Kā es pavadīju 3 stundas pirmdienas vakarā (+ foto) 63

 
16.janvāris 2007 13:41

2007. gada 15. janvārī braucu pa Satekles ielu Daugavas virzienā. Pirms lielā krustojuma ar Merķeļa ielu uz luksofora dega sarkanais. Priekšā jau stāvēja GanBei piegādes mašīna Peugeot 206. Es apstājos aiz tās.

Krustojumā kā vienmēr vakaros valdīja haoss. Kad iedegās zaļais, priekšā stāvošais Peugeot palaida VW busiņu, kas saskaņā ar CSN vēlējās pabeigt manevru (braucot no 13. janvāra ielas, veikt kreiso pagriezienu un šķērsot Satekles ielu).

Neizskatījās, ka vēl kāds taisīsies pabeigt savus manevrus, un Peugeot vadītājs uzsāka braukšanu.

Šķērsojamā brauktuvē pa kreisi 2. joslā stāvēja pilsētas autobuss. Tajā mirklī, kad Peugeot brauca šim autobusam garām, aiz tā stāvošā Toyota Corolla pēkšņi uzsāka braukšanu un uz aizliedzošo signālu iebrauca krustojumā.

Plkst. 18:00.
Notika sadursme. Tā nebija smaga. Neviens nav cietis.




Peugeot vadītājs pierakstīja liecinieka (autobusa šofera) koordinātes. Izlika avārijas trīsstūri. Es, kā otrs liecinieks, kas visu redzēja no aizmugures, apstājos un iedevu Peugeot šoferim savu vizītkarti. Lai netiktu sodīts par stāvēšanu neatļautā vietā, es novietoju savu mašīnu stāvvietā zem t/c „Origo” un pienācu pie avarējušajiem.






Puses līdz galam nebija pārliecinātas kuram ir taisnība, kuram nav, tāpēc nolēma izsaukt Ceļu policiju. Sākās ceļu policijas gaidīšana.



Plkst. 18:50.
Gaidīt apnika un es nolēmu piezvanīt uz 112 lai precizēt vai izsaukums tiešām ir pieņemts un noskaidrot cik ilgi būs jāgaida ceļu policijas ekipāža. Ugunsdzēsības un glābšanas dienests 7 reizes bija vienojis ar Rīgas Ceļu policiju, bet klausulē katru reizi skanēja aptuveni sekojošais teksts: „Jūs piezvanījāt Rīgas policijai. Visi operatori šobrīd ir aizņemti. Lūdzu, uzgaidiet.” Es uzreiz atcerējos amerikāņu šausmu filmas: sievieti kāds grib nogalināt, viņa zvana uz policiju, bet tur skan „visi operatori ir aizņemti, lūdzu, uzgaidiet uz līnijas”. Sievieti nogalina.

Neviens neatbildēja, zvans atvienojās. Uz manu septīto (!) zvanu glābšanas dienesta dispečere laipni (tiešām laipni!) paziņoja, ka es varu zvanīt kaut 8. reizi, tomēr viņi nevar atbildēt par citas instances problēmām ar sakariem. Tam es piekrītu. Tāpēc palūdzu iedot tiešo Rīgas Ceļu policijas telefona numuru. Sāku zvanīt pa 7086422. Tāpat bez rezultāta.

Plkst. 19:00.
Kāds sabrauca izlikto avārijas trīsstūri. Ceļu policiju joprojām nevar sazvanīt.



Plkst. 19:20.
Garām braucošais kravas automobilis (valsts numurs EU9721) noskrāpēja stāvošam Peugeot labo priekšējo spārnu. Neapstājoties aizbrauca prom. Policiju joprojām nevar sazvanīt.



Plkst. 19:45.
Atbrauca „SOS GAI” ar dzeltenām bākugunīm. „Nu ko? Jūs, protams, braucāt uz zaļo? Un jūs arī braucāt uz zaļo? Nu-nu...” Šī atbraucošā indivīda saruna skaidri liecināja par viņa profesionālo juridisko līmeni. „A šis ir jūsu liecinieks? Viņš nogaidīja policiju jau 2 stundas? Nu-nu...” Visu izsecināja viens pats, pat nepaklausoties cietušos. „Rakstīsim saskaņoto paziņojumu!” Tomēr kad šim indivīdam tika pateikts, ka vēl bija trešā kravas mašīna, kura aizbrauca, tad sekoja atbilde „Tad gaidiet policiju!”.



Es vairākas reizes redzēju šo „GAI” dienestu uz Rīgas ielām, taču līdz šai dienai biju nesaprašanā kas tie tādi ir. Izrādījās (pēc augstāk minētā indivīda teiktā), ka šiem ir līgums ar aas „Baltikums”. Un gadījumā, ja vienam no avarējošajiem ir „Baltikum” polise, tad viņu pakalpojumus apmaksā „Baltikus”. Ja šādas polises nav, tad „juridiskā palīdzība saskaņotā paziņojuma sastādīšanā maksā 20 Ls, protams, ja puses piekrīt to samaksāt.” Uz manu jautājumu, ka viņš ir uzzinājis par šo avāriju, sekoja atbilde „Nu, mums te daudz taksistu pa pilsētu brauc...”



Nu, par aas „Baltikums” darbības principiem man sen viss bija skaidrs. Tagad arī daudz ir skaidrs par „GAI”. Man pašam būtu kauns nosaukt savu struktūrvienību ar šādu nosaukumu (vai saīsinājumu?)!

Plkst. 20:00.
Beidzot tika sazvanīta Rīgas Ceļu policija. Dispečere paziņoja, ka izsaukums ir pieņemts, tomēr kad CSNg vietā ieradīsies policijas ekipāža viņai „nav ne jausmas”.

Plkst. 20:25.
Atbrauca ilgi gaidīta Ceļu policijas ekipāža. Policisti vizuāli novērtēja situāciju (smago bojājumu nav, mašīnas it kā drīkst piedalīties ceļu satiksmē), nepārprotami izskaidroja visiem kas ir vainīgs sadursmē (Toyota Corollas vadītāja, jo iebrauca krustojumā uz aizliedzošo signālu), un tomēr piedāvāja sastādīt saskaņoto paziņojumu.



Par kravas automašīnas skrāpējumu policisti pateica, ka priekšējais bamperis jebkurā gadījumā tiks krāsots pilnībā, un sakarā ar to, ka kravas mašīna aizķēra spārni ar riteni un palika viegli notīrāmas gumijas švīkas, piedāvāja izvēlēties — vai nu noformēt negadījumu pilnā apjomā (ar kravas mašīnu, kura noskāpēja bamperu), vai nu palikt pie saskaņotā paziņojuma (aizmirst par kravas mašīnu; bet šādā gadījumā vainīga sieviete netiktu sodīta par CSNg izraisīšanu). Visi apdomāja piedāvātus variantus un tīri cilvēciski nolēma palikt pie saskaņotā paziņojuma sastādīšanas.

Plkst. 21:00.
Saskaņotais paziņojums tika sastādīts un abām pusēm parakstīts. Es aizbraucu mājās.

Secinājumi.
1) Rīgas Ceļu policiju nevarēja sazvanīt vairāk nekā stundu. Šāds valsts iestādes darbības kvalitātes līmenis neiztur nekādu kritiku.
2) Sabiedrības informētība par saskaņotiem paziņojumiem joprojām ir diezgan zemā līmenī.
3) Pa Rīgu brauc „SOS GAI” dienests, kurš piedāvā savus pakalpojumus saskaņoto paziņojumu sastādīšanā. Pēc dzirdētā man ir ļoti lielas šaubas, ka šis dienests var profesionāli palīdzēt avarējušiem.
4) Saskaņotie paziņojumi tagad izkropļo CSNg statistiku, jo šāda veida avārijas nekur netiek uzskaitītas. Tomēr valsts instances satiksmes drošības analīzei paļaujas uz veco statistisko datu vākšanas metodi.
5) Ja pirms dažiem gadiem, kad nebija ievesti saskaņoti paziņojumi, policijas vadība raudāja, ka ilgi (1-2 stundas) brauc uz izsaukumiem tāpēc, ka ilgi noformēt sīkas avārijas. Vajagot saskaņotie paziņojumi. Tagad saskaņotie paziņojumi ir, bet policijas ekipāžu vajag gaidīt jau 3 stundas.
6) Pat ar saskaņotiem paziņojumiem Ceļu policijas loma ir svarīga — izskaidrot CSNg iesaistītajām personām kurš ir vainojams sadursmē. Ļoti bieži puses pašas nevar vienoties, jo katrs uzskata, ka viņam ir taisnība. CP palīdz pareizāk piemērot CSN normas, lai noteikt vainīgo pusi.
7) Vēlos izteikt atzinumu Ceļu policijas ekipāžai, kas atbrauca uz šo izsaukumu. Policijas darbinieki rīkojās profesionāli un maksimāli laipni pret CSNg dalībniekiem.



Tas ir labs piemērs pārējiem policijas darbiniekiem, kā vajag strādāt ar cilvēkiem. Visa cieņa šai policijas ekipāžai (es nejautāju vārdus un nefotografēju sejas, lai netaisītu viņiem lieku stresu vakarā, kad bija daudz izsaukumu uz avārijām).

Aleksandrs,
www.traffic.lv

P.S.: Atgādinu, ka policija tika izsaukta tikai tāpēc, ka puses līdz galam nebija pārliecinātas, kurš pārkāpa CSN un vainojams sadursmē.
 
Visi komentāri
 
222987. viesis 16.janvāris 2007 13:51
0 0 Atbildēt

tas sievišķis laikam vienā laidā atkārtoja "ja jehala na zeļonij"..riktīga matrjoša .

222988. viesis 16.janvāris 2007 14:01
0 0 Atbildēt

Priecē raksta kvaliāte. Argumentēti, precīzi un skaidri noformēts viedoklis, ar vizuālo materiālu, labā lasāmā valodā.

222989. viesis 16.janvāris 2007 14:08
0 0 Atbildēt

labs raxts, sen tads nav bijis :)

un tie GAI :D:D:D:D psc........ " nu-nu" jau iedomajos, ar kadu seju tas viss notikas :)

222990. viesis 16.janvāris 2007 14:09
0 0 Atbildēt

GAI ,tas ir labs :D

222991. viesis 16.janvāris 2007 14:13
0 0 Atbildēt

kas tas par GAI? ne nu vispar ka tik neizdomaa slaukt naudu!

222994. viesis 16.janvāris 2007 14:21
0 0 Atbildēt

agraak ''jumtu'' sauca , tagad GAI :D:D:D

222995. viesis 16.janvāris 2007 14:22
0 0 Atbildēt

a kaa ta uzrakstiija to saskanjoto pazinjojumu ja neviens no abiem nejutaas vainiigs??

222996. viesis 16.janvāris 2007 14:22
0 0 Atbildēt

GAI - gosudarstvennaja avto inspekcija.

bet krieviem pat taa ir likvideeta un taas vietaa GIBBD

222997. viesis 16.janvāris 2007 14:28
0 0 Atbildēt

Tas GAI vispār tā nomaskējies, vienīgi caur reklāma redzamo mob. numuru varēja iziet uz SOS kantori, bet nekur saistība ar Baltikumu neparādās. Droši vien, viņs sākumā uzzin pie kādiem kantoriem negadījumā cietušie ir apdrošināti, un tad paziņo, ka ar šiem līguma nav, ta kā būs jamaksā 20Ls :D Vispār tas SOS tāds jocīgs kantoris.

222999. viesis 16.janvāris 2007 14:36
0 0 Atbildēt

ir gadījies piedalīties līdzīgā atrakcijā arī liecinieka statusā. Labi, ka vakars bija pabrīvs, kopā 4 stundas. Tikai neliela nianse bija tāda, ka gaidīšanas laikā ieradās vienas cietušās puses paziņa, apskatījās un devās parunāt pa telefonu. Dīvaini, bet atbraukušie cp neko īsi negribēja dzirdēt par vainu 50:50, bet viennozīmīgi nosprieda "kā vajag". Var jau būt, ka tā tik sazvērestības teorija, bet pārsūdzot, ekspertīzes atzinums bija nepārprotams - abi vienlīdz vainīgi. Tas SOS izpildījās precīzi tā pat.

223000. viesis 16.janvāris 2007 14:45
0 0 Atbildēt

GAI izkatās pēc "Krievu" kantora jo laikam šie gribēja līdzināties padomju "atraugai" ГAИ,

223002. viesis 16.janvāris 2007 14:53
0 0 Atbildēt

Tikai dazas piebildes:

1.Kas slikts no tā, ka mazās sadursmes ar saskaņotajiem paziņojumie vairs nav statistikā? Nevienā civilizētā valstī šādus sīkumus neviens staitstikā neiekļauj un nespriež par satiksmes drošību pēc saskrāpēto bamperu skaita.

2. Kas no tā, ka kundze, kas ieskrāpējusi kādam bamperu netiks ADM sodīta? Vai tad APK mērķis ir visus sodīt par visu pēc kārtas, arī par visādiem sadzīves sīkumiem? (nejaukt APK un to piemērotāju (ierēdņu) mērķus, kuri protams vienmēr centīsies kādu noslaukt (šeit iesaistītā CP ekipāža ir patīkams pārsteigums)?

3. Kurš normāls cilvēks vispār satraucas par noskrāpētu bamperi, man piemēram abās pusēs kāds ir noskrāpējis (stāvot dažādās stāvvietās), bet man pāris stundas sava laika ir dārgākas par kaut kādu metāla gabalu, kuru tāpat agrāk vaī vēlāk pārdošu. Aizbrauciet uz FRA tur laika 2/3 autiņu ir apskrāpēti, iesistām 'buktēm, utt.

Aicinu visus nestresot par sīkumiem, cienīt savu brīvo laiku un izmantot to lietderīgi, gūstot sev prieku. Lai visiem veicas.

P.S.Gribētu arī iztiekt uzslavas šeit minētajai CP ekipāžai (paļaujos uz autor stāstīto).

223006. viesis 16.janvāris 2007 15:19
0 0 Atbildēt

nu nezinu gan, jus te apliekat to GAI SOS, man ar ar to bija darisana, avarija notika ap 17 uz salu tilta(korkis jau bija,bet tad izveidojas vel lielaks), sie bija klat 15 minusu laika(teica ka ta ka cietuso nav tad 112 siem ir parsutijis izsaukumu) viennozimigi atzina otru par vainigo, nodzina mala Zakusala uzrakstija saskanoto un viss, pateica ka tagad ar to jaiet pie saviem apdrosinatajiem un cau,laimigu celu.

223008. viesis 16.janvāris 2007 15:27
0 0 Atbildēt

Nu parādās kautkādi mēģinājumi sakārtot "saskaņoto" rakstīšanu, un pieradināt cilvīšus nesaukt poličus pie katra apskrāpēta bufera.

Diemžēl, kā jau ierasts, tiklīdz parādās kautkas jauns, apkārt saspieto veikli šeptmaņi.

Niks.

P.S. paldies par saturīgo rakstu. Es gan tik ilgi nebūtu ne1 gaidijis :)

223020. viesis 16.janvāris 2007 16:00
0 0 Atbildēt

Lieciniekam nav jāgaida CP, var atstāt savas koordinātes un braukt tālāk, pēc tam, ja vainīgi nenoskaidros tā pat - liecinieku var izaukt sniegt liecību, ko var izdarīt pieņemšanas laikā, kad tev ērtāk. Muļķīgi pavadītas 3 stundas.

223023. viesis 16.janvāris 2007 16:12
0 0 Atbildēt

Viens no labākajiem rakstiem EVER šajā portālā. Šo autoru vajag nominēt Pulicera balvai.

Nopietni. Respect, Tev, autor!

Un arī bildes ir baigi OK!

223025. viesis 16.janvāris 2007 16:14
0 0 Atbildēt

Labs rakstiņš....

223027. viesis 16.janvāris 2007 16:18
0 0 Atbildēt

Lasot rakstu, uzreiz jau likās dīvaina tā GAIšņika ierašanās, bet reku 223006. viesis apstiprina ļaunākās aizdomas - "(teica ka ta ka cietuso nav tad 112 siem ir parsutijis izsaukumu)"!

Tas tagad tā normāli būtu, ka valsts iestādes apgādā kautkādu privātu kantori ar klientiem? Varbūt ugunsgrēka gadījumā ar sākumā izdomās pārsūtīt izsaukumu" uz kādu BUBinātāju firmeli lai tā noslauc naudiņas?

Īstenībā shēma primitīvi ģeniāla - kad cilvēks vēršas valsts iestādē(jebkurā) ar iesniegumu(jebkādu), tas tiek "pārsūtīts" kaukādam LOHti kantorim un pie cilvēka ierodas laipns aktīvists ar piedāvājumu par attiecīgu samaksu "palīdzēt atrisināt" sasāpējušo problēmu. Welkom Latvijā!

223030. viesis 16.janvāris 2007 16:53
0 0 Atbildēt

3 lohi, ieskaitot raksta autoru, satikās un tāpēc arī 3 stundas kaut ko gaidīja! :D

Viss pēc 3 stundām beidzās ar to, ar ko tas varēja baigties pēc 5 minūtēm- ar saskaņoto paziņojumu!

Kur teiktks, ka lai sastādītu saskaņot paziņojumu, kādam ir jaatzīst sava vaina? Liecinieki ir- rakstam aukšā un miers, lai apdrošinātāji pēctam skaidrojas. Vai tad tas atbraukušas ceļu policists varēs noteikt kuram kāds signāls bija? Nē taču! Tad priekš kam viņš tur bija vajadzīgs? Pat ja ceļu policija būtu sastādījusi aktu, un dāma komisijā ierstos ar 5 lieciniekiem, kas apgalvotu ka viņai bija zaļais gaismas signāls, viss beigtos tiesā! Gluži tāpt kā tagat ar saskaņoto paziņojumu. Kāpēc tad čakarēt sev un citiem laiku un vēl mākslīgi veidot sastrēgumus?

223033. viesis 16.janvāris 2007 17:12
0 0 Atbildēt

Par saskraapeetu bamperi vajag sodiit vienalga !

Un labaak to dariit policistam, jo tad kaads tiek izdraazt par avaarijas izraisiishanu !

Ja noskraapee bamperi Maybach piemeeram .....

Ir zinaatniski pieraadiits ka Latvijaa dziivojoshos krievus un citus sunjus var izaudzinaat tikai ar represiivaam metodeem un nevajag saliidzinaat Latviju ar Eiropu !

Papildus peec avaarijas obligaati jaadodas uz CP un jaaraxta iesniegums visaam iespeejamajaam instanceem par to bezatbildiibu, kas valda !

Un, lai pameegjina nenjemt iesniegumus, shakalji ......

Daudz pateereeta laika, tachu, ja visi taa dariitu kaartiiba iestaatos daudz aatraak !

Hitlera mazdeels

223034. viesis 16.janvāris 2007 17:42
0 0 Atbildēt

to viesis 223030.

Saskaņoto var sastādīt tikai tad, ja viens sevi atzīst par vainīgu. Tā kā LV visi ir gudri, tikai cp spēj pārliecināt viņus par acīmredzamo.

223035. viesis 16.janvāris 2007 17:51
0 0 Atbildēt

223030. viesim

tu esi 4 lohs. Latvijas sakaņoto īpatnība ir prasība vismaz 1 atzīt vainu.

Faktiski lohanulas tikai tā sieviete. Viņai vajadzēja atzīt vainu un paraxtīt saskaņoto. Ja viņa to nedarija, puišiem ar varu piespiest nebija iespēju. Varēja tikai uzreiz sabaidīt ar poličiem - tipa, redzi - lieciniex ir, neizlocīsies, poliči piesies teu avārijas izraisīšanu un braukšanu pie sarkanā. Tas jau ir uzmauciens - lati budžetam un ieskaitespunkti. a tā, ar saskaņoto - nekas.

Niks

223036. viesis 16.janvāris 2007 17:52
0 0 Atbildēt

jautājums kamdēļ liecinieki nīka līdz policijas atbraukšanai ja varēja atstāt savas koordinātes un pēc tam ierasties kliānu ielā ???

223037. viesis 16.janvāris 2007 18:17
0 0 Atbildēt

Saskaņotā paziņojuma džeku aizsūta pati Policija! Man ar bija negadījums pie Autoostas, vienoties nevarējām un gaidīju pliciju 2 stundas, kad piezvanīju, lai uzzinātu, vai vēl ilgi, man pateica, ka vēl vismaz 2 stundas jāgaida, bet varot atsūtīt šo GAI aģentu !, es protams piekritu. Atbrauca, apskatījās, konstatēja, ka otrs ir vainīgs, uzraxtījām paziņojumu un katrs džekam samētām pa 10Ls.

Džeks gudrs un pieklājīgs, nav sliktu ko teikt.

Bet ar kādām tiesībā menti viņam piegādā klientus un vēl aktīvi piedāvā viņa pakalpojumus, es toč nezinu.

223038. viesis 16.janvāris 2007 18:19
0 0 Atbildēt

A kaapeec gan raxta autors nevareeja seedeet un gaidiit to CP. Ja grib lai seezj kautvai pus dienu. Apsveicama ir autora veelme liecinaat, jo paarsvaraa muusu baalelinji atbild ka uz vinjiem tas neattiecas un netaisaas teereet savu laiku.

A ja boba negribeeja sastaadiit saskanjoto, tad tak pareejie nav vainiigi ka tik ilgi jaagaida CP.

Te viens sashutis par to ka taisa traci par saskraapeetu bamperu. Nu un? Es veelos braukt ar normaala paskata auto nevis no visaam puseem apskaadeetu. Turklaat dzjekam ar Gan Bei autinju tak ar jaaatskaitaas par auto nodariito skaadi. Diez vai cilveeks buutu ar mieru maksaat no savas kabatas par kautkaadas duras izraisiitu crash.

223039. viesis 16.janvāris 2007 18:20
0 0 Atbildēt

Pieļauju, ka policijas kavēšanās bija saistīta ar lielo vēju, kas plosījās šajās dienās. Daudz vairāk darba šiem šadās reizēs.

223041. viesis 16.janvāris 2007 18:27
0 0 Atbildēt

Paldies autoram. Izsmeļošs raksts.

223042. viesis 16.janvāris 2007 18:39
0 0 Atbildēt

Nevajag brīnīties par policijas kavēšanos, jo redzēju kā šie brauc uz notikuma vietu - caur ēstuvi! un ne jau steidzoties ēda!:) Uz jautājumu rācija: "Kur esi?", atbildēja: "Kā kur? Braucu uz izsaukumu!" :)))))))

Tāds nu piemērs iz dzīves!

223043. viesis 16.janvāris 2007 18:55
0 0 Atbildēt

Tā ir vienkārša shēma! No CP pults informācija nonāk pie tā GAI pa tiešo,jo tas viss ir mentu pasākums! No tā 10 ls paliek džekam un pārējais tiek sadalīts! Info droša,bet vairāk ne vārda!

223044. viesis 16.janvāris 2007 19:16
0 0 Atbildēt

tirseejiem par gaidiishanu- tik daudz, no kurienes autors vismaz vareejaat pamaniit.

223045. viesis 16.janvāris 2007 19:37
0 0 Atbildēt

Liidziiga pieredze. Zvaniiju milichiem, shie ilgi vienoja kameer atvienojaas. Ar otro reizi izdevaas sazvaniit. Tad stundu nogaidiiju zvaniiju atkal, teica ka nav briivu ekipaazhu. Zvaniiju veel peec stundas, jau niknaa balsii teica, ja reiz es jau biju zvaniijis, znachit lai gaidu kad atbrauks. Peec trim stundaam izsaucu bta dienestu. Shis peec 15 min atbrauca un sastaadiija saskanjoto. Tad atzvaniiju milicijai, lai shie nebrauc, tad shie paarsteigtaa balsii apgalvoja ka shie jau sen bija notikuma vietaa un viss ir kaartiibaa :D

223049. viesis 16.janvāris 2007 20:37
0 0 Atbildēt

Apdrošinātājs noteikti bufera skādi neapmaksās - tas jau ir cits apdrošināšanas gadījums. Nevajadzēja parakstīties uz saskaņoto. Tā ir tikai mana prognoze.

223051. viesis 16.janvāris 2007 20:43
0 0 Atbildēt

"P.S.: Atgādinu, ka policija tika izsaukta tikai tāpēc, ka puses līdz galam nebija pārliecinātas, kurš pārkāpa CSN un vainojams sadursmē."

Ha, ha, ha šis texts norāda tikai to, ka vainīgais, kurš teišam bija vainīgas gribēja izlīst bez vainas. Un tikai policijas ierasāšanās visu nolika savās vietās. Kāds atkal gribēja būt gudrāks nekā ir un gudrāks par citiem. būtu čoms padevies un visu būtu zaudējis.

Bija man gadījums uz Brīvības un Pērnavas ielas stūra 1997. gados, kad nebija nekādi tur tie saskaņotie līgumi, griežoties pa kreisi uz Pernavas ielas pie mirgojoša zaļā tomēr iedegoties dzeltajam nobramzēju un viens čomaks ielika pakaļā. Izsaktījās, ka viņš ir pusbiezais, sākumā *******s, ka es vainīgs, ka esot bremzējis un vēl tur ko izdomāja.

Atbrauca CP un teica:"Nu ko puiši, vai nu vienojieties, ka āizmugērē ieskrējušais atlīdzinās skādi, vai rakstam protokolu par distances neievērošanu + 30 naudiņu sods un tiesības uz 3 mēnešiem nost (ja atmiņa neviļ). Un ko domājiet, pusbiezais man iedeva vizitku, mob tel. nummuru un pēc tam vēl mašīnu sataisīja.

SORRY, braucu no 1991.gada, bet pēdējā laikā vairs nevar izturēt cilvēkus, kuri brauc pa ielām un kuriem krēsls ir noregulēts 5 cm no stūres un 20 cm no priekšējā loga un kuri izmisīgi, tikai caur priekšējo logu sev priekšā kaut ko grib ieraudzīt. Apkārt nekas neeksistē.

Lai mums visiem jauka braukšana.

223055. viesis 16.janvāris 2007 21:12
0 0 Atbildēt

Garajs, 223035. viesi u.c. :) Izrādās ir vesals bars tādu, kas pat neapskatās kādus dokumentus viņam izsniedz apdrošinātājs. Askatieties kaut vai te- www.ltab.lv/lv/sask_paz/sp.jpg

Kur Jūs tur redziet ailes vainīgs/nevainīgs? Tur ir tikai A/B. Pēctam lai apdrošinātājiu eksperti domā.

Nav vajadzīgs vainīgais. Ir vajadzīga abpusēja piekrišana sastādīt to saskaņoto paziņojumu.

Vispār jau to dāmu ar var saprast:

Stāv korķī pie krustojuma. Priekšējais busiņš aizbruc, blakus buss čammājas, loģiski ka ši mauc priekšējam busiņam pakaļ, pat nepaskatoties uz luksaforu. :) BUMS, un viņa ir pārliecināta ka vajadzēja būt zaļajam! Tas ka uzrodas kaut kāds krievs, kas uzdodas par liecinieku, visu fotogrāfē, nepārtraukti zvana policijai (nu gluži kā tai komentārā, kad policija ieradās jau ar savu viedokli par vainīgo :) ) vēlvairāk pastiprina viņas aizdomas par to, ka tas otrs kaut ko muhļī. Pēc 3 stundu mocīšanas beidzot padevās- nu labi, taisiet mani par vainīgu, vairs nav spēka!

3030. viesis.

223069. viesis 16.janvāris 2007 23:09
0 0 Atbildēt

Aiz 'nav ko darīt" izlasīju stāstu. Secinājumi- šitādi auni, kas 2 gadu laikā pat necenšas iedziļināties, kas ir saskaņotais paziņojums un kas to vien zin, kā gaidīt CP, nav laikam retums. + Gan Bei brauc, manuprāt reali agresīvi. Pats šo auto vairākkārt esmu manījis un ticiet man, Peugeot 207 uz ielas, ja neālējas, nav pamanāmi. Secinu- loģisks galarezultāts, tā teikt doprigalsa.

223071. viesis 16.janvāris 2007 23:24
0 0 Atbildēt

njaa, ko lai saka, lohi kas izraisiija sadursmi un laikaa nevareeja savas lamatas novaakt no celja, lai neizraisiitu vele kaadu (dotaja asituaacijaa gandriiz ar smago), ka aarii liecinieks losis kam laikam citu dariit nav k okaa visu vakaru tusseet ar diviem citiem loshiem.

un iemesls kaapeec CP nevar ierasties aatraka ir pavisma vinekaarshs - kadru truukums utt.

223072. viesis 16.janvāris 2007 23:25
0 0 Atbildēt

Vai tauta zin, ka šajos SOSos strāda CP inspektori no darba brībvajā laikā? Un Rigas satiksmē arī tie kas atbrauc uz avārijām arī ir policisti.

223074. viesis 17.janvāris 2007 8:00
0 0 Atbildēt

Labs raksts bez liekām emocijām.

223081. viesis 17.janvāris 2007 9:03
0 0 Atbildēt

Nepiekrītu - 4) Saskaņotie paziņojumi tagad izkropļo CSNg statistiku, jo šāda veida avārijas nekur netiek uzskaitītas. Tomēr valsts instances satiksmes drošības analīzei paļaujas uz veco statistisko datu vākšanas metodi.

Jāpaskaidro, ka jebkurā gadījumā skādi apmaksā apdrošinātājs no vainīgā OCTA polises. Veicot izmaksu tiek informēts LTAB, kurš arī ir šīs statistikas vedējs.

223082. viesis 17.janvāris 2007 9:14
0 0 Atbildēt

Džeks nu gan ziņķārīgs :) Es pāris reizes esmu uzstājies liecinieka statusā, ne reizi neesmu gaidījis policijas atbraukšanu (jo policisti, kā šajā gadījumā, ātri noskaidro, kurš ir vainīgais bez manis), vienreiz nācās pēc tam iet uz policiju liecību rakstīt (par gājēja nobraukšanu), tas katrā ziņā bija vienkāršāk nekā stāvēt stundām tur un gaidīt.

223085. viesis 17.janvāris 2007 9:25
0 0 Atbildēt

jā tam lieciniekam, izskatās, ka nav viss mājās, gaidīt 3 h, visu pierakstīt?? riktīgs l--s

223088. viesis 17.janvāris 2007 10:12
0 0 Atbildēt

Visvairāk patīk tauta, kas saka "Džeks ir lohs, vecene ir losene, un liecinieks vispār ir galīgais losis" :) Tik daudz lošu apkārt... :) Kā tak var ar tādiem lošiem vienā pilsētā dzīvot? Laikam visai grūti... :)

Ja visi ir loši, tad kas Tu pats esi? Gudrinieks? Bet kāpēc Tevi uzskatīt par gudrinieku? Tāpēc, ka esi pabraucis garām?

A par 3 stundām - es sākumā nedomāju, ka tik ilgi sanāks. Iepriekšējo reizi gaidīt sanāca 1 stundu, un tas man likās +/- pieņemams. Nu piedodiet, ka 3 stundas sanāca. :) Palika pašam interesanti ar ko tas viss beigsies, un vispār es novadu lietas līdz galam.

Rakstā es nevienu nenosaucu par "losi". Padomājiet kāpēc. :)

Aleksandrs

P.S.: Es nemēģinu mainīt diskusijas dalībnieku viedokļus, jo katrs tik un tā paliks pie sava. Lai visiem veicās, un lai nevienam nekād negadās nepieciešamība kaut pēc minimālās palīdzības! Tauta, be cool! :)

223096. viesis 17.janvāris 2007 10:45
0 0 Atbildēt

Par lohiem te runā tāpēc, ka kāds 3 stundas tagat ,un 1 stundu iepriekš gaidīja tikai tāpēc, lai tikai viņa datus ierakstītu saskaņotā paziņojuma 5 ailītē.

Nu katram jau gadās kādu muļķību dzīvē sastrādāt, bet ar to parasti visiem nelielās un nemēģina sevi no "loha" pataisīt par varoni! :)

P.S. Un ko tu tam piegādes vāģa īpašniekam biji parādā, ka tev vajadzēja "...NOVADĪT lietu līdz galam..."? Tu taču itkā esot tikai liecinieks. Kāda te var būt TAVA lieta? Tiešām dāmu "patstaviļi"? Jo tālāk jo labāk!

3030. viesis

223114. viesis 17.janvāris 2007 11:42
0 0 Atbildēt

Es tiešām nezināju, ka ja es izvēlējos 3 stundas pavadīt ne uz sava dīvāna, bet pavisam svešā cilvēka mašīnā, kurš mani palūdza to izdarīt - tā ir loha būšana. :)

Liels paldies par informāciju, turpmāk ņemšu to vērā un labošos - tā nekad vairs nedarīšu! :) Paldies, ka izskaidroji, kā man vajag dzīvot. :)

Par varonību - es savu bildi nenopublicēju, jo tas man tiešām nav vajadzīgs. Es vēlējos iedot iespēju cilvēkiem padomāt kas var notikt uz ceļa un cik tas tādiem lošiem, kā es (un pārējie 2), var ilgties. Piedod, ka Tev tas nebija vajadzīgs, un es atņemu tavu dārgo laiku ar stulbā raksta lasīšanu. :)

Beigtais lohs Aleksandrs. :)

Otboj. Daudz darba...

223118. viesis 17.janvāris 2007 11:46
0 0 Atbildēt

Autor! Necepies! Kāda kuram daļa cik Tu ilgi un kur nostāvēji. Galvenais, ka raksts bija uzcepts līmenī.

223121. viesis 17.janvāris 2007 11:51
0 0 Atbildēt

man atkal ments pieseeja nainu un lika rakstiit ka biju vainiigs saskanjotajaa, ja nee taisiis protokolu, jo visu redzeejis. otrajam uz bamperam bija peleeka striipinja, kas likaas maaksliigi taisiita, jo pashu avaariju nejutu un shim kia gaaja uz paardoshanu. apdroshinaashanaa shis bljastiijaas, ka remontu nevajaag, tikai naudu . taa luuk mani apstraadaaja divii kori. kameer rakstiijusaskanjoto. abi ar mentu klachojaas un sauca viens otru vaardaa

223123. viesis 17.janvāris 2007 12:03
0 0 Atbildēt

vispar pie sarkana signala braucosie ir ikdiena (ari sorit X5 smuki mauca pari pie sarkana), tiesi pirms gajeju parejam novietotas pat pie skolam ir ikdiena. policija izliekas ne neka nemana. tiesiskais nihilisms zel un plaukst. izlasot so rakstu vismaz ir skaidraks kapec oficiala statisitka uzlabojas:/

223146. viesis 17.janvāris 2007 12:58
0 0 Atbildēt

Man savulaik tepat Rīgas rajonā uz A-kategorijas šosejas policiju nācās gaidīt 5 stundas, 1/2 ceļa bija ciet. Tā kā par mūsu CP darba ātrumu man ilūziju nav. Tolaik centos atrast kādas normas, cik ilgā laikā viņiem kur būtu jāierodas. Tādas ir ātrajiem, ceļu tīrītājiem, būtībā visiem, izņemot CP. Vismaz CP tādas nekur nebija atrodamas... Laikam var ierasties tad, kad grib...

223148. viesis 17.janvāris 2007 13:09
0 0 Atbildēt

Tieši tā - nesaprotu kāpēc čakarēt laiku sev un citiem, veidot sastrēgums, nīkt ntās stundas... Aizpildam saskaņoto paziņojumu un miers.

Kas attiecas uz to GAI - kāpēc gan tāds vajadzīgs, jo tikai pilnīgi iedoti nemācēs aizpildīt 1 A4 formāta lapu pa diviem :) Un kaut ko gaidīt, maksāt 20 ls....

Es pats līdzīgā situācijā aizpildīju paziņojumu, dažu nedēļu laikā nevainīgā puse dabūja kompensāciju. (ja kas ~140 ls par noskrāpētu bamperi 95 gada audim... tā ne ko sev cipariņš...)

Tā ka - ja sūdi gadās nav ko viņus mākslīgi pastiprināt!

223149. viesis 17.janvāris 2007 13:14
0 0 Atbildēt

Raksta autoram - ja gribēji dāmai palīdzēt vajadzēja palīdzēt viņai aizpildīt paziņojumu saskaņoto un miers.

(ja pati baidījās) Jo pat neliela avārija tomēr ir stress un tas "palīdz" nepareizi šo to sarakstīt....

223157. viesis 17.janvāris 2007 13:44
0 0 Atbildēt

Jūs rakstu nelasījāt? Tante ar Corollu jau nepiekrita rakstīt saskaņoto. tāpēc bija jāsauc cp.

223168. viesis 17.janvāris 2007 15:05
0 0 Atbildēt

Nē, lasījam: "...Puses līdz galam nebija pārliecinātas kuram ir taisnība, kuram nav, tāpēc nolēma izsaukt Ceļu policiju..."

223244. viesis 17.janvāris 2007 22:28
0 0 Atbildēt

Blee, rodas sajuta, ka lielakajai dalai seit esoso tiesam butu besis kadam ko palidzet. Pat ja tik nereala situacija, ka gadijas raxta autoram. Nu ko atliek novelet tikai jums satikt sava nelaimigaja bridi tiesi tadus pasus "atsaucigus" laudis ka jus pasus.

Ne vienmer viss ir standarta situacijas un ne vienmer gudra "dir....a" pie pc ir kas lidzigs klaviaturas klabinasanai.

Pilnigi besi sitie nenodauzito egoistu bari, kuri, ja pasiem pakala nesap, butu braukusi garam bolot baltas acis un lurot, ka savu navi ieraudzijusi...

Autoram respect par lidzjutibu.

neitralais

223252. viesis 18.janvāris 2007 9:29
0 0 Atbildēt

Nu kā - skaidrs, kāpēc tik ilgi jābrauc CP uz notikuma vietu! Noteikti netālajā ieliņā bija jāvāc piecīši! :D

Pats esmu redzējis tādus skatus, tāpēc arī to varu apgalvot, ka reizēm tā tiešām notiek!

223305. viesis 18.janvāris 2007 17:32
0 0 Atbildēt

Aleksandr! Gribu Jums savu tautiešu vietā atvainoties par atsevišķu komentu autoru uzbraucieniem. Jums ir ļoti laba latviešu rakstu valoda.

Agris

223325. viesis 18.janvāris 2007 22:31
0 0 Atbildēt

Visu cieņu Aleksandram! Gan par liecināšanu, gan par ļoti labu, korekti noformētu rakstu! (Kā žurnāliste zinu, ka ir vērts ziedot trīs stundas sava brīvā laika laba raksta dēļ.) Starp citu, arī www.traffic reklāma nostrādāja - iegāju, apskatījos. Aleksandr, lai veicas!

223459. viesis 21.janvāris 2007 17:08
0 0 Atbildēt

Man maijaa gadiijaas avaarija, kuraa, atziistu, bija pilniigs lohs, bet dabuuju maaciibu - neliist aplii no 2 joslas. Atbrauca arii SOS dzheks, viss notika korekti. Puisis apskaidroja, kursh vainiigs (es), kaapeec, ko dariit. Bet vispaar par SOS kantori kaa taadu gan ir ko teikt. Vinjiem blakus Sporta maneezhai ir taads serviselis. Viendien aizbraucu pie elektrikja. Es pacietiigi kaadas 10 minuutes gaidiiju, kameer shis ar chomu beigs apspriest, kas ir labaaks - absolut vai ... (neatceros, kuru marku), tad uzdroshinaajos: "Atvainojiet, vai driikst vienu jautaajumu?" Atbilde bija "Blj..., chto nado?".

223461. viesis 21.janvāris 2007 19:09
0 0 Atbildēt

Nezin ko tu tur maciji, bet apli drikst iebraukt no visam joslam, izbraukt gan tik no labas

212.93.97.132

Nokia6233/2.0 (04.52) Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1

223612. viesis 22.janvāris 2007 20:48
0 0 Atbildēt

esmu par saskaņotajiem protokoliem, BET tie ir jāaizpilda uzmanīgi un jāseko lai otrs ( ja tas ir vainīgs) aizpilda pareizi . Pietiekoši daudziem vadītājiem ir problēnas ar valsts valodu. Ja apdrošinātājs atradīs kļūdu, naudu neredzēt !Un vēl šī ir liela problēma - viena neuzmanīga vadītāja dēļ cieš dasmitiem nevainīgi vadītāji, veidojās sastrēgums ; stress ;dusmas, kāds kautko kavē...

223716. viesis 23.janvāris 2007 13:42
0 0 Atbildēt

Es jūs nesaprotu!!! man ar reiz bija avārija, atbrauca SOS un pilniigi BEZMAKSAS noformēja avāriju, lai gan es biju vainīgs, visu skaidri un saprotami izskaidroja. ja kāds grib stundām gaidīt to CP, lai gaida, man viss sanaaca ātri un labi.

223717. viesis 23.janvāris 2007 13:46
0 0 Atbildēt

Jaa, starp citu SOS atbrauc un visu sakariigi izskaidro, tad pats vari izvēlēties gribi vai negribi viņu pakalpojumus, nekas netiek uzspiests. mani pat izbrīnīja cik viss notiek objektīvi, jo reiz saskrjos tieši ar SOS taksometru, kura vadītājs visu laiku ārdijās, ka es nemākot braukt un es esmu vainīgs. Ieradās SOS dzeltenais auto un SOS taksistu ātri nolika pie vietas, norādīja, ka tieši viņš ir vainīgs, detalizēti izskaidroja kāpēc un tad visu noformēja, SOS taksists saskaņotajā pat uzrakstīja, ka savu vainu atzīst. tā kā nezinu, es neko sliktu nevaru teikt, domājiet paši...

223724. viesis 23.janvāris 2007 13:54
0 0 Atbildēt

es no draugiem biju dzirdējis, ka SOS pa 20 Ls formē avāriju, tāpēc biju ar mieru maksāt, lai tikai ātri viss tiktu noformēts. Piezvanīju SOS pa tel 29600600 un man 10 minūšu laikā atbrauca SOS speciālisti. Atri visu safotografēja, pajautāja, vai atzīstu savu vainu un fiksi lika atbrīvot brauktuvi, norādot, lai netraucējam satiksmi, tad aizpildīja saskanjoto, bet pats interesantākais notika, kad pēc visa beigās devu 20 Ls. SOS darbinieks pateica, ka viss esot pa velti, ka vinjiem ar apdrosinaataaju ir liigums, taapeec nekas nav jaamaksaa. Tā kā manam auto bija nebūtiski bojājumi, turklāt viss formēšanas process izrādijās pa velti, tad tos 20 Ls liku citā lietā... nākamā diena gan bija grūta, sāpēja galva

224816. viesis 2.februāris 2007 11:57
0 0 Atbildēt

Aleksandr! Un kādi ir Baltikums darbības principi?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti