Fiat Grupas auto tirgus paplašināšanās Eiropā turpinās

 
27.februāris 2007 10:19

Fiat grupas automobiļiem 2007. gads sākas labvēlīgi, turpinot jau pagājušajā gadā sākušos Eiropas tirgus pārdošanas apjoma pastāvīgu pieaugumu.

Jau janvārī Austrumeiropā tika pārdots vairāk nekā 108 tūkstoši transportlīdzekļu, kas ir par 4,8 procenti vairāk nekā tajā pašā mēnesī 2006. gadā. Tirgus daļa - 8,8 procenti, kas ir par 0,3 procentu punktiem vairāk salīdzinājumā ar pagājušā gada janvāri.
 
Janvārī kopumā Eiropā reģistrēts gandrīz 1 miljons 225 tūkstoši transportlīdzekļu, par 0,4 procentiem vairāk nekā tajā pašā mēnesī pagājušajā gadā. Fiat grupas automobiļu tirgus paplašinās un tādējādi nostiprina savu pozīciju starp vadošajiem konstruktoriem kontinentā, ieņemot piekto vietu aiz Volkswagen, Peugeot-Citroën, Ford, GM un pirms Renault.
 
Pozitīvi rezultāti sasniegti gandrīz visos galvenajos Eiropas tirgos: Vācijā - 2,7 procenti (+ 0,1 procentu punkts salīdzinājumā ar 2006. gada janvāri), Francijā - 3,4 procenti (+ 0,1 procentu punkts), Apvienotajā Karalistē - 2,2 procenti, pieaugums par 0,4 procentiem. Pēdējā minētajā valstī apjoma pieaugums salīdzinājumā ar pagājušo gadu ir nozīmīgs un atbilst 31,2 procentiem.
 
Ar Fiat zīmolu janvārī reģistrēts vairāk nekā 82 tūkstoši automobiļu, par 4,6 procentiem vairāk nekā tajā pašā mēnesī 2006. gadā. Tirgus daļa bija 6,7 procenti, pieaugums - 0,3 procenta punkti salīdzinājumā ar pagājušo gadu. Fiat Grande Punto un Fiat Panda ir modeļi, kuri uzlabo zīmola rezultātus. Pie tam, Fiat Grande Punto modelis ar 10,6 procenti savā segmentā ir otrajā vietā starp visvairāk pārdotajiem automobiļiem Eiropā. Toties Fiat Panda ar 31,8 procentiem turpina dominēt A segmentā. Drīzumā zīmola panākumus veicinās jaunais Fiat Bravo. Šis modelis jau ir pārdošanā Itālijā un no marta sāksies tā pārdošana arī Francijā, Spānijā, Vācijā, Holandē, Šveicē un Baltijas valstīs. Dažas dienas pēc “durvju atvēršanas” Itālijā tika saņemti 8000 pasūtījumu.
 
2007. gads ir pozitīvs arī Alfa Romeo zīmolam. Janvārī reģistrēti gandrīz 14 tūkstoši, kas atbilst 1,1 tirgus daļas procentam, ar 0,1 procentu punkta pieaugumu. Kopumā apjoms palielinājies par 9,3 procentiem salīdzinājumā ar to pašu mēnesi pagājušajā gadā.

Ar gandrīz 12 tūkstošiem reģistrētu pirkumu Lancia iegūst 1 procentu (+ 0,1 procentu punkts salīdzinājumā ar pagājušo gadu) un tā pārdošanas apjoms palielinās par 1 procentu.
 
Baiba Gintere
Vincents Grupa
Mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti