Ceļa «Via Baltica» Polijas posma būvniecība apdraudēta 6

 
22.marts 2007 9:34

Eiropas Komisija (EK) trešdien nosūtīja otro un pēdējo brīdinājuma vēstuli Polijas valdībai par ceļa Via Baltica posmu, kas iet cauri Polijai, ziņo International Herald Tribune.

Šī brīdinājumu vēstule tiek sūtīta Polijas valdībai tāpēc, ka tā ir nolēmusi daļu Via Baltica ceļu novirzīt gar Rospudas ieleju. Tas izsauc lielas protesta akcijas, jo Polija atzina Rospudas ieleju par īpaši aizsargājamu dabas teritoriju un tā ir arī iekļauta Eiropas īpaši aizsargājamo dabas teritoriju skaitā.

Vides aizsardzības aktīvisti jau ir sākuši protesta akcijas pret maģistrāles būvniecību, taču ir arī ļoti daudz maģistrāles būves atbalstītāji. Viņi norāda, ka, ja šo posmu uzceltu, tas varētu atvieglot satiksmes noslogojumu netālu esošajai Augustovai, kurai ik dienu cauri izbrauc 4500 kravas automašīnas.

Via Baltica ir paredzēts būvēt transporta sakaru atvieglošanai starp Eiropas austrumiem un rietumiem, savienojot Helsinkus un Varšavu caur Baltijas valstīm.
 
Visi komentāri
 
229764. viesis 22.marts 2007 10:15
0 0 Atbildēt

Poļi jau vienreiz pateica tai komisijai, lai nebāž savu degunu Polijas iekšējās lietās. Ja es pareizi sapratu, tad tas posms jau bija izprojektēts vēl tajos laikos, kad pastāvēja PSRS, un, starp citu, tieši lai izdabātu zaļajiem, projekts tika pārstrādāts un maģistrāle novirzīta gar to sasodīto ieleju. Sākotnēji maģistrāle bija paredzēta tieši pāri pa taisno. Tiem zaļajiem vēl nav labi, un EK tik klausās katrā plānprātiņā. Interesanti, ko tieši domā pasākt ES, ja poļi pasūtīs to komisiju drist vēlreiz!? Lai gan man poļi kā tādi īpaši nesimpatizē, bet ar pašapziņu šai nācijai viss ir kārtībā - nemetas uzreiz četrrāpus kā letiņi pie katra ES brīdinājuma vai ieteikuma!

229768. viesis 22.marts 2007 10:30
0 0 Atbildēt

kaut kā tās zaļo aktivitātes uzplaiksnī vietās, kur ir iesaistītas lielas naudas summas un ir viegli identificējami naudas turētāji. kur viņi slēpjas, kad pierīgas mežos tiek izgāzti atkritumi, tās pašas 4500 mašinas, kas ikdienā lavierē pa mazajiem Augustovas ceļiem piesārņojumu rada ohoho, bet tur jau nauda nav tik viegli sajūtama ...

229814. viesis 22.marts 2007 13:37
0 0 Atbildēt

ja paskatās google tad redzams ka poļiem tas via baltica nemaz nau preoritāte. Pirmkārt viņi sakārtos savas valsts ziemeļu - dienvidu (Gdaņska - katovice), un Rietumu - Austrumu (Vācijas robeža - Ukrainas robeža) maršrutus, tad, pēc 2013 gada nāks kārta virzienam uz Lietuvu, bet tikai četrjoslu autoceļa (110 kmh) statusā, nevis maģistrāles statusā, kā uz svarīgākiem virzieniem.

Vispār poļiem iet strauji darbi uz priekšu. Pirmdien atbraucu no Anglijas, pa ceļam pavadot 7 stundas no Kalē līdz Polijai, 12 stundas polijā (3 guļot), un 5 līdz Rīgai. Polijā viss iet uz augšu.

229859. viesis 22.marts 2007 20:37
0 0 Atbildēt

Jautājums Lielajiem Eiropas Kungiem- KAD BŪS APVEDCEĻŠ Ķekavai, Iecavai un Bauskai?????

229867. viesis 22.marts 2007 22:14
0 0 Atbildēt

poliju vispaar vajadzeetu pilniibaa noasfalteet. ar visiem rezervaatiem, daarziem, parkiem u.t.t. Polija smird un vieniigaas 2 labaas lietas tur ir: 1. Autobaanis A2 un 2. tas ka no Polijas var izbraukt!

229887. viesis 23.marts 2007 9:31
0 0 Atbildēt

Reebus, kjekavas apvadu, ja nemaldos, tad tagad projektee!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti