Bensons Auto salonā – Pirelli kalendāra izstāde 1

 
15.janvāris 2007 10:06

Turpinot tradīciju „Bensons Auto” salonā veidot izstādes, tuvāko nedēļu laikā pie mums būs apskatāmas slavenā „Pirelli” kalendāra fotogrāfijas, kurās šoreiz fotografētas Holivudas zvaigznes - Sofija Lorēna, Penelope Krusa, Hilarija Svanka, Naomi Vatsa un Lū Dilona.

2007. gada „Pirelli” kalendāra autori ir holandiešu fotogtāfi Inese van Lamsvērde (Inez Van Lamsweerde) un Vinūds Matadins (Vinoodh Matadin), un kalendāra ideja formulēta šādi - „Gulta un pieci stāsti”.

“Mēs esam istabā tikai ar gultu un palagu. Mēs vēlējāmies to uztaisīt cik vien iespējams personīgu un intīmu, it kā mēs taisītu attēlus ar draugiem,” sacīja Inese. Šis pilnīgi jaunais aktrišu attēlojuma veids krasi kontrastē ar parastajiem medijos redzamajiem piecu superzvaigžņu attēliem – no filmu pirmizrāžu sarkanā paklāja līdz glancēto žurnālu fotoattēliem un paparaci noķertajām bildēm.

Piecas sievietes portretē vienkārši, spontāni attēli. Šie dziļie, slēptie stāsti atklāj visprivātāko un slēptāko galveno lomu tēlotāju dvēseli. Aktrišu stingrās un lepnās personības izceļas uz kailā fona. Intelektuāls, psiholoģisks un māksliniecisks ir tie īpašības vārdi, kuri vislabāk raksturo šo izdevumu.

Izcilā portretiste Inese van Lamsvērde uzreiz nodibina kontaktu ar zvaigznēm un ļauj viņām justies nepiespiesti. Fotogrāfe cenšas notvert galveno lomu tēlotāju slēptākās un spēcīgākās izteiksmes. Tā Penelope Krusa parādās „liesmaina un juteklīga”, Hilarija ir „tīrs, sparīgs un dabisks amerikāņu skaistums”, Lū ir „eleganta un vēsa”, Naomi ir „eleganta un izsmalcināta, pārstāvot britu perfektumu” un Sofija Lorēna ir „superzvaigzne un leģenda”.

Unikālais 2007.gada kalendārs iezīmē pagrieziena punktu: tajā nav spozmes, kas raksturoja iepriekšējos izdevumus. Notikusi atgriešanās pie filmēšanās laukuma vienkāršuma, stāstiem un agrīno 60.gadu fotogrāfijas (atmiņas par Pjēra Paolo Pazolīni un Mikelandželo Antonioni filmām): cilvēka personība valda pār pārējo uz vienkārša, neizgreznota fona.

Kopējā jaunā kalendāra tirāža ir aptuveni 30 tūkstoši eksemplāru, kas šo izdevumu padara vēl retāku un ekskluzīvāku. No tiem tikai 40 nonāca Latvijā un, saskaņā ar ieviesto tradīciju, gandrīz visi prezentācijas laikā tika uzdāvināti speciāli uzaicinātām VIP personām, no kuriem daudzi ir labi pazīstami plašākai publikai. Viens kalendārs tradicionāli tiek dāvināts Latvijas valsts galvai – prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai.

„Pirelli” kalendāru un izstādi Latvijā prezentē kompānija „Latakko”.
 
Visi komentāri
 
222851. viesis 15.janvāris 2007 15:33
0 0 Atbildēt

Kas i ko , uz pirelli kalendaara nesitaas saujaa ? Vajag speeljzeena biudiites ? :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti