Palielinās policistu skaitu uz pierobežas ceļiem 3

 
12.decembris 2006 13:48

Lai nodrošinātu ceļu satiksmes kārtību saistībā ar izveidojošos situāciju uz Latvijas – Krievijas pierobežas, kad smago kravas automašīnu vadītāji bloķē brauktuvi, slēdzot transportlīdzekļu satiksmi abos virzienos, iekšlietu ministrs Ivars Godmanis ir uzdevis Valsts policijas (VP) priekšniekam Aldim Lieljuksim būtiski palielināt VP darbinieku skaitu uz pierobežas ceļiem.

Šodien no rīta autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Terehova 143.-144.kilometrā un 147.kilometrā smago kravas automašīnu vadītāji nobloķēja brauktuvi. Tādēļ uz notikuma vietu tagad ir izsūtītas vairākas VP vienības, lai nodrošinātu sabiedrisko kārtību un nepieļautu ceļu satiksmes negadījumus.

Autovadītāji tiek lūgti braukt pa alternatīviem vietējas nozīmes ceļiem, lai apbrauktu šo posmu.

Jau ziņots, ka kopš šī gada augusta VP darbinieki pastiprināti patrulē uz robežas, lai novērstu ārkārtas situāciju uz Krievijas robežas, kur ir izveidojušās garas kravas automašīnu rindas.
 
Visi komentāri
 
220556. viesis 12.decembris 2006 14:21
0 0 Atbildēt

Smago automašīnu šoferi pārtrauc ceļa blokādi

Rīga, 12.dec., LETA. Kravas automašīnu vadītāji pārtraukuši bloķēt satiksmi uz maģistrāles Ludzas rajona teritorijā.

Situācija uz ceļa pilnībā stabilizēsies pēc stundas, aģentūrai LETA prognozēja Ludzas Policijas pārvaldes Ceļu policijas priekšnieka vietnieks Jānis Sviklāns.

Autovadītāji par maģistrāles bloķēšanu vienojušies pēc tam, kad bija pauduši televīzijai savu viedokli par garajām kravas automašīnu rindām.

Autoceļš bija bloķēts kopš plkst.9 rītā, informēja Sviklāns. Brauktuve bija bloķēta autoceļa Jēkabpils-Rēzekne-Ludza-Terehova 143.-144.kilometrā un 147.kilometrā.

Sviklāns norādīja, ka autovadītāji ir neapmierināti ar robežsardzes un muitas darbu. Sašutušie vadītāji nobloķējuši autoceļu, jo uzskata, ka arī kravas automašīnām, kas pārvadā ātri bojājošos produktus, jāgaida rindā kopā ar visiem, sacīja Sviklāns.

Starptautiskās autopārvadātāju asociācijas "Latvijas auto" prezidents Valdis Trēziņš aģentūrai LETA iepriekš sacīja, ka saskaņā ar neoficiālu informāciju šonakt garām kravas automašīnu rindai esot pabraukušas vairākas kravas automašīnas, tāpēc, protestējot pret notiekošo, šoferi nolēmuši bloķēt ceļu.

Sviklāns informēja, ka rindu apbraukušas tikai tās kravas automašīnas, kas pārvadā produktus, kuri ātri bojājas.

Kā ziņots, iekšlietu ministrs Ivars Godmanis (LPP/LC) aģentūrai LETA sacīja, ka jebkurš mēģinājums bloķēt autoceļu, kas varētu apdraudēt satiksmes drošību, tiks novērsts ar visiem iespējamiem līdzekļiem, arī aizturot vainīgos.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) aģentūrai LETA sacīja, ka valdība dara visu iespējamo situācijas risināšanai un neesot nekādu jaunu līdzekļu, lai mazinātu rindas uz robežām.

Kā ziņots, pagājušajā diennaktī atkal ievērojami palielinājušās smago automašīnu rindas Terehovas un Grebņevas robežkontroles punktos uz Latvijas un Krievijas robežas.

Šorīt uz Latvijas un Krievijas robežas pie Terehovas robežkontroles punkta rindā gaidīja 1167 kravas automašīnas, bet pie Grebņevas robežkontroles punkta - 429 transportlīdzekļi.

Ieva Zemīte LETA

Copyright © LETA

220608. viesis 12.decembris 2006 19:23
0 0 Atbildēt

Luk ari mazizglitota sektanta Shlosera tik veicinata tranzitbiznesa logiskie un vienigi auglji - bardaks uz robezhas un salauzti celji...

220653. viesis 13.decembris 2006 10:16
0 0 Atbildēt

Trumuls [?] 12.12.2006 19:23

Luk ari mazizglitota sektanta Shlosera tik veicinata tranzitbiznesa logiskie un vienigi auglji - bardaks uz robezhas un salauzti celji...

_______________________________

Maziglitota cilvēka cienīgs komentārs? Cik aprobežotam jābūt lai uzveltu vainu cilvēkam< kurām šajā gadījumā vismazāk ir vainas? Rindas - ir mūsu ārlietu ministrijas nespēja operatīvi risināt politiski-ekonomiskus jautājumus ar Krieviju... bardaks - tas jau attiecas uz Iekšlietu ministriju...

A to kā tas sektants - ir pirmais kurš sāka vispār domāt un attīstīt darbus pie plānveidīga autoceļu sistēmas sakārtošanas -tas drošvien tev nav izdevīgi te rakstīt... jo tad tu būtu pats tukša maziglitota un neinformēta kritikā lomā...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti