Notiks biodegvielas attīstības padomes sēde 1

 
14.marts 2007 0:05

Šodien Ekonomikas ministrijā notiks Biodegvielas attīstības konsultatīvās padomes pirmā sēde. Sēdes darba kārtībā ir jautājumi par situāciju biodegvielas ražošanā, normatīvo aktu pilnveidošanu biodegvielas apritē un sabiedrības informēšanas pasākumiem.

Padomes mērķis ir koordinēt Biodegvielas likuma īstenošanā iesaistīto institūciju darbu. Padomes funkcijas ir sekmēt vienotas valsts politikas izstrādi un īstenošanu biodegvielas nozarē, piedalīties Eiropas Savienības un valsts biodegvielas politikas veidošanā un īstenošanā, piedalīties nacionālo interešu noteikšanā attiecībā uz Eiropas Savienības tiesību aktu projektiem biodegvielas jomā un veicināt biodegvielas nozares attīstību un Latvijas uzņēmēju konkurētspēju starptautiskajā tirgū.

Padomes uzdevums ir analizēt biodegvielas nozares stāvokli valstī, izstrādāt ieteikumus par biodegvielas nozares attīstību, sagatavot priekšlikumus par nepieciešamajiem normatīvajiem aktiem biodegvielas nozarē, nepieciešamības gadījumā sniegt atzinumus par attiecīgajiem normatīvo aktu projektiem un analizēt biodegvielas nozares attīstības politikas dokumentus un paust viedokli par tiem.
Padomei ir tiesības atbilstoši kompetencei pieprasīt un saņemt no valsts un pašvaldību iestādēm, kā arī komercsabiedrībām un nevalstiskajām organizācijām padomes uzdevumu izpildei nepieciešamo informāciju, veidot darba grupas, lai sagatavotu padomes sēdēs izskatāmos jautājumus un dokumentu projektus, un pieaicināt ekspertus - attiecīgās nozares speciālistus, sniegt ieteikumus par nepieciešamajiem grozījumiem likumos un citos normatīvajos aktos, kas saistīti ar biodegvielas nozari.

Padomes sastāvā ir Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas, Finanšu ministrijas, Satiksmes ministrijas, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas, Zemkopības ministrijas, Vides ministrijas, Valsts ieņēmumu dienesta, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Rīgas Tehniskās universitātes un nozares komersantus apvienojošas nevalstiskās organizācijas pārstāvji. Padomes priekšsēdētājs ir ekonomikas ministrs.
 
Visi komentāri
 
229061. viesis 14.marts 2007 19:22
0 0 Atbildēt

:) Labi, sen bija laiks, bet tagad vēl var paspēt. Jo tuvāk līdz rapša spiedei un rūpnīcai, jo mazāka pašizmaksa.

Nu un braukšana ar tīru rapša eļļu to uzsildot, kā to dara iecavnieks.lv arī ir laba lieta.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti