Kampaņa «Iekšlietu ministrijas lepnums un gods» 6

 
2.janvāris 2007 10:08

Lai arī 2007.gadā noskaidrotu sabiedrības viedokli un vērtējumu par iekšlietu sistēmas dienestu darbinieku darbu, Iekšlietu ministrija (IeM) no šodienas, 2.janvāra, uzsāk jaunu sabiedrisko kampaņu „Iekšlietu ministrijas lepnums un gods”.

Jaunajā kampaņā, kas aizstās līdzšinējo tradicionālo akciju „Policists, kuram es uzticos” un ilgs līdz šā gada 31.maijam, IeM lūgs sabiedrības viedokli un vērtējumu ne tikai par policistiem, bet arī pārējo Iekšlietu ministrijas dienestu – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts robežsardzes un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes - darbiniekiem, kas ar savu darbu vai rīcību izpelnījušies sabiedrības cieņu un atbalstu.

Lai piedalītos kampaņā, IeM aicina Latvijas iedzīvotājus no 2007.gada 2.janvāra līdz 1.maijam sūtīt Iekšlietu ministrijai (Raiņa bulvāris 6, Rīga, LV 1050, ar norādi „Iekšlietu ministrijas lepnums un gods”) vēstules, kurās aprakstīti konkrēti gadījumi, kad ugunsdzēsējs, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes darbinieks, policists vai robežsargs izglābis dzīvību, novērsis noziegumu, palīdzējis atrisināt sarežģītu situāciju vai ieguvis apkārtējo cieņu ar rūpību, godprātību un atdevi savā ikdienas darbā.

Vēstulēs IeM lūdz aprakstīt konkrētu situāciju, kurā cilvēkiem palīdzējis IeM dienesta darbinieks vai maiņa/brigāde; minēt izvirzītā kandidāta vārdu, uzvārdu, darba vietu, kā arī norādīt savu vārdu uzvārdu, dzīvesvietu un kontaktus. Anonīmas vēstules kampaņā netiks vērtētas.
 
 „Kampaņā meklēsim ikdienas varoņus Iekšlietu ministrijas dienestos, tos mūsu cilvēkus, kuri ar savu rūpīgo un pašaizliedzīgo darbu ir izpelnījušies apkārtējo cieņu un kuriem kāds Latvijā vēlas vienkārši pateikt „Paldies!”,” saka IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Iveta Kancēna.

Iesūtītās vēstules vērtēs komisija, kuru vadīs iekšlietu ministrs Ivars Godmanis un kurā strādās IeM dienestu amatpersonas, eksperti, policistu arodbiedrību un sabiedrisko organizāciju pārstāvji. Šī komisija arī noteiks kampaņas uzvarētājus – pa vienam darbiniekam vai maiņai/brigādei katrā rajonā.

Interesantāko vēstuļu autorus iecerēts apbalvot ar piemiņas balvām, kā arī viņi tiks aicināti svinīgā gaisotnē kopā sumināt goda nosaukuma „Iekšlietu ministrijas lepnums un gods” ieguvējus. Savukārt goda nosaukumu ieguvušie IeM darbinieki kā apbalvojumu saņems ārvalstu ceļojumu un citas balvas.

Lēmums neturpināt tradicionālo akciju "Policists, kuram es uzticos" un mainīt tās koncepciju tika pieņemts, jo akcija pēdējos gados bija morāli sevi izsmēlusi un vairs neguva sabiedrības atbalstu. Turklāt arī pārējie IeM dienesti ir pelnījuši, lai viņu darbinieki par labi paveiktu darbu tiktu atbilstoši godināti un saņemtu ne tikai atzinību no ministra rokām, bet arī publisku sabiedrības pateicību.

Iekšlietu ministrija vēlas pateikties visiem Valsts policijas darbiniekiem, kas iepriekšējos piecos gados ieguva godalgu „Policists, kuram es uzticos”. Šajos piecos gados apbalvotajiem likumsargiem iecerēts nākamgad sarīkot savu, īpašu „Labāko policistu piecgades saietu”.
 
Visi komentāri
 
221930. viesis 2.janvāris 2007 10:37
0 0 Atbildēt

Ir ok, ja gadīsies, noteikti uzrakstīšu. Kopā mēs to varam! :]

221933. viesis 2.janvāris 2007 10:41
0 0 Atbildēt

„Kampaņā meklēsim ikdienas varoņus Iekšlietu ministrijas dienestos, tos mūsu cilvēkus, kuri ar savu rūpīgo un pašaizliedzīgo darbu ir izpelnījušies apkārtējo cieņu un kuriem kāds Latvijā vēlas vienkārši pateikt „Paldies!”,” saka IeM Preses un sabiedrisko attiecību departamenta direktore Iveta Kancēna.

Tiešām šādus varoņus vajag meklēt... Būs grūti šādus atrast...

221968. viesis 2.janvāris 2007 11:53
0 0 Atbildēt

:D :D :D

nu labi, mož izdodas atrast ar...

221984. viesis 2.janvāris 2007 13:15
0 0 Atbildēt

meklē varoņus.... kuri dažreiz pild savus pienakumus???!!!! :O ;) :D :D :D :D :D

222105. viesis 3.janvāris 2007 19:30
0 0 Atbildēt

Daži pilda. Tos noteikti jāatrod, lai sodītu par iniciatīvu. :D

222107. viesis 3.janvāris 2007 19:38
0 0 Atbildēt

T222105. viesis 03.01.2007 19:30

Esmu jau sodīts - ar papildus darbu bez papildus atlīdzības.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti