LTAB: E-polises drīzāka ieviešana pozitīvi ietekmēs OCTA nozari 7

 
13.marts 2007 9:05

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB): E-polises drīzāka ieviešana tikai pozitīvi ietekmēs OCTA nozari kopumā un, iespējams, nākotnē varētu samazināt apdrošinātāju izmaksas.

Tāpēc nepieciešams pēc iespējas ātrāk nodrošināt likumdošanas bāzi elektroniska OCTA līguma slēgšanai. Jau šobrīd Īpašu uzdevumu ministrija elektroniskās pārvaldes lietās, sadarbībā ar iesaistītajām pusēm, apkopo nepieciešamos grozījumus normatīvajos aktos, lai jau tuvākajā laikā tos virzītu tālāk.

Juris Stengrevics, LTAB valdes priekšsēdētājs: „Latvijā daļa iedzīvotāju ikdienā lieto internetu un veic norēķinus ar internetbanku starpniecību. Kāpēc gan, lai mēs šai iedzīvotāju grupai neatvieglotu OCTA līgumu slēgšanas procesu, ieviešot OCTA e-polisi? No tās ieguvēji būs ne tikai tie transportlīdzekļu īpašnieki, kas slēgs OCTA līgumu internetā, bet arī visi īpašnieki kopumā, jo vairs nevajadzēs vadāt līdzi OCTA polisi. Par apliecinājumu polises esamībai varētu kalpot attiecīgs ieraksts datu bāzē. OCTA e-polise jau šobrīd veiksmīgi darbojas Igaunijā.

Ieguvēji būs arī paši apdrošinātāji, kuriem šobrīd aktuāls jautājums ir administratīvo izmaksu samazināšana. Pateicoties e-polisei un interneta lietotāju pastāvīgajam pieaugumam, apdrošinātāji, iespējams, nākotnē varētu samazināt  administratīvās izmaksas, samazinoties to polišu skaitam, kas tiek tirgotas caur citiem dārgākiem polišu izplatīšanas kanāliem.”

Apkopojot Īpašu uzdevumu ministrijas elektroniskās pārvaldes lietās, LTAB, apdrošinātāju, CSDD, Valsts Policijas, Latvijas Robežsardzes, un citu institūciju viedokļus, tiek izstrādāts priekšlikumu projekts e-polises ieviešanai. Ja citām iesaistītajām institūcijām nebūs konceptuālu iebildumu pret izstrādātajiem grozījumiem OCTA e-polises ieviešanā, tad sagatavotie priekšlikumi tiks virzīti iekļaušanai jau esošajā OCTA likumu grozījumu projektā.

J.Stengrevics: „Lai pēc apdrošinātāju iniciatīvas ieviestu e-polisi, vispirms ir jāmaina normatīvo aktu bāze, kas šobrīd paredz, ka OCTA polise ir noteikta veidlapa, kas ir derīga tikai ar abu līgumslēdzēju parakstiem. Kaut arī apdrošinātāji jau šobrīd piedāvā iespēju iegādāties OCTA polisi ar interneta vai telefona starpniecību, likumdošana šo procesu stipri apgrūtina.”

Izstrādātais priekšlikumu projekts paredz mainīt termina „apdrošināšanas polise” definējumu. Turpmāk Apdrošināšanas līguma spēkā esamību apliecinās ieraksts OCTA informatīvajā sistēmā, ar kuru Ceļu policija nepieciešamības gadījumā varēs sazināties.

Jāatzīmē, ka ierosinājumi skars vairākas būtiskas ar OCTA saistītas jomas. Aktuāls ir jautājums – kā norisināsies apdrošināšanas līgumu spēkā esamības kontrole, kā to veiks Ceļu Policija, robežsardze? Kādi grozījumi nepieciešami citos normatīvajos aktos, kas šobrīd paredz noteikta parauga OCTA polises esamību.
 
Visi komentāri
 
228895. viesis 13.marts 2007 9:22
0 0 Atbildēt

Projekts laps, tik jabut sakartotaam eNaudinjam, lai 1. Nav pinkjerigi un 2. Nav kaa Kjinaa kur sanaca kish mish ar pari pa 100 dazadam eNaudam.

127.0.0.1 212.93.97.206

SEC-SGHC100G/1.0 UP.Browser/5.0.5.1 (GUI)

228904. viesis 13.marts 2007 10:37
0 0 Atbildēt

kas tajā projektā labs????

apdrošinātājiem samazināsies izmaksas....

1) nevajadzēs drukāt zaļos papīrīšus par 5 saņiem gabalā

2) nevajadzēsa maksāt bešeno piķi starniekiem, kas tirgo pašas polises bencīntankos uttt....

a ierindas pilsonim taču nekas lētāk nebūs :(

228909. viesis 13.marts 2007 11:16
0 0 Atbildēt

:D jau gadiem ilgi lietoju ''e'' polisi :) tas ir taa - zvans no brokera -''teu beigusies taadauntaada polise , taadamun shitaadam shrotam'' , es saku ok taisam jaunu , vish uztaisa un ievada regjistraa + atbliezj man reekjinu uz epastu , tad kautkad :) waj nu kaads man vinju atved waj es iebraucu pac , citreiz aatraak , citreiz vispaabaa nekad , jo man tas pepiirsz nau vajadziig no LV aaraa nelienot:D

Redaktors 13.marts 2007 14:05
0 0 Atbildēt

Tā gan ir "tele" polise :)

228930. viesis 13.marts 2007 14:21
0 0 Atbildēt

Un sakarā ar nepieciešamajām modernizācijām, polises cenu nepieciešams palielināt x reizes :)

228950. viesis 13.marts 2007 15:00
0 0 Atbildēt

Redaktors [?] 13.03.2007 14:05

Tā gan ir "tele" polise

reekjins un piedaavaajums pienaak pa ''e'' , apmaxa caur ibanku , taatad ''e'' polise :D

230211. viesis 28.marts 2007 18:28
0 0 Atbildēt

Skaisti, ka LTABs kaut ko štuko un dara. Tik izskatās, ka LTABs ir patālu no reālās dzīves. Zinot mūsu tautu, epolise vēl vairāk palielināt apdrošinātāju izmaksas. Skaidroju - jau tagad ja cietušais ir lāga zēns, tad vainīgais aizskrien un tanku paņem polisi pēc kā tiek sastādīts saskaņotais paziņojums. Kurš tad ir ieguvējs un kurš zaudētājs. Ar epolisi būs vēl vieglāk, nebūs jāgaida rindās, iegāji internetā un uzcepi sev polisi. Bēdīgi, atpaliekam no dzīves un cilvēkiem Ļ.c. LTAB

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 29

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti