Uzvara un otrā vieta rallijā «Sigulda 2007» 4

 
5.marts 2007 0:32

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda" no rallija „Sigulda 2007" atgriezusies ar vienu uzvaru un otro vietu. Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs izcīnīja trešo uzvaru pēc kārtas LMT Latvijas autorallija čempionāta posmos, bet Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals savās tikai trešajās sacīkstēs ar pilnpiedziņas auto spēja pat iesaistīties cīņā par N4 klases uzvaru.

Diemžēl neveiksmīgs šis rallijs bija komandas līderiem Mārim Neikšānam/Mārim Jēkabsonam, kuri bija spiesti izstāties dzinēja defekta dēļ. Lai gan dzinējs vēl nav izjaukts un defektācija nav veikta, visticamāk, motora defekta cēloņi meklējami rallijā „Sarma". Šajās sacīkstēs vienā no ātrumposmiem Neikšāns kļūdījās pārslēdzoties un trešā pārnesuma vietā ieslēdza pirmo, tādējādi radot motoram milzu slodzi. Ļoti iespējams, ka kāda no dzinēja detaļām šajā brīdī tika „traumēta".  „Žēl, ka sacensības beidzās tik ātri, jo bijām tām cītīgi gatavojušies - braukuši treniņus un testus arī ar sporta auto. Bijām labā sportiskajā formā," stāsta Māris Neikšāns, piebilstot, ka jau uzreiz pēc ziemas beigām aktīvi sāks trenēties vasaras sezonai.

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas" otrā ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals parūpējās par rallija lielāko pārsteigumu - aizvadot tikai trešo kopējo sacensību, duets līdz pat sacīkstes vidum spēja cīnīties par uzvaru N4 klasē. Galu galā Andis finišēja otrais klasē un trešais absolūtajā vērtējumā. „Manuprāt, rezultāts ir lielisks. Tagad jānostabilizē savs temps un labāk jāapgūst automašīna. Šajā rallijā rezultāti bija ļoti svārstīgi - mēģināsim nākamreiz būt stabilāki," savu sniegumu komentēja Andis Neikšāns, kurš N4 kategorijā uzvarēja trijos no desmit rallija ātrumposmiem.

Kārtējo reizi fantastiski bija Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs. „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas" trešā ekipāža šī gada Latvijas rallija čempionātā nav piekāpušies vēl nevienā ātrumposmā un ir pārliecinoši kopvērtējuma līderi. Ņemot vērā, ka Artis uzvarēja rallijā „Latvija 2006" un minirallijā „Ķekavas ziema 2007", šis sportists nav bijis pārspējams četrās sacensībās pēc kārtas!

Diemžēl nepaveicās ekipāžai Edmons Džigurs/Vasīlijs Kovačs, kuru auto tiek gatavots „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas" tehniskajā bāzē „AMP Motorsport". Viņi avarēja devītajā ātrumposmā, atrodoties devītajā vietā N4 grupā.

„Žēl, protams, Māra un Edmona, taču Andis un Artis atkal bija lieliski. Liels prieks par viņiem! Gadu esam uzsākuši labi - divās sacīkstēs mūsu komandai ir trīs uzvaras. Tagad nedaudz ļausim atpūsties gan mehāniķiem, gan sportistiem, bet pēc tam uzreiz ķersimies klāt pie treniņiem un automašīnu sagatavošanas vasaras sezonai. Darba ir daudz un arī konkurenti kļūst arvien spēcīgāki," stāsta „Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas" treneris un menedžeris Pēteris Neikšāns, atgādinot, ka nākamais LMT Latvijas čempionāta posms notiks maija vidū Talsos.
 
Visi komentāri
 
227815. viesis 5.marts 2007 9:32
0 0 Atbildēt

Šis nu galīgi nav par tēmu. Vai pareizāk sakot, tieši par trēmu. Atveru šodien iauto un ko es ieraugu? Kaut kādu pretīgu purnu. Ko nevar aizvākt. Atveru rakstu, atkal purns priekšā. Nākamo, atkal.

Jautājums iauto redakcijai, vai par to reklāmu jūs tik tiešām tik daudz saņēmāt, ka varat dēļ tās zaudēt savus lasītājus? Tuvākajā mēneša laikā es toč te nerādīšos, ja nu vienīgi paskatīties, ko jūs esat atbildējuši. Vai varbūt jūs šo izdzēsīsiet un dzīvosiet laimīgi savā tizlo reklāmu pasaulē. Nav jau pirmā reize. Tieši dēļ tā es vairs nelasu tvnet un apollo, bet delfi ieeju tikai tāpēc, lai paskatītos sadaļu "Kas notiek". Saprotu, ka reklāma ir nauda, bet slikta reklāma atbaida ar visām no tām izrietošām sekām.

Ja kas, dēļ tās reklāmas, vairs notrmāli nefunkcionē lapa.

m

PS. Liekam stafkas, cik ilgā laikā šo komentāru izdzēsīs :) Es saku, līdz desmitiem vairs no tā nebūs ne smakas :D

227816. viesis 5.marts 2007 9:36
0 0 Atbildēt

davaj - saderam! tikai nav skaidrs, no kā vinnestu piedzīšu :)

vienīgais - varēji rakstīt "par tēmu" kur pienākas, nevis cūkot bezsakarā ziņas komentārus

227819. viesis 5.marts 2007 10:12
0 0 Atbildēt

njaa - neikshaans nopudrījies -

bet logiski , ka dzineejs neiztur taadus rpm - ja no otraa roba gala met treshajaa, bet iemet pirmajaa ... pareekjiniet cik tur rpm jaabuut !!! :)

227820. viesis 5.marts 2007 10:52
0 0 Atbildēt

"pareekjiniet cik tur rpm jaabuut ! !! "

cik, cik... tik nemaz uz tahometra nav :D :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti