Atklāj pirmo auto loģistikas centru Latvijā 3

 
27.februāris 2007 10:06

Pirmdien, 26. februārī, Rīgā, Atlantijas ielā 25 darbu uzsāka Baltic Motors loģistikas centrs. Centra kopējā platība ir 4 hektāri, kur vienlaicīgi var izvietot 1500 automašīnu. Centra izveidē Baltic Motors ir ieguldījis vairāk nekā 2 miljonus latu.

Baltic Motors šo centru izveidoja ar mērķi nodrošināt stabilu, darbotiesspējīgu un tiešu saikni starp auto ražotāju un klientu, vienkāršojot un padarot ērtākas transporta līdzekļu piegādes procedūras.

Loģistikas centrs nodrošina automašīnu piegādi klientiem maksimāli īsos termiņos, vienlaikus paverot ievērojami plašākas iespējas modeļu izvēlē. Centrs apkalpos visus Baltic Motors grupā ietilpstošos dīlerus – Baltic Motors Skanstes, Baltic Motors Lidosta, Baltic Motors Liepājas filiāle.
 
„Novērtējot auto pārdošanas pieaugumu Latvijā un tirgus izaugsmes potenciālu, mēs attīstām pārdošanas infrastruktūru, kas klientiem nodrošinātu ātru un ērtu izvēlētā auto saņemšanu. Pašiem savs loģistikas centrs ievērojami ļauj samazināt automašīnu pirmspārdošanas sagatavošanas laiku, līdz ar to arī piegādes termiņus klientiem. Turklāt tas paaugstina piegādes drošības aspektus un ļauj izvairīties no nejaušībām piegādes procesā”, saka Ansis Auziņš, Baltic Motors valdes priekšsēdētājs.

Šobrīd loģistikas centrs apkalpo Ford automašīnas, taču laika gaitā iecerēts tā darbību paplašināt ar citām automašīnu markām. Perspektīvā šo centru varēs izmantot ne tikai Baltijas valstu, bet arī Krievijas un Baltkrievijas auto dīleri.

Loģistikas centrs atrodas ģeogrāfiski izdevīgā vietā, kura tuvumā esošais termināls ļauj uzņemt kuģus, atsakoties no transportēšanas ar treileri. Līdz šim Latvijai tuvākie auto loģistikas centri Eiropā bija Somijā un Vācijā. Centra kopējā platība ir 4 hektāri, kur vienlaicīgi var izvietot 1500 automašīnu. Centra izveidē Baltic Motors ir ieguldījis vairāk nekā 2 miljonus latu.

Baltic Motors grupā ietilpst Ford, Land Rover, BMW, Mini un Alpina dīleri Latvijā. 2006.gada pirmajos 11 mēnešos Baltic Motors apgrozījums bija 20,8 miljoni latu, kas ir par 61% vairāk nekā attiecīgajā laika posmā gadu iepriekš. 2006.gadā Baltic Motors pārdeva 1503 Ford markas automašīnu un  345 BMW, 11 Mini markas automobiļus un 34 BMW Motorrad motociklus. Baltic Motors grupas konsolidētais apgrozījums 2006.gadā bija 38 miljoni latu.

Agrita Lapinska,
Baltic Motors Ltd.
mārketinga vadītāja
 
Visi komentāri
 
227302. viesis 27.februāris 2007 10:31
0 0 Atbildēt

Interesanti vai no ostas vedīs ar treileri vai svajim hodom.Kā kādreiz vaz ,kad pārdzinējs saņēma no pārdzīto skaita.Tad bij riktīgas gonkas.Galvenais lai ātri auto uzsiltu ar pirmo ātrumu tika vilkts līdz galam kādu minūti tad meta otrajā .....trieca mežonīgi :)

227303. viesis 27.februāris 2007 10:36
0 0 Atbildēt

labs loģistikas centrs, labi uzvārās - jauna forda pircējam apsola pilnu benzīna bāku, bet, kad saņem jauno mašīnu, tad izrādās, pašam jālej benža :(

227436. viesis 27.februāris 2007 22:50
0 0 Atbildēt

Pēdējo naudu par auto atdevi, ka pat benžai nesanāk?:D

P.S. Par kādu Krievijas tirgu te murgo? Nodokļu dēl taču Fordus krievijai ražo(komplektē) Krievijā! Gluži tāpat kā BMW u.c. :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti