Apbalvo akcijas «Pieklājīgais busiņš» laureātus

 
13.februāris 2007 0:44

Vakar Rīgas vicemērs Jānis Birks un Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora vietniece pasažieru pārvadājumu jautājumos Rudīte Reveliņa apbalvoja maršruta taksometru vadītājus, kuri akcijas „Pieklājīgais busiņš” laikā ir saņēmuši visvairāk iedzīvotāju pozitīvās atsauksmes. Pateicības balvas saņēma arī trīs Rīgas iedzīvotāji, kuri akcijā balsoja visaktīvāk.

Visvairāk iedzīvotāju pozitīvās atsauksmes ir saņēmis 236. maršruta taksometra vadītājs Modris Rimša no A/S „Rīgas Taksometru Parks” un 216. maršruta taksometra vadītājs Zintis Kuzma no SIA „Taksi LV”. Modris Rimša ir akcijas laureāts jau otro gadu. Savukārt visaktīvākie balsotāji šā gada akcijā bija Artjoms Ušakovs, kurš ir sniedzis 13 atsauksmes, Aleksandrs Kolupajevs un Liene Geite, kuri ir snieguši 5 atsauksmes.

Gan akcijas laureāti, gan aktīvākie balsotāji saņēma pateicības rakstus un speciālās balvas – somas no šā gada akcijas atbalstītāja „High Sierra”. Uz pieklājīgāko vadītāju mirkroautobusiem tika uzlīmētas arī speciālas uzlīmes ar norādi „Pieklājīgais busiņš”.

Apbalvošanas pasākumā Rīgas vicemērs Jānis Birks norādīja: „Akcija „Pieklājīgais busiņš” ir labs veids, kā noskaidrot pasažieru viedokli par maršruta taksometru vadītāju braukšanas kultūru. Iesaistot sabiedrību, mēs mudinām maršruta taksometru vadītājus censties būt vislabāko vidū.”

„Ikdienā mēs varam kontrolēt, vai tiek ievēroti Ministru kabineta noteikumi par pasažieru pārvadāšanu un Autopārvadājumu likums, taču vadītāja pieklājību nav iespējams kontrolēt. To novērtēt var tikai pasažieri,” teica RDSD direktora vietniece Rudīte Reveliņa.

RDSD Pasažieru pārvadājumu kontroles dienesta priekšnieks Māris Rudzītis norādīja: tā kā akcijas laikā iedzīvotāji ziņo arī par tādiem Ministru kabineta noteikumu pārkāpumiem, kā biļešu neizsniegšanu vai smēķēšanu salonā, tad šī informācija sniedz arī Kontroles dienestam iespēju apzināt maršrutus, kuru kontrolei nepieciešams pievērst lielāku uzmanību.

Rudīte Reveliņa informēja, ka šajā akcijā ir saņemtas vairāk iedzīvotāju atsauksmes nekā iepriekšējā akcijā. Kopumā tika saņemtas 182 iedzīvotāju atsauksmes. No tām 143 ir pozitīvas, savukārt 39- negatīvas. Visvairāk iedzīvotāji pozitīvi vērtē vadītāju pieklājību un laipnību, kad vadītājs neaizmirst pateikt vārdus „lūdzu”, „paldies”; vadītājs reaģē, kad kāds no pasažieriem palūdz apstāties; vadītājs pasaka, ka esot dzirdējis. Tāpat pasažieri novērtē, ja vadītājs ir izpalīdzīgs, paskaidro, kur labāk būtu izkāpt; ja vienmēr iedod biļeti un pagaida, kamēr pasažieri mierīgi izkāps; nesteidzina nevienu; ievēro satiksmes noteikumus; apstājas tikai pieturvietās; nebrauc agresīvi; kursē saskaņā ar reisu sarakstu un nenomaina maršrutu, kā arī ja vadītājs brauc līdz gala pieturai.

Savukārt negatīvajās atsauksmēs iedzīvotāji galvenokārt ziņo par to, ka vadītājs ir rupjš, kliedz un sūdzas par to, ka pasažieri dod biļetei sīknaudu pa 1-2 santīmiem; steidzina pasažierus gan iekāpt, gan izkāpt no busiņa; neizsniedz biļetes; nebrauc pēc saraksta un atļaujas nebraukt līdz maršruta galam; brauc agresīvi; pārdod biļetes, stāvot ielu krustojuma vidū; vadītājs uzņem pasažierus pat redzot, ka sēdvietu busiņā vairs nav un pasažieriem nākas stāvēt uz trepītēm.

Jau zņots, ka akciju „Pieklājīgais busiņš” Rīgas domes Satiksmes departaments rīko jau trešo gadu, lai mudinātu maršruta taksometru vadītājus būt pieklājīgiem un laipniem pret pasažieriem. Akcijas laikā no 7. decembra līdz 6. februārim ikvienam iedzīvotājam bija iespēja ar īsziņas, e-pasta vai vēstules palīdzību nobalsot par maršruta taksometra vadītāju, kurš ir bijis pieklājīgs un laipns pret pasažieriem, kā arī nobalsot pret vadītāju, kurš ir bijis nelaipns un braucis agresīvi.

Akcijas rezultātā apkopotās iedzīvotāju pozitīvās un negatīvās atsauksmes tiks nodotas arī attiecīgajām maršruta taksometru firmām, lai informētu par iedzīvotāju viedokli par piedāvāto pakalpojumu kvalitāti un lemtu par nepieciešamajiem uzlabojumiem.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti