Sigulda 2007 - Liepājas vēji pūtīs uz Vidzemes Šveici 2

 
2.marts 2007 8:50

Divu nedēļu starplaiks starp ralliju „Sarma” un ralliju „Sigulda” ir bijis pietiekams, lai Viktors Lebedevs paspētu savest kaujas kārtībā Gulbenē cietušo auto, bet Dans Leščs – izvest nelielu treniņsesiju. Liepājas Rallija Komanda Latvijas čempionāta otrajā posmā startēs ar septiņām ekipāžām.

Dans Leščs/ Jānis Vīksna pērngad Siguldas rallijā aizvadīja spīdošu sacensību – pēc „gandrīz” izstāšanās pirmajā ātrumposmā, ekipāža bija neapturama pārējos ātrumposmos, un izcīnīja spīdošu uzvaru N3 grupā. Šosezon Siguldas rallijs ir otrais čempionāta posms, un Leščs ieņem trešo vietu. Zināms pluss ir, ka nevajadzēs startēt klasē pirmajam – sākot sacīksti aiz galvenajiem konkurentiem, ir iespējams sekot līdzi to rezultātiem un kontrolēt savu tempu. To lieliski varēja redzēt rallija „Sarma” otrajā dienā, kad pēc regrupinga liepājnieku ekipāžai vairs nebija jābrauc kā pirmajiem, un Leščs strauji kāpināja tempu. Tagad Dans ir apņēmības pilns parādīt labu sniegumu Siguldas rallijā. Kā saka pats ekipāžas pilots, ir svarīgi pirms sacensībām uzdzīt braukšanas niknumu, taču būtiski, lai starp treniņiem un pašu sacīksti pauze nav pārāk liela. Otra liepājnieku N3 grupas ekipāža Mārtiņš Meldrājs/ Gundars Vītols uz Siguldu dosies kā čempionāta sestās vietas turētāji šajā klasē.

Mārtiņš Būčiņš/ Renārs Francis rallijā „Sarma” izcīnīja sesto vietu N4 grupā. Ja ņem par piemēru notikumus pirmās formulas laikā, kad galvenā intriga notika par to, kurš ieņems otro vietu aiz Šūmahera, tad šeit ir līdzīgi – Būčiņš ir ātrākais no tiem, kas nebrauc ar astotajām un devītajām evolūcijām. Siguldas rallijā ir iegūt pēc iespējas vairāk punktu, lai ar jaunu tehniku vasaras rallijos pakutinātu nervus patreizējiem līderiem.

Uldis Sesks rallijā „Sigulda” atkal startēs ar savu ilggadējo stūrmani Gunāru Franci. Seska starts ziemas rallijā atzīstams par veiksmīgu – 13. vieta absolūtajā vērtējumā pirmo reizi sacīkstēs braucot ar sporta radžu riepām. „Pēdējo reizi, kad startēju ziemas rallijā, braucām vēl ar žiguļiem un „luksenēm”, tā Sesks. Rezultāts vēl jo vairāk atzīmējams, tāpēc, ka ekipāžas stūrmanis bija iesācējs rallijā – Ulda Seska meita Anete.

Viktoram Lebedevam ar pusotru nedēļu bija gana, lai savestu kārtībā Sarmas rallijā nedaudz cietušo auto. Kamēr Gulbenē vēl tika dalīti uzvarētāju kausi, Liepājā tika demontētas bojātās daļas, un precizēti bojājumi, lai jau pirmdienas rītā varētu pasūtīt nepieciešamās detaļas. Piektdien tās jau bija Liepājā, lai šīs nedēļas otrdienā uz priekšējā bufera atkal varētu līmēt sponsoru uzlīmes – te Viktors lielo paldies saka savam galvenajam sponsoram uzņēmumam „Vega-1” un atbalstītājam „Midna”. „Diemžēl Sarmas rallijā tā īsti vēl neizdevās iebraukties, taču domājam cīnīties par augstākajām vietām,” tā Lebedevs.

Normunds Verbelis/ Igors Batraščenoks no rallija „Sarma” izstājās kā AL2000 grupas līderi. Iemesls pavisam prozaisks – salūzusi neliela detaļa ātrumkārbā, kas liedza pārslēgt ātrumus. Līdz ar to – izstāšanās. Uz Siguldas ralliju auto ir savests kārtībā, un ekipāža centīsies atkal apstrīdēt brāļu Īļu tiesības izcīnīt uzvaru savā mājas rallijā.

Siguldas rallijā uz starta izies arī vienīgā meiteņu ekipāža Latvijas čempionātā  rallijā Gita Laugale/ Santa Daukste, taču komandas sastāvā šoreiz arī iztrūkums. Gripa ir atceļojusi arī līdz vēju pilsētai, tāpēc Guntara Krieviņa/ Aināra Šteinberga duetu uz starta Siguldas rallijā šoreiz neredzēsim.

Rallijs Sigulda risināsies jau šajā nedēļas nogalē – 3. martā. Sacensības kompakti sabīdītas vienā dienā, tāpēc liepājniekiem būs samērā agri jāceļas, lai nokļūtu sacensību vietā. Rallija starts Siguldā jau 8.30 no rīta, bet pirmajam ātrumposmam zaļā gaisma tiks dota 9.33. Plašāka informācija par ralliju Latvijas čempionāta oficiālajā mājas lapā internetā www.autorally.lv.
 
Visi komentāri
 
227803. viesis 4.marts 2007 17:11
0 0 Atbildēt

ļoti labs, ērts forums, kurā ir iespējas brīvi runāt par daudzām un dažādām tēmām! Sākot no filmām līdz spēlēm...pilnība par jebko. Arī topošajiem programmistiem ir atvēlēta sadaļa!

foruma adrese ir prosector.proboards46.com

Tēmas par ko rakstīt: Games, Tehnika, Mūzika, filmas, C++ un veel daudzkas! Apmekleejiet---nenožēlosiet! prosector.proboards46.com

227810. viesis 4.marts 2007 20:57
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 3

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Kāpēc jaunais Toyota Land Cruiser ir principiāli cits auto? (+VIDEO) 10

Uz plašās planētas ražošanā vairs nav atlicis daudz tādu automašīnu kā Toyota Land Cruiser. Tāpēc pirmā iepazīšanās ar jaunās jeb J250 paaudzes modeli Skotijā ir īpaši svarīga. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti