«Lauva Auto» pārdevusi par 15% vairāk jaunu auto 4

 
29.janvāris 2007 9:56

Pērn tika realizētas 825 jaunas automašīnas, kas ir par 110 vienībām vairāk nekā 2005.gadā, kad tika pārdotas 715 jaunas automašīnas.

Kā prognozēts, labākie tirdzniecības rādītāji tika sasniegti pavasara sezonā no marta līdz jūnijam, kad pārdošanas apjomi pieauga par 32% - 35% salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu. Rudens sezonā (septembris – novembris) arī tika sasniegts straujš pārdošanas apjomu pieaugums, kas par 36% pārsniedza 2005.gada attiecīgā perioda rādītājus. Kopumā Peugeot 2006.gadā ieguva 2,93% tirgus daļu no kopējā pārdoto jaunu vieglo pasažieru un komerctransporta līdz 3,5t automašīnu skaita. Vieglo pasažieru automašīnu grupā Peugeot tirgus daļa bija 2,4%, bet komerctransporta līdz 3,5t grupā - 9,6%.

Vislielāko Peugeot automašīnu tirdzniecības apjomu pieaugumu 2006.gadā nodrošināja iepriekšējās paaudzes Peugeot Boxer sekmīgā pārdošana, kas tika realizēts par 60% vairāk nekā 2005.gadā. Kā zināms, Peugeot ir ļoti iecienīts arī mazapjoma kravas furgonu un plašpielietojuma automašīnu klasē. Daudzpusīgais pielietojums, ekonomiskie benzīna un dīzeļa dzinēji, demokrātiskais cenu līmenis ir ļāvis palielināt arī Peugeot Partner pārdošanas apjomus par 15%, realizējot automašīnas, neiesaistoties lielos valsts institūciju vai valsts / pašvaldību uzņēmumu organizētajos konkursos par automašīnu piegādi.

2006.gadā tirgū veiksmīgi tika uzsākta vairāku jaunu Peugeot modeļu tirdzniecība. Pērnā gada sākumā Peugeot sāka piedāvāt sportisko un izteiksmīgo 407 Coupe modeli, kas izceļas ar neatkārtojumu dizainu, plašu salonu, bagātīgu bāzes modeļa aprīkojumu un pieņemamu cenu salīdzinājumā ar citu marku kupejas veida automašīnām.

No pagājušā gada marta Latvijā ir pieejams Peugeot 107 modelis, kas ir tapis sadarbībā ar Citroen un Toyota. Peugeot 107 ir mazās klases automašīna ar tai raksturīgiem nelieliem izmēriem, teicamu manevrētspēju, ekonomiskiem, taču dinamiskiem dzinējiem un galvenais – draudzīgu cenu.

Kopš pērnā gada jūnija Latvijā ir nopērkams ilgi gaidītais Peugeot 207 modelis, kas pakāpeniski aizstās lielu popularitāti ieguvušo Peugeot 206. Jaunais 207 modelis ir izceļams ar jaunu apdares materiālu kvalitāti, atzīstamiem tehniskiem uzlabojumiem un pilnveidojumiem, kā arī ar vienreizējo un dinamisko Peugeot dizainu. Pērn Latvijā tika piedāvātas automašīnas trīs vai piecu durvju versijās, taču šogad tām klāt pievienosies arī 207 CC kupejas – kabrioleta izpildījumā, 207 SW universāla versijā, kā arī 207 GT un 207 GTI sportiskie modeļi. Pēdējiem tiks uzstādīti 1.6 litru benzīna turbo dzinēji, kas tapuši sadarbībā ar BMW, kuru jauda attiecīgi būs 150 zs (207 GT) vai 175 zs (207 GTI). Vēl šogad Peugeot 207 modelis būs pieejams ar divu veidu automātiskajām ātrumkārbām, kas tiks aprīkotas ar attiecīgiem 1.4 (90 zs) un 1.6 (120 zs) benzīna dzinējiem.


Pagājušā gada nogalē Lauva Auto sāka piedāvāt jauno Peugeot Boxer modeli, kas konkursā Latvijas Gada Auto 2006 saņēma augstāko novērtējumu kategorijā Komerctransports 2006. Ņemot vērā iepriekšējās paaudzes Peugeot Boxer ieguvošo pircēju atzinību, tiek prognozēts, ka arī jaunais Peugeot Boxer būs pieprasīts modelis.

2007.gadā Latvijā nonāks jaunākais Peugeot Expert modelis kā kravas pārvadāšanas izpildījumā, tā arī pasažieru pārvadāšanai ar ļoti plašām salona un sēdvietu skaita aprīkojuma iespējām.


Šī gada pavasarī pircēji varēs iegādāties jauno kupeju – kabrioletu 207 CC ar cieto, pilnībā automātiski nolaižamo – paceļamo jumtu, kā arī sportiskos 207 GT un 207 GTI modeļus. Gada otrajā pusē tiks piedāvāts arī universāla virsbūves 207 SW modelis. No šī gada vairs nav iespējams pasūtīt tik ļoti populāro un cenas ziņā vienu no pieejamākajiem Peugeot modeļiem – 206. Šobrīd vēl dīleru noliktavās ir atlicis neliels skaits ar Peugeot 206 automašīnām.


Iespējams, 2007.gada beigās Latvijā tiks uzsākta vēl divu jaunu Peugeot modeļu tirdzniecība, bet sīkākus komentārus šobrīd nav iespējams sniegt sakarā ar pagaidām vēl neprecīziem plāniem.

Lielākais pagājušā gada sasniegums ir tirdzniecības rādītāju 15% pieaugums, kas ir panākts bez lielām investīcijām reklāmas un mārketinga aktivitātēs, kā arī bez agresīvas un samazinātas cenu politikas piekopšanas.

2006.gadā A/S Lauva Auto ir strādājusi ar 8,79 miljoni latu lielu apgrozījumu, kas ir par 15% vairāk nekā gadu iepriekš (LVL 7,62 mlj.). Pagājušo gadu uzņēmums ir beidzis ar 55’322 latu lielu peļņu, kas ir par 65% mazāk nekā 2005. gadā (LVL 161’106). Peļņas samazinājums ir saistīts ar strauji pieaugušajām resursu, īpaši darbaspēka un materiālu, izmaksām.

A/S Lauva Auto ir ilggadīgs Latvijas Jātnieku federācijas atbalstītājs un tenisa turnīru organizētājs. Jau septīto gadu sadarbībā ar Peugeot rūpnīcu uzņēmums organizē jaukto pāru dubultspēles amatieriem tenisā Rencontres Peugeot Roland Garros, kur galvenā balva ir ceļojums uz Parīzi ar ielūgumu apmeklēt French Open tenisa turnīru.

2007.gadā februāri A/S Lauva Auto svin 10 gadu jubileju. Šogad Peugeot marka tiks pārstāvēta starptautiskajā autoizstādē Baltic International Motorshow, kas norisināsies Rīgā no 24. – 29.aprīlim. Šī gada laikā tiek plānots uzsākt projektu darbus esošo autosalonu Rīgā rekonstrukcijai vai paplašināšanai. 2007.gadā uzņēmums plāno realizēt vairāk kā tūkstoti jaunu automašīnu , bet gada apgrozījums tiek plānots aptuveni 11 miljoni apmērā.

A/S Lauva Auto ir pilnvarotais automašīnu Peugeot pārstāvis Latvijā. Uzņēmums ietilpst Somijas daudznozaru kompāniju grupā SOK (Suomen Osuuskauppojen Keskuskuntaa), kam pieder Peugeot automašīnu pilnvarotie pārstāvji Somijā (Maan Auto) un Igaunijā (Kommest Auto). Vēl SOK Grupai Latvijā pieder A/S Prisma Latvija, kas plašāk zināma ar hipermārketu Prisma tirdzniecības centrā Domina. A/S Lauva Auto pieder meitas uzņēmums SIA Lauva Autocentrs, kas nodarbojas ar jaunu un lietotu Peugeot automašīnu tirdzniecību un apkalpošanu, rezerves daļu tirdzniecību un servisa pakalpojumiem divos autosalonos Rīgā – G.Astras ielā 3 un Krasta ielā 42. A/S Lauva Auto ir noslēgti dīlera līgumi ar uzņēmumiem vairākās Latvijas pilsētās, kas nodrošina Peugeot automašīnu pārdošanu, rezerves daļu tirdzniecību un remontus, tai skaitā, garantijas remontus un tehniskās apkopes. A/S Lauva Auto ir viens no plašākajiem dīleru tīkliem Latvijā. Peugeot dīleri ir šādās Latvijas pilsētās: Rīgā (SIA Lauva Autocentrs), Bauskā (SIA Eva Autonams), Cēsīs (SIA Reifeks), Jelgavā (SIA Enro), Jēkabpilī (SIA Eiroserviss), Liepājā (SIA Lāde), Talsos (SIA LM Auto) un Valmierā (SIA Autoserviss Birums).
www.peugeot.lv
 
Visi komentāri
 
224221. viesis 29.janvāris 2007 10:07
0 0 Atbildēt

Visu šo spamu nemaz neizlasiju, bet viens jau ir skaidrs: ja kopā auto tirgus aug par 50 %, tad 15 % pieaugums nozīmē strauju tirgus daļas samazinājumu.

Ņemot vērā auto kvalitāti un dīlera attieksmi pret to šāda situācija nemaz neizbrīna. Tas tikai parāda ka viss lēnām nostājas savās vietās. Sū, pat ja tas ir skaisti iesaiņots, var pādot tikao vienreiz...

Niks

224252. viesis 29.janvāris 2007 11:56
0 0 Atbildēt

Pēc LPAA datiem 641 vieglais reģistrēts un 189 kravas. Kopā 830. Vieglajiem samazinājums par 61 a/m jeb 9% pa 2006 gadu.

Tātad sanāk, ka Peugeot atseviški bez Lauva Auto pa gadu ir ievestas 5 mašīnas???

Un ņemot vērā vidējo 50% tirgus pieaugumu, 6% kritums ir ļoti labs rādītājs, bet tas jau raksturīgs Peugeot. Ieiet tirgu, tad visi sapērkas, saprot, kas tas par sūu un nepērk vairs.

224302. viesis 29.janvāris 2007 14:24
0 0 Atbildēt

Tikai žēl, ka serviss pamatīgi klibo!!!

224309. viesis 29.janvāris 2007 15:15
0 0 Atbildēt

224302. viesis 29.01.2007 14:24

Tikai žēl, ka serviss pamatīgi klibo! !!

--------------------------------------------------------------------------------

kaads auto , taads serviss :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti