Jaunais «Touareg» pie klientiem dodas caur ralliju 1

 
1.marts 2007 0:01

Par godu jaunā Volkswagen Touareg tirdzniecības uzsākšanai Baltijas valstīs, uz Latviju ceļo unikālais Volkswagen Rally Touareg automobilis, kurš kā trases drošības automašīna piedalīsies rallijā „Sigulda 2007”. Rallijs risināsies 3. martā Siguldas apkārtnē.

„Startējot rallijā ar šo unikālo auto, mūsu mērķis ir parādīt, ka Touareg ir ne tikai lielisks pārvietošanās līdzeklis ikdienā, bet arī apveltīts ar izcilām off-road īpašībām. Turklāt ar to ir iespējams braukt ātri un sportiski,” stāsta Volkswagen reģionālais vadītājs Latvijā Andris Kulbergs. „Īpašu uzmanību vēlos pievērst tam, ka Rally Touareg ir pavisam parasts Touareg – vienīgie pārveidojumi ir drošības karkass un sporta sēdekļi, kā arī mainīta izpūtēja ģeometrija. Turklāt izpūtējs mainīts tikai tādēļ, lai iegūtu sportiskāku skaņu, nevis lai uzlabotu dzinēja veiktspēju.

Zem motora pārsega joprojām ir tas pats V-veida desmit cilindru motors ar darba tilpumu pieci litri, 313 zirgspēku jaudu un 750 ņūtonmetru lielu griezes momentu. Pat auto amortizācija ir oriģināla!”
Kamēr Rally Touareg būs redzams sacensības „Sigulda 2007” trasē, divi jaunie VW Touareg automobiļi plašākai auditorijai būs apskatāmi arī 8. un 10. ātrumposmā netālu no finiša, kur ir ierīkots superspeciālais ceļa posms. Jau pat reiz jaunie automobiļi ir apskatāmi pie Volkswagen pārstāvjiem Rīgā, Siguldā, Daugavpilī, Ventspilī un Liepājā.

Jaunais Touareg jaunā izskatā

Jaunajam Touareg ir jauna seja un to nevar nepamanīt. Radiatora reste ieturēta moderno Volkswagen stilā. Auto ticis pie jaunas formas priekšējiem lukturiem, ir iespējams izvēlēties Bi-Xenon lukturus ar tajos integrētām līkuma gaismām. Lai uzlabotu aerodinamiku, jaunajam Touareg ir jauni ārējie spoguļi un jumta spoileri. Tāpat izmanīti arī priekšējais un aizmugurējais bamperi un izpūtēja uzgaļi. Papildinājums arī vieglmetāla riteņu disku izvēlē un virsbūves krāsu paletē.

Volkswagen prezentē ABSplus sistēmu

Jaunums pasaulē ir VW izgudrotā un patentētā ABSplus sistēma. Tā atpazīst ceļa segumu, kā piem., smiltis vai akmens šķembas, un samazina bremzēšanas ceļu pat par 20 %, kontrolējot bloķēšanu. Arī elektroniskajai stabilitātes sistēmai (ESP) ir jaunas funkcijas. Piemēram, ir palielināta noturība pret apgāšanos un līdzko kāja no gāzes pedāļa ir noņemta, piesardzības labad palielinās bremžu spiediens.
No elektroniskajām palīgierīcēm jāmin arī joslu maiņas asistents Side Scan un Front Scan adaptīvās kruīza kontroles sistēma, kura ar radaru palīdzību uztur nemainīgu attālumu līdz priekšā braucošajam auto neatkarīgi no tā, vai tas paātrinās vai bremzē.
Automātiski un manuāli regulējamās piekares režīmu tagad kļuvis vairāk – tagad automobili iespējams noregulēt vēl sportiskākai un cietākai braukšanai.

Iepazīstieties – V8 FSI

Volkswagen tagad aprīko Touareg arī ar astoņcilindru tiešās iesmidzināšanas benzīna dzinēju. Jaunais Touareg V8 FSI ir izdevusies kombinācija: ekonomisks 8-cilindru FSI dzinējs un vērā ņemama 350 zirgspēku liela jauda un 440 Nm liels griezes moments. Turklāt auto vidējais degvielas patēriņš ir 14,8l/100 km. Šis dzinējs ir kā starpposms starp diviem citiem Touareg benzīna motoriem – V6 FSI (280 ZS, 360 Nm, 13,8l/100 km) un W12 (450 ZS, 600 Nm, 15,9l/100 km).
Bez tam, ir trīs veidu tiešās iesmidzināšanas turbo dīzeļdzinēji, kas sērijveidā aprīkoti ar kvēpu filtru. TDI dzinēju paleti sastāda R5 (174 ZS, 400 Nm, 9,8l/100 km), V6 (225 ZS, 500 Nm, 10,6 l/100 km) un V10 (313 ZS, 750 Nm, 12,8 l/100 km).

Bauda ausīm

Jaunajā Volkswagen Touareg lielāka uzmanība pievērsta arī vadītāja komfortam. Šī ir pasaules pirmā apvidus automašīna, kurā ierīkota dāņu HiFi speciālistu „Dynaudio” skaņas sistēma. Desmit, viena pēc otra, noskaņotas augšējo, vidējo un basu skaņu tumbas kopā ar 10-kanālu pastiprinātāju nodrošina pilnīgu un skaidru skaņu. Mūzikas jauda sasniedz 600 vatus. Citus audio avotus, piemēram, MP3 atskaņotāju iespējams pieslēgt pie kontakta, kas integrēts roku balstā starp abiem priekšējiem sēdekļiem.

Jaunais Touareg Latvijā pieejams, sākot no 36 644 EUR ar PVN.
 
Visi komentāri
 
227712. viesis 1.marts 2007 18:45
0 0 Atbildēt

Un cik jauns ieprieksheejais maksaa, taapat 34000 pie Iileem kaa reklamee ? vai jau mazaak?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti