Aiztur Ceļu policijas amatpersonas par kukuļņemšanu 20

 
20.janvāris 2007 12:48

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki 2007.gada 18.janvārī aizdomās par kukuļņemšanu aizturējuši divas Valsts policijas Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) amatpersonas - Ceļu policijas nodaļas priekšnieku Guntaru Levicki un viņa vietnieku Guntaru Veisu.

KNAB izmeklētāji uzsākuši divus atsevišķus kriminālprocesus par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem, kas saistīti ar kukuļošanu.

KNAB rīcībā esošā informācija liecina, ka RGPP Ceļu policijas nodaļas priekšnieks noziedzīgos nodarījumus veicis vairākkārtīgi.[1]

Pirmstiesas izmeklēšanā noskaidrots, ka abas amatpersonas kukuļus pieņēmušas saistībā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, proti, par pārkāpējam labvēlīga lēmuma pieņemšanu administratīvo pārkāpumu lietās.

Abas aizturētās personas ievietotas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Izmeklēšanas interesēs patlaban sīkāka informācija netiks sniegta.

[1] 320.pants. Kukuļņemšana

(1) Par kukuļa pieņemšanu, tas ir, par materiālu vērtību, mantiska vai citāda rakstura labumu, to piedāvājuma apzināti prettiesisku pieņemšanu, ko izdarījusi valsts amatpersona pati vai ar starpnieku, par kādas darbības izdarīšanu vai neizdarīšanu kukuļdevēja vai kukuļa piedāvātāja, vai citas personas interesēs, izmantojot savu dienesta stāvokli, –
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

(2) Par tādām pašām darbībām, ja tās izdarītas atkārtoti vai lielā apmērā vai ja kukulis pieprasīts, –
soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu.

www.knab.lv
 
Visi komentāri
 
223433. viesis 20.janvāris 2007 12:54
0 0 Atbildēt

REDAKTOR es jau sen tev gribeju to pateikt. Bet vienmer kaut ka kautrejos. Bet tagad es sanemsos un tev to pateiksu. Lasot iauto WAPa visiem rakstiem iztrukst SH burta. Nu tipa s ar mikstinajumu. Ja netici tad parbaudi pats. Ja es to izdariju. P.S. Ta viniem vajag.

127.0.0.1 212.93.97.206

Nokia6610I/1.0 (4.10) Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0

223435. viesis 20.janvāris 2007 13:35
0 0 Atbildēt

Ir tāds numurs 7208108 . Tur varot zvanīt un patāstīt dažādas lietas par CP patvaļu un bardaku no viņu puses. Reizes 5 esmu to darījis un ndarīšu turpmāk,kamēr ''viņi'' kļūs par civilizētu struktūru. Aicinu citus darīt tieši tāpat.

223436. viesis 20.janvāris 2007 13:57
0 0 Atbildēt

Kā jau ierasts virsraksts apgalvo vienu, bet rakstā teikts pavisam kas cits. Aizturēti ir ŅEMŠANU, bet tikai par AIZDOMĀM, ka viņi ŅEM. Kamēr nepierādīs, ka ir vainīgi, tikmēr šāds apgalvojums ir neslavu ceļošs.

Es ir par to, ka jāsoda kukuļņēmējus.

Bet vai divu priekšnieku aizturēšana ko mainīs? Visticamāk, ka jā. Mainīsies kukuļu lielums un cilvēku skaits, kas to varēs nokārtot. Un var jau būt, ka ar laiku ierobžos kukuļošanu, un to varēs uzskatīt par izskaustu.

PS. mazliet krenķis arī ir, jo ar vienu no viņiem, arī kā ne mentu zinu jau sen.

223438. viesis 20.janvāris 2007 14:19
0 0 Atbildēt

izskatās pēc razborkām, ja jau savējos sākuši šitā čakarēt.

223439. viesis 20.janvāris 2007 15:37
0 0 Atbildēt

nu tas kex kuru iebaza nesen par mazu atruma parsniegshanu+kukuls Saknits laikam taga atspelejas

223440. viesis 20.janvāris 2007 15:44
0 0 Atbildēt

Es labāk iesmērētu kukuli, nekā maksāju pilnu sodu un punktus vēl saņemu. Risks vienmēr pastāv !

223441. viesis 20.janvāris 2007 18:21
0 0 Atbildēt

Jo ātrāk izķers un sasēdinās tieši šitos cpistus-kukuļņēmējus,kuru dēļ kukuļņemšana ir izstrādājusies kā sistēma Latvijā,jo ātrāk būs kaut kāda kārtība. Jo tieši kukuļņēmēji policisti ''stāv'' vietās,kur noteikumu pārkāpums ir nebūtisks un iekasē. Par to ir runāts jau ai cik sen. Visas šitās ceļu remontdarbu zīmes,kur nekas nenotiek,nepamatotie ātruma ierobežojumi un citas dažādi tulkojamās lietas rada kukuļņēmējus.

223442. viesis 20.janvāris 2007 18:28
0 0 Atbildēt

Vācijā man viens paziņa piedāvāja policistam ''uz vietas un mazāk'' Policists korekti pateica ''ja jūs vēlreiz ko tādu darīsiet,es jūs aizturēšu un tiksiet sodīts par kukuļa piedāvāšanu amatpersonai'' Korekti un saprotami. Tajā situācijā nevienam nerodas domas par kaut kādu ''sarunāšanu'' Mūsu viena daļa cp darboņu ir parādījuši,ka ir kukuļņēmēji,tā ir visiem zināma lieta,ka cp ņem kukuļus ( protams,ne visi). Ja Valsts varas likumīgais pārstāvis parāda tautai,ka viņu var piekukuļot un visi to zin,kādēļ tagad notiek autovadītāju tīša izaicināšana uz kukuļa došana??? Un kāpēc tas tiek parādīts kā baigā cīņa ar devējiem???? Tak jebkurš policists,kurš paņem kukuli, ir nodarījis nesamērojami lielāku postu kā tas devējs....

Īsāk sakot,jāķer ir ņēmēji ne devēji.

223444. viesis 20.janvāris 2007 19:10
0 0 Atbildēt

Man tikai PRIEKS par tiem sunjiem,ceru kad ari dabus tos 8gadus,ja prokurors,kur$ lietu izskatis nebus tads pats!!!!!!! Vareja vismaz uztaisit paraugu no vinjiem,lai zemaki se$iniecinji baidas!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Savadak kartibas nebus ilgi,ja pat Policisti pardodas!!!!!!!!!!!!

223447. viesis 20.janvāris 2007 21:20
0 0 Atbildēt

pashi vien esam vainigi! ja nedotu nebutu ari nemeju.

es nevienam neesmu devis un netaisos dot.

un negribu par CP teikt ka tie visi i kukulnemeji jo cik mani i aizturejushi neviens nav licis manit ka varetu ko sarunat va maxat uz vietas.

nu varbut man seja briesmiga vai izskatos pec kauka ne taa...

223448. viesis 20.janvāris 2007 21:27
0 0 Atbildēt

Deksters

Diemžēl "visas šitās ceļu remontdarbu zīmes, kur nekas nenotiek, nepamatotie ātruma ierobežojumi un citas" lietas NAV dažādi tulkojamas. Pārfrāzējot vienu slavenu teicienu - likuma absurdums neatbrīvo no pienākuma to ievērot! Kamēr vieni idioti piemēros citu idiotu sastādītus likumus, bet CP tiks rakstīti plāni cik naudiņas ik gadus jāiekasē sodos, tikmēr šis marasms turpināsies.

Par ņēmēju, ne devēju, ķeršanu 100% taisnība, bet ko gan var gribēt, ja mūsu likumdevēju izmisīgie centieni sastādīt tādus likumus, kas visu atbildību noveļ uz devējiem, tikai lieku reizi ilustrē kurā laukuma pusē spēlē paši likumu rakstītāji.

223449. viesis 20.janvāris 2007 21:56
0 0 Atbildēt

Reto....zin,arī Vācijā ir likumi. Gadījums-braucu pa bāni,tur ceļa remonts,zīme ''80''...visi brauc tā ap 100. Nu, es ar. Bija tumsa,pēkšņi paskatos spogulī...a tur policija...brauc man tieši aizmugurē...es ,kā jau mūsu paraugvalstī pieradināts,sabijos,domāju-tā,tūliņ būs. Nu,nobraucām to zonu,ceļa sašaurinājums beidzās,policisti apdzina mani un aizbrauca tālāk. Tas ar viss.

Tad ko,viņi likumus nezina? Tak nē,protams,ka zina. Tikai viņi SPĒJ DOMĀT UN ANALIZĒT. Ir tur bīstamība vai nav.

Kāpēc ''piecīšu'' kāsēji stāv naktī pie zīmes ''50'' uz četrjoslu ielas??? Pa dienu tur liela satiksme,pienākošās ielas...... a naktī??? Tāpēc,ka var kāst. Vai sodīt cilvēku,kuram vakar beigusies tehniskā apskate, ir normāli?????

Vot tāpēc ''VIŅUS'' visi un visur ienīst. Un pamatoti.

Es gan esmu pārliecināts,jo ir pieredze, ka ''tur'' strādā ļoti daudz normālu cilvēku un tie ir tiešām profesionāļi,ir bijusi saskarsme.

BET, (kā teica tagadējais iekšlietu ministrs agrāk), karote darvas sagandē medus mucu.

223450. viesis 21.janvāris 2007 0:05
0 0 Atbildēt

katrs var uztaisīt "izmeklēšanas eksperimentu" lai aptuveni noteiktu devēju piedāvāto un ņēmēju ieksēto....

nostājamies uz krasta ielas pievakarē.... apmēram zem salu tilta.... daram to neuzkrītoši, jo pie mājiņas ar CANON reklāmu uz jumta stāv mentovozs ar fēnotāju.... pie "mola" ir luksofors un katrā reizē, kad tur iedegas zaļais, kāds NEPAMANA nosvītroto 70nieku un pa 3 joslu VIENVIERZIENA štrāsi turpina normāli braukt 3 rindā un kādiem 70-80 līdz pirmajam luksoforam....

a ko mentozauri??? jamie lec pāri 2 noslogotām joslām pēc "piecīša" trešajā joslā???

kāpēc pēc piecīša/čirika??? par to stāsts nedaudz zemāk.....

man pašam ir persionīga pieredze, ka protokolu ātrāk kā 10 minūtēs neviens mentozaurs NAV spējīgs uzrakstīt.... viereiz pat man ložņaja VISMAZ pusstundu riņķī un tajā laikā kādas 4 reizes pievilkās pie loga un zīmīgi runāja par četriem soda punktiem un 60-80ls OFICIĀLO sodu.... kamēr sadūšojās un uzrakstīja tomēr to dzelteno papīrīti.....

tad nu lūk, pie lietas.... eksperimanta veicējs ņem hronometru un pamēra mola luksofora ciklu - apmēram 3 minūtes.... tas nozīmē, ka katras 3 minūtes tiek noķerta vismaz viena "pārkāpēja" mašīna..... loģiski padomājot viņiem tur būtu rindā jāstāv pēc tām dzeltenajām cedelītēm....

a no otras puses... eksperimenta veicējs varēs personīgi pārliecināties, ka pēc minūtes (kas nepieciešama dokumentu, un jo sevišķi piepildītas apdrošināšanas aplūkošani) mentozaura pašaizliedzīgi noķertais vadītājs jau purpinot dodas tālāk, bet mentozaurs smaidīgs atkal lūkojas fēnotāja virzienā......

p.n.

a tas, ka "aizdomas" ir uz mentūras kaukāda līmeņa vadību..... es šo knāba pašreklāmas raksta galu gribētu redzēt publicētu tad un TIKAI TAD, kad reāli kādam būs piemērota tā mistiskā "MANTAS KONFISKĀCIJA"

223458. viesis 21.janvāris 2007 15:55
0 0 Atbildēt

a, ko darīt,kukulis ir lētāk un bez punktiem, paskatoties ,kā valdība tērē naudu ,liela vēlēšanās oficiāli maksāt nerodas.

223462. viesis 21.janvāris 2007 20:28
0 0 Atbildēt

Nu, ta beidzot ķērušies pie lietas!!!

223464. viesis 21.janvāris 2007 22:22
0 0 Atbildēt

Latvijas policija arī mani nebeidz pārsteigt.

Braucu reiz uz pusdienu tikšanos, un pārbraucis pāri saliniekam uz Lāčplēša ielas secinu, ka baisi sastrēdzis.

*******kš - neviens pretī nebrauc - un ar ievingrinātu rokas rokas kustību nogriežos pa kreisi uz to Maskavas ielas apendiksu. Ticis līdz tramvaja sliedēm pamanu patruļpolicijas busekli, no kura izlec Counterstrike vīriņš ar zebras penīti un novicina mani malā :(

- Dokumentus lūdzu.

Iedodu tiesības. Vīriņš apiet apkārt mašīnai.

- Arī tehnisko pasi lūdzu. Kur tad tā steidzamies, tagad sanāks ilgāk utt utjpr. Vai soda punkti ir?

- Hvz, droši vien, ka nav

Aiztek vīriņš uz busekli, runā pa rāciju, atgriežas manāmi pikts

- Kādēļ tu man melo?

- ???

- tev ir X soda punkti!

- Ja?

- Jā! Gaidīsim ceļu policiju!

- ok!

Vīriņš aiztek uz busekli, es palieku prātojam par savu amorālo attieksmi pret CSN, browsēju telefonā CSDD lapu, lai palūkātu, vai 40 lati bija vai nebija par dubultās līnijas šķērsošanu...

... pamanu, ka buseklis ir piebraucis blakus. Vīriņš sniedz man dokumentus.

- sēdi un gaidi ceļu policiju, viņi drīz būs!

buseklis aizbrauc. aizbraucu arī es.

:D:D:D

un es par šo cirku maksāju nodokļus :D

223469. viesis 22.janvāris 2007 9:29
0 0 Atbildēt

Protams ibio, ka nedosi. Bet visi jau nestrādā ekspertīžu centros, vai citās mentu iestādēs...

223471. viesis 22.janvāris 2007 9:39
0 0 Atbildēt

Gadiijums uz jaunaa celja posma Mezhciemaa pie Skaja virzienaa aaraa no Riigas.

Luxoforaa iedegas zaljais braucu, peec 150-200 m (kaadus 50 m no taa posma beigaam) no peleekbaltaa volvo celjam paari metas zaljais ar zizliiti. Dokumentus utt.,

CP: aatruminjsh maigi sakot par lielu,

es: ja?!, cik tad raadiija

CP: - ui, daudz

es: nu, cik

CP: 84km/h

es: nevar buut

CP: liels sods par shito pienaakaas (nosauca, laikam, iisti neatceros 60 Ls un cik tur tos soda punktus, ja nekas csdd neesot mainiijies)

es: bet veel tak jaanjem veeraa radara kljuuda

CP: kljuuda tagad tikai 1km/h, nav vairs mums nekaads stalkeriitis

Kameer mekleeju apdroshinaashanas polisi apiet ap auto, paraadu polisi, OK

CP: nu pie kaa tad paliekam

es: kaa pie kaa ?!

CP: raxtam protokolu, taa juus to soda punktus aatri savaaksiet!

CP aiziet raxtiit protokolu, peec briizha panjem veelvienu paarkaapeeju VW businju - shams aizbrauca paaris minuutes aatraak par mani ?!?!

CP: luudzu parakstieties ..

es: (peec apspriedes ar liidzbrauceejiem, kas arii bija izbriiniiti par lielo fixeeto aatrumu) vai nevaru apskatiities ieraxtu, kur tiek fixeets mans paarkaapums

CP: mes jums shoreiz naakam pretii (raada protokolaa)- juusu paarkaapums buus 74 km/h

es: (smaids liidz ausiim, paraxtos)

CP: braucat praatiigi, taa juums tie soda punkti aatri savaaksies.

Secinaajums.

CP mani apbalvoja par to, ka nedevu kukuli :):):)

CP mani kaartiigi apjaaja, sabaidiija ar lielo paarkaapumu, sodiem utt. - uzsita cenu. Tikai peectam saproti, ka katrs CP teiktais vaards bija TEAATRIS ar nosaukumu Kukuliitis - saakot ar : ja nekas nav mainiijies, tad sodam vajadzeetu buut ..., pie kaa tad paliekam..., taa tie sodi jums aatri sakraasies ..., protokolaa mineetais radars : STALKER DUAL Nr 95472 - nav nekaads Stalkeriitis :):)

Kukuljdeveeji ir taadi pashi **** kaa njeemeeji.

223586. viesis 22.janvāris 2007 16:46
0 0 Atbildēt

šakaļi ir un paliek šakaļi.... šo frāzi par autoinspektoriem mans tēvs teica pirms 30 gadiem, es to frāzīti regulari attiecībā uz mūsu CP atceros jau 20 gadus, mana meita to atbalsta jau 10 gadus. Domāju, ka līdzīgi joprojām domā vēl 85% autovadītāju , drīz domās arī 95 % GĀJĒJU. No comment....

224129. viesis 25.janvāris 2007 23:57
0 0 Atbildēt

Cilveki var but tikai palidzet gribeja bet ne kadam atkal skaudiba uznaca!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti