Dzērājiem atņemtie automobiļi būs jāizņem mēneša laikā 10

 
23.februāris 2007 0:00

No šodienas stājas spēkā Iekšlietu ministrijas (IeM) izstrādātie grozījumi Ministru kabineta noteikumos par rīcību administratīvo pārkāpumu lietās izņemto mantu un dokumentiem», kas paredz, ka turpmāk reibumā braukušajiem vadītājiem atņemtos transportlīdzekļus būs jāizņem no stāvvietas mēneša laikā no soda piespriešanas brīža.

Līdz šim konfiscētos transportlīdzekļus varēja izņemt trīs mēnešu laikā. Termiņš samazināts, jo šobrīd daudzi izņemto transportlīdzekļu īpašnieki nespēj segt piespriesto naudas sodu un izdevumus, kas saistīti ar izņemto transportlīdzekļu pārvietošanu un glabāšanu. Tāpat daudzi transportlīdzekļu īpašnieki neizņem savus transportlīdzekļus, jo tie ir kļuvuši mazvērtīgi, un tādejādi tie paliek glabāties valsts aģentūrā «Materiālās rezerves». Šo transportlīdzekļu ilgstoša glabāšana rada zaudējumus valstij.

Tāpēc grozījumi paredz: ja mēneša laikā no brīža, kad pieņemts lēmums par administratīvā soda uzlikšanu netiks samaksāts piespriestais naudas sods un transportlīdzeklis netiks izņemts, aģentūra to realizēs vai iznīcinās.

Lai veicinātu transportlīdzekļu izņemšanu, ieviesti arī citi jauninājumi. Līdz šim konfiscētos transportlīdzekļus varēja saņemt tikai to īpašnieks, bet turpmāk to varēs darīt arī īpašnieka pilnvarotā persona vai arī transportlīdzekļa turētājs pēc nepieciešamo dokumentu iesniegšanas un transportlīdzekļa reģistrācijas apliecības uzrādīšanas.

Tāpat noteikta jauna kārtība, kādā persona saņems informāciju par termiņiem un formalitātēm, kas jānokārto, lai atgūtu savu auto. Valsts policija turpmāk jau pārkāpuma vietā transportlīdzekļa vadītājam sniegs informāciju, ka transportlīdzeklis tiks nodots realizācijai vai iznīcināšanai, ja mēneša laikā no soda piespriešanas sods nebūs samaksāts.

Savukārt aģentūra «Materiālās rezerves» nedēļu pēc soda piespriešanas informēs par izņemtā transportlīdzekļa atrašanās vietu un dokumentiem, kurus nepieciešams uzrādīt tā saņemšanai, un par izņemtā transportlīdzekļa nodošanu realizācijai vai iznīcināšanai, ja mēneša laikā netiks samaksāts naudas sods. Šī informācija tiks nosūtīta ne tikai transportlīdzekļa īpašniekam, kā līdz šim, bet arī pārkāpuma izdarītājam.

Aģentūra «Materiālās rezerves» pārņēma reibumā braukušajiem autovadītājiem konfiscēto auto glabāšanas funkciju pagājušā gada 1.janvārī. Līdz tam šos auto glabāja pašvaldības. Kopš pērnā gada ieviesta arī jauna kārtība konfiscēto transportlīdzekļu izņemšanai – tos var atgūt tikai pēc tam, kad ir nomaksāts sods par administratīvo pārkāpumu, kā arī segti izdevumi par transportlīdzekļa pārvietošanu un glabāšanu speciālajā autostāvvietā.

Kopš 2006.gada 1.janvāra stāvvietās novietoti 13 280 auto, no tiem nav izņemti vairāk kā 3000 auto.
 
Visi komentāri
 
227038. viesis 23.februāris 2007 7:52
3 0 Atbildēt

nevajag ierubīt tādu ceņņiku par stāvvietu. tad vairāk aizvāks savus auto!

227039. viesis 23.februāris 2007 8:01
0 0 Atbildēt

Njefig braukt dzeerumaa, tad vispaar nebuus jaamaksaa;)

227040. viesis 23.februāris 2007 8:21
0 0 Atbildēt

nevis konfiscētie, bet aizturētie..

227043. viesis 23.februāris 2007 8:46
0 0 Atbildēt

Viesim no IeM

Nevis aizturētie, bet administratīvā pārkāpuma lietā izņemtie un pagaidu glabāšanā nodotie.

227052. viesis 23.februāris 2007 9:48
0 0 Atbildēt

Super........:))) hi dzērīši ko nu..

227096. viesis 23.februāris 2007 18:49
0 0 Atbildēt

Interesanti buutu uzzinaat statistiku par neiznemto auto markaam un videejo izlaiduma gadu, kaa arii kuraas pashvaldiibaas glabaajaas ;)

227100. viesis 23.februāris 2007 22:21
0 0 Atbildēt

Viss jau būtu labi, ja pie tā visa"MR" izsolēs šāda kārtība palielinātu ieņēmumu apjomu un izsoļu pretendentu loku.

227112. viesis 24.februāris 2007 13:47
0 0 Atbildēt

Pērnvasar paņēma mani bez tiesībām (tādu nebija vispār). Viss pa oficiālo, mašīna uz placi, pats ej kur gribi :) Ok, atbrauca čoms pakaļ. Tiesa, 200 Ls, samaksāju, nu tik iešu pakaļ savam vāģim (kuru pa 250 Ls iegādāju :D, a ko vairāk 1. kāram vajag? A-B variants!). Un tad sākas čakarēšanās! Sākot ar sūtīšanu no vienas instances uz otru, tai skaitā arī uz nepareizām, jo kautkādi tur MK grozījumi, e.t.c. Bardaks. Finālā papīru kaudze bija tāda, ka nesalīstu vienā standarta A4 formāta kabatiņā. Finālā vēl ar atslēgām rokā un šoferi līdzi, bruņota apsarga pavadībā nonācu līdz savam pelēcim, tam priekšā bij nolikts pabiezs MB at tukšu aķi.. Priģiķe čerez 2 časa, kogda evakuator buģet. Nu tad arī čerez 2 čisa dabūju savu brīnumu.

Morāle - nebraukt bez tiesībām :) Čakars vienreizējs, bet bija arī pluss. Nezinkāpēc, laikam sakarā ar tiem supergrozījumiem nesamaksāju ne santīma par stāvēšanu!

P.S. Beidzot ir tiesības.

227133. viesis 25.februāris 2007 16:15
0 0 Atbildēt

Maksa par stāvvietu ir neadekvāti liela. Es vēl saprastu, ka tiek piespriests sods, bet kāpēc sodītajam par pienākumu tiek uzlikts sponsorēt kaut kādu privāto stāvvietas kompāniju! Pašlaik par stāvvietu jāmaksā vairāk kā par istabu mazpilsētas viesnīcā!

227227. viesis 26.februāris 2007 15:05
0 0 Atbildēt

Maksa par stāvvietu varētu būt neadekvāti zema, nevis augsta!

"227133. viesis 25.02.2007 16:15" - ja nesaproti, padomā vēlreiz! Tas ir tāpēc, lai, ja kāds arī ir bijis tik stulbs, & vienreiz tai placī ar savu auto nonācis, viņam atsistu _jebkādu_ vēlēšanos tur nonākt vēlreiz. :-)

Apdomājiet, kolēgas: nedaudz vairāk, kā gada liakā tur ir pabijuši 13 280 (!!!) auto. T.i. >30 auto _dienā_ tiek aizturēti! Man liekas - stipri par daudz mūsu valstiņai... :-( Tiešām muļķu zemē dzīvojam?!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti