakamais, LV atruma zimes ir salitkas nevis vadoties nevis tadel, ka tads butu dross atrums, bet pec pavisam neizprotamiem jadzieniem. Es gribetu redzet ka tie gudrisi, kas saka, ka vajag ieverot atlauto atrumu, pasi brauks pa soseju kur pilnigi nevajadziga[vai varbut aizmirsta] ir zime 40km/h...

--------------------------------------------------------------------------------

220934. viesis 15.12.2006 13:57

To 220876. viesis

In teresanti uz cik tad brauc tas nelaimigais, kas var nenoreaget uz radara detektora izpasnieka bremzesanu? ;))

--------------------------------------------------------------------------------

220938. viesis 15.12.2006 14:20

Es jau gadus 4 ignorēju visus noteikumus un visus ātruma ierobežojumus. Man tāds verķis nav vajadzīgs. Menti ar ir tikai cilvēki un visu var sarunāt. Ja es braucu ikdienā ar 200 tad nekādas ierīces mani no zaļās vestītes nepaglābs. Ja esi nabags un trīci par katru simtinieku, tad pērc antiradaru un turpini trīcēt un ceri ka tas tevi paglābs pie taviem nožēlojamiem 120 no kārtējā soda pukntiņa un 20 Ls.

--------------------------------------------------------------------------------

Storms [?] 15.12.2006 15:37

Radardetektors nav panaceja. Tas ir tikai instruments. Starpcitu mēdz reaģēt uz visām LED tipa izkārtnēm (DUS cenu tablo, jaunie spožie luksofori u.t.t.). Ar laiku piešaujas pie tā pīkstēšanas un uzvedības aiz kam ir vieglāk interpretēt ko tad viņš dotajā brīdī grib pateikt.

Tajā pat laikā ja uz šosejas būsi viens pats tad detektors ar savu pīkstienu paziņos tev ka jāatsvaidzina atmiņā sava konta stāvoklis un jāpārdomā kuru atstāt bez Ziemassvētku dāvanas. ;)

Tur, "aiz dīķa", daudzās valstīs un štatos ir atļauta DETEKTORU lietošana. Vēl vairāk - operatīvais transports tiek speciāli aprīkots ar raidītāju kuru šie detektori uztver un paziņo autovadītājam ka tuvumā ir operatīvais transports - pievērš uzmanību tam ka iespējams tūlīt būs jādod ceļš kādam ar zilajām bākugunīm.

Tā pat arī luksofori mēdz būt aprīkoti ar šāda tipa raidītājiem pievēršot autovadītāju uzmanību luksofora tuvumam lai aiz neuzmanības neaizbrauc pa sarkano gaismu.

Kā redzams tad ir arī pavisam nopietni plusi, un ir arī pamatīgi mīnusi. Tādēļ katram pašam ir jāizvērtē šīs iekārtas nepieciešamība un neļauties visatļautībai paļaujoties tikai uz šo iekārtu. Detektora esamība nedod imunitāti pret negadījumiem un sodiem, kā arī nedod nekādas privilēģijas attiecībā pret pārējiem. Tādēļ nevajag aizmirst elementāru cieņu pret apkārtējiem un lietot "zāles" ar mēru - nepārdozējot. ;)

--------------------------------------------------------------------------------

220946. viesis 15.12.2006 16:00

"Tādēļ nevajag aizmirst elementāru cieņu pret apkārtējiem un lietot "zāles" ar mēru - nepārdozējot. ;) "

pilnigii piekriitu - zaali vajag pipeet ar meeru :D

Ar Aksēnoku, vai ? ;)

220953. viesis 15.decembris 2006 16:30
0 0 Atbildēt

mjā, jāsaka, ka 220636. viesis 13.12.2006 08:57 ir debīlāks par CSN.

220954. viesis 15.decembris 2006 16:34
0 0 Atbildēt

Mjā

"220646. viesis 13.12.2006 09:57

ja tādi vadītāji kā es un vairums citu normālu džeku (ar pieredzi, nav gandrīz neviena crasha, kas prot savaldīt auto arī pie 170 utt utjo) ir spiesti tērēt savu dārgo laiku un nervus, riskēt ar savām dzīvībām dēļ visādiem sēnēm kas brauz ar 100, tas ir mūsu cilvēktiesību pārkāpums"

--------------------------

nu tādam "normālam džekam" škiet, ka vajadzētu kādā izelējošā iestādē atpūsties, ja jau nevar izturēt pabraukt pa ceļu ar ~100kmh un neprot apdzīt uz 100kmh braucošos. Mjā, papīra ērglis...

220955. viesis 15.decembris 2006 16:38
0 0 Atbildēt

220687. viesis 13.12.2006 12:10

Vēl ir liela škrobe, jo vasarā nopirku citu auto ar kuru vispār nav jēgas braukt pa šoseju zem 140. Nafig es izmetu naudu par sporta piekari, izplūdi, iešprici, ja visādi opji un vīreļi zaļajās vestēs man liedz drošos apstākļos baudīt manu auto ?

-------------------------

Es zinu, kāpēc tu to visu izdarīji: tāpēc, ka Tu esi konkrēts mudaks. Kuram bija nauda sporta piekarei utml, bet nav prātiņa galvā.

220957. viesis 15.decembris 2006 17:00
0 0 Atbildēt

MN12 necepies

šitie viesi (varbūt pat tie ir logoff iauto useri) vienkārši parāda salīdzinājumu (tikai ļoti spilgtu) starp tiem kas lieto un ir atkarīgi no radardetektora un sterp tiem kas tādu verķi uzskata par nevajadzīgu.

šādi tipiņi:

220646. viesis 13.12.2006 09:57

ja tādi vadītāji kā es un vairums citu normālu džeku (ar pieredzi, nav gandrīz neviena crasha, kas prot savaldīt auto arī pie 170 utt utjo bla bla bla.....

pārsvarā tādi arī lieto radardetektorus, līdz noteiktam brīdim, mirklim, mūžībai...... :(

Man 13 gadu laikā pie stūres tas detektors nafig nav bijis vajadzīgs un nebūs vajadzīgs arī turpmāk.

220958. viesis 15.decembris 2006 17:12
0 0 Atbildēt

taa kaa es braucu bez tiesiibaam, man autoradars vienmeer ir paliidzeejis neiekulties lielos suudos un laicigi nodot pa memajiem. Vienreiz gan panjeema mani uz atrumu, bija kaukadi 143 vai kaukas tamlidziks, bet taa kaa biju shmigaa, taapat aatrums vairs nespeleja izskirosho lomu.

220960. viesis 15.decembris 2006 17:56
0 0 Atbildēt

Beidziet aplikt Redaktoru un rakstu. Neviens jums nespiezh lietot detektoru. Normalas raksts. Es ar 5 gadus nelietoju detektoru, jo domaaju, ka nevajag, parasti iedod 5 - 10ls kukuli un viss ok. Shogad mani nopeileeja ar 140 km/h (nekaa biistama tur nebija tukshs, taisns celjsh klajaa laukaa), sadusmojos un iegaadaajos to ieriici. Tagad vismaz zinu, kur vinji parasti staav un nebaidos vienmeer braukt ar +25 un nebaidos no pretiimbraucoshama mashiinaam. Kaadas 2-3 reizes meenesii izglaabj. Garantijas nekaadas, vinjsh var paliidzeet tikai 60% situaciju, taapeec pasham ar liidzi jaadomaa. Man ir Escort Solo S2, false alarm ljoti reti.

220974. viesis 15.decembris 2006 21:08
0 0 Atbildēt

Ir un lietošu.

Lietošu tik ilgi,kamēr menti paši sāks ievērot elementāras CSN normas un ņems priekšā arī ceļa uzturētājus par aizmirstām un nevietā esošām ceļazīmēm,kā arī sāks nopietni pederēt gliemežus,kas intensīvas satiksmes apstākļos nejēdz nobraukt malā un palaist sev garām sakrājušos kolonu,utml...........

220977. viesis 15.decembris 2006 22:31
0 0 Atbildēt

ikdienaa no riita un vakaraa braucu pa shoseju, nu taa iipashi neko nepaarkaapju, vairaak par 150 nespizhu, taapeec uzskatu ka ieriice ir laba esam un der katra mnomraalam vadiitaajam kaa pretliidzeklis visaadiem kaiteekljiem zaljajaas vestiitees. tad kad menti saaks pashi sodiit sevi par visaadaam izariibaam un neizdariibaam uz celja, apsolos pirmais publiski izniicinaat manu antiradaru ko nopirku starp citu pa 140 Lc kas ir gandris puse no manas algas, bet tas atmaksjas, pirmkart majas nokljustu no Rigas videji par 10 minutem atak katru vakaru, otrkart no rita Juglas korkjos stavu par 10-12 minutem ilgak, jo pa soseju varu atlauties braukti par 10-40 km stundaa virs normas. Loti lietderiga ierice un kopumaa atbalstaama, jo mazina korupciju policijas rindaas un ljauj man pavadit vairak laika ar gimeni, jo majas varu no ritiem uztureties ilgak, bet vakaros ierodos krietni agrak neka pensionari un visadi pareizie kas velkas ar 96 km stundaa.

220979. viesis 15.decembris 2006 22:46
0 0 Atbildēt

To 220977. viesis

Vot kad ieliksi kaut kādam ģimenes vāģim sānos, nogalinot 4 cilvēkus un policija pēc bremzēšanas ceļa garuma saskaitīs, ka ātrums ir bijis stipri virs atļautā, tad tu riktīgi "bieži" redzēsi savu ģimeni, idiot. :D

Plus vēl izlikt pusi mēneša algas (radardetektors), lai varētu vairāk bendžu nokurināt - ir īpaši "gudrs" gājiens... :D

Un par to korupcijas mazināšanu - balva no Zivtiņa! :D

Pilna Latvija debīliķu.... :(

220980. viesis 15.decembris 2006 23:01
0 0 Atbildēt

Kāpec kādam nepatķ ka es kontrolēju savu drošu ātrumu ? Kas tur sllikts ? Ja aperāts pīkst, tātad ātrums par lielu, ja klusē, min tik grīdā un steidz savās darīšanās !!!! Pleskavas šoseja, Bauskas šoseja, Jelgavas šoseja, galu galā Jūrmalas šoseja ir drošākās vietas kur var bez minstināšanas pārkāp noteikumus un sava saprāta un spēju robežās pārkāpt noteikumus. Piemēram es zinu savu robežu - tas ir kādi 170, nu varbūt 190 kilometri stundā. Ja brauc ātrāk, manam golfiņam sāk ritīgi kratīties stūre un kaut kas vibrēt, bet tāpēc jau ir drošības ierīce, kas ja nu kas iepikstēsies, jo uz ceļa ir modri likumsargi kas kontrole ātrumu, tātad nepārkājpjam, bet ja ierīce klusē, kāpēc man vajadzētu nevajadzīgi kūpināt degvielu, ar savu golfiņu velkoties pakaļā kādam kokvedējam vai opelim kas nejēdz braukt ātrāk par 120 ??? Tā ir klajal diskriminācija. Doimāju ka par ātruma kontrolēšanu vajadzētu policistiem pašiem pimērot sodus, soda punktus un vispār administrtatīvi sodīt, jo tas ierobežo manas uz citu normālu cilvēku civiltiesības. Galu galā man ir visi likumīgi pamati ātrāk nokļūt no mājās pie sivas un 3 bērniem, vai piemēram pie slimās mātes, kurai jāatved zāles. Es domāju ka uz šosejām un pilsētu ielu taisnajos posmos (apgaismotots) ir nepieciešamības gadījumā jāatļauj lietot antoradarus un vispārīgi nekaitīgi pārsniegt'ātrumu n citādu pārkāpt ceļi noteikumus ja tas nerada apdraudus valsts drošibai.

220982. viesis 15.decembris 2006 23:13
0 0 Atbildēt

*******, cilvēks pat rakstīt nav iemācījies, bet spriest par radardetektoru legālu pielietojumu ir gatavs pat vēlā piektdienas vakarā... :D

Ar golfu uz 190 pa mūsu ceļiem ir drošs ātrums? Tu kas, esi Loebs vai Gronholms? Tak nesmīdini tautu. Pie savas "sivas" tu ātrāk nokļūsi braucot nesteidzīgi, bez stresa. I siva būs priecīgāka, i pašam erekcija pilnvērtīgāka. ;)

A vārda "diskriminācija" nozīmi labāk vēlreiz noprecizē svešvārdu vārdnīcā.

220983. viesis 15.decembris 2006 23:14
0 0 Atbildēt

piemeeram turcijaa, taizemee vai indijaa vispar nav nekadu noteikumu, un nekeas, cilveku pashi ir ljoti gidru un idejaali atrod risinajumsu visaas situacijaas. pat pashi policisti tur brauc kaa pagadaas un piemeeram eegiptee uz lielceliem visi brauc kaa kuraam vieglaak un izviigaak un es kaameer ar mammu ciemojos tur, neredzeeju nevienu avaariju, pashi arii ar taksi braucaam uz shpongu, es domaaju ka taksha vaditajam diez vai bija tiesibas, bet es jutos droshiibaa, jo visi idejali iekljaavas pluusmaa un vismaz manaak laatbuutnee neviens araabs neiekluva avaarijaa, lai gan briizhiem likaas ka aatrums ir virs normaalaa, un ja njem veeraa ka brac pa preteejo joslu, jo pa savu parvietojas eezelji un zirgu pajuugi, bet visi kaut kaa maaceja sadziivot un es uz cleja nekur nemaniju nevienu policmenju ar radariem, tikai militaaristus, domaajua ka eegiptee ar vinju shariata likumiem viss ir izteikt - cilveeki brauc praatiigi un dabiski, bet pie mums nevajadziigi piepiezh ieveerot visaadus likumus un notekumus, tapec rodas cilveki kas to ignore un rodas avaarijas. doaaju ka tad kad man bus mashiinas tiesiibas, es arii braukshu tik pat praatigi kaa eegiptes taksisti, tas noteikti bus droshaak nekaa latvijas pilsonji.

220985. viesis 15.decembris 2006 23:57
0 0 Atbildēt

Par to apdziishanu un nelaishanu, kas komentos bija piemineeta - nu tachu elementaari, akseleratora pedaali straujaak vajag nospiest (tad kad veel tikai uzsaac apdziishanu). Un ja tas nepaliidz var jau arii pirms apdziishanas paarsleegties par robu uz leju. (Tiem kam automaats, kaa man, tas notiek automaatiski, vienlaiciigi, un ar vienu kaajas kustiibu, un veel arii turbiina iesleedzas :P )

220986. viesis 16.decembris 2006 0:02
0 0 Atbildēt

Vo kādi gudri padomi tiek pasniegti! :D

221008. viesis 16.decembris 2006 21:33
0 0 Atbildēt

Nozagu no anekdošu topika :D

Когда мужчина нарушает правила дорожного движения, то окружающие считают, что он либо наглец, либо крут.

Когда женщина - то дурой без мозгов!

221009. viesis 16.decembris 2006 23:33
0 0 Atbildēt

a kur problēmas ? ja negribi ievērot CSN, viennozīmīgi vajag antiradaru un naudu kukuļiem, viss ! ja kādam nav kas skaidrs, pats vainīgs.

221010. viesis 16.decembris 2006 23:38
0 0 Atbildēt

Nozagu no anekdošu topika

Когда мужчина нарушает правила дорожного движения, то окружающие считают, что он либо наглец, либо *******.

Когда женщина - то дурой без мозгов!

221011. viesis 17.decembris 2006 0:22
0 0 Atbildēt

visi kas neievēro noteikmus ir potenciālie pittāri un līķīši. vai ir jautājumi ???

221145. viesis 18.decembris 2006 18:16
0 0 Atbildēt

man ir jautājums. kas ir RCC?

Redaktors 18.decembris 2006 18:17
0 0 Atbildēt

Riga City Council - Rīgas Dome.

221149. viesis 18.decembris 2006 18:58
0 0 Atbildēt

lai šie RCC labāk ietur distanci no mana zemes nodokļa, citādi vienreiz tā nobremzēšu..

236219. viesis 19.jūnijs 2007 8:57
0 0 Atbildēt

Nu ko lai saka, LV CP vēl nav beigusi krūmu darbību. Es jau vairāk kā 2us gadus braucu pa Īriju un te šādu problēmu nepastāv. Īri baidās un brauc kā aitas, mūsējie brauc ātri. Es pats ar fūru katru nakti braucu Limerika-Dublina-Limerika pilsētiņās īpaši nebremzējot. Vairāk bīstami ir tas ka īrs pa ceļu kur atļautais braukšnas ātrums ir 100-120 pendelējas ap 90 un nevar saprast ko viņš darīs tālāk. p.s. te nav reālu Ceļu satiksmes noteikumu, tikai dārga apdrošināšana un ceļu nodoklis.

236220. viesis 19.jūnijs 2007 9:00
0 0 Atbildēt

vēl p.s. garda(policija) pārsvarā stāv tikai profilaksei...

236274. viesis 19.jūnijs 2007 16:33
0 0 Atbildēt

Nu,noteikumi ir noteikumi un ne velti vini ir izdomaati!Tas ka dazs labs indiviids domaa,ka tas ir tiks prieks kakiem...he,kaa lai to pasaka-tas raksturo tikai vinu pasu!Tomeer,jaapiekriit vien ir lielaakajam vairumam,ka neatrisinaataa satiksmes pluusmas intensitaate,rada lieku stresu,kaa rezultaataa tiek paarkaapti noteikumi un rodaas visaadas nelaagas situaacijas uz celiem.

Pats arii greekoju-ar to nelepojos,bet citreiz mani taa sadusmo "visaadi un visaadas",ka no miermiiliiga zveerina paarveersos par -agresiivo brauceeju-

Asprātis nr. 1 10.marts 2020 21:05
0 0 Atbildēt

Legal to own, illegal to use in a vehicle - rakstīts vikipēdijā, Latvijas sadaļā ; ) moška ved kādam lai pārdotu, ka "nomests uz paneļa"??

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti