Haralds Šlegelmilhs startēs Formula 3 Eiro sērijas seriālā

 
21.februāris 2007 8:12

Iepriekšējā gadā sevi apliecinājis ATS F3 kausā, Latvijas autosporta cerība un populārākais čempions, formulas braucējs Haralds Šlegelmilhs jaunajā sezonā nolēmis startēt Eiro sērijas Formulas 3 sacensībās.

Sākotnēji 19 gadīgais Haralds Šlegelmilhs bija nolēmis atkārtoti startēt ATS Formulas 3 kausā, pat atsakoties no vairākiem darba piedāvājumiem. Kā norāda autosportists, viņš vēlējās sasniegt virsotni šajā auto sacensību seriālā, tomēr, lai īstenotu sapni kādreiz startēt Pirmajā formulā, ir jāturpina izaugsme un jāsasniedz aizvien jauni panākumi. Savu karjeru Šlegelmilhs tāpēc turpinās Eiro sērijas F3 sacensībās, kas būs debija gan autosportistam, gan arī viņa komandai „HS Technik”.



„Esmu priecīgs par šādu notikumu attīstību, jo jau iepriekš vēlējos startēt Eiro sērijā. Tā būs iespēja turpināt sacensties ar jauno vācu autobraucēju Niko Hulkenbergu, ar kuru pagājušajā sezonā konkurējām jau ATS seriālā,” jauno izaicinājumu komentē Haralds Šlegelmilhs. Viņš arī norāda, ka centīsies apliecināt un pierādīt savu varējumu starp labākajiem jaunajiem autosportistiem no visas pasaules.

Formula 3 Eiro sērija ir Eiropas vissvarīgākās junioru ātrumsacīkstes, kurās kopš 2003. gada pasaules talantīgākie jaunie autobraucēji ir sacentušies par kāroto titulu. Šis seriāls ir kā viens no pakāpieniem ceļā uz Pirmo formulu, jo, piemēram, pēdējo divu gadu laikā septiņi braucēji ir tikuši Formulā 1. vai DTM seriālā. Seriālam ir augsts internacionālais prestižs, ko apliecina iepriekšējā sezona, kurā startēja 23 braucēji no 12 dažādām nācijām. Eiro sērijā ir specifiskas prasības tehniskajā nodrošinājumā. Sportistiem jāstartē ar četrtaktu motoru automašīnu, kurā maksimālais cilindru skaits ir četri un kurai ir sešu ātrumu pārnesumkārba. Limitēti noteikumi ir par riepu izmantošanu - katrai komandai ir 60 komplekti vienā sezonā, kas nozīmē, ka trīs riepu komplektus var izmantot vienā sacīkšu nedēļas nogalē.

Pagaidām konkrēts sacensību kalendārs nav zināms, tomēr Haraldam Šlegelmilham autosporta sezona sāksies 9. martā ar pirmajiem testa braucieniem. 4. aprīlī notiks komandas prezentācija un oficiālie testi, lai 21. aprīlī varētu stāties uz starta līnijas un piedalīties pirmajās sacensībās. Lai arī komanda un autosportists pirmo reizi startēs Eiro sērijā, kas nozīmē jaunu pieredzi un zināšanas, tomēr cerēsim uz mūsu autosporta cerības turpmākiem panākumiem formulas sacensībās.

Latvijas Automobiļu federācija apvieno dažādus autosporta veidus, lai nodrošinātu automobilistu kustības vienotību, organizētu autosporta pasākumus, koordinētu autosporta iesaistīto cilvēku darbību, veicinātu šī sporta atpazīstamību, reputāciju un popularitāti. LAF ir Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) atzīta nacionālā autosporta autoritāte Latvijā.


Toms Upners,
LAF preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

800 Zs mustangs - Shelby izlaiž Mustang Super Snake (+ FOTO) 2

Shelby American parādījis savu pirmo projektu, kas radīts uz jaunās S650 Mustang platformas. Lasīt vairāk

 

Gaidāmā sniegputeņa dēļ Rīgā ievieš "sniega biļetes" un bezmaksas sabiedrisko transportu autovadītājiem 9

Gaidot sniegputeni, Rīgā pirmdien tiek ieviestas "sniega biļetes" un autovadītāji varēs izmantot sabiedrisko transportu bez maksas, aģentūru LETA informēja Rīgas dome. Lasīt vairāk

 

Latvijas elektrisko automašīnu tirgū ienāk Ķīna; vai rietumu ražotājiem ir ko likt pretī? (+ VIDEO) 7

Pasaulē lielākā elektrisko automašīnu ražotāja Ķīna pagaidām gan mazā apmērā, bet sāk startēt arī Latvijā. Pasaulē otras lielākās ekonomikas pārstāvniecība ar šāda tipa transporta līdzekļiem pagaidām nav sevišķi liela, taču tuvāko gadu laikā tas varētu mainīties. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti