Izstāde «Dakāra 2007» Motormuzejā, tikšanās ar RRRT komandu

 
2.aprīlis 2007 8:52

Pirmo reizi Latvijā plašākam interesentu lokam būs pieejama Dakaras maratonrallijam veltīta izstāde Dakāra - 2007, ko sagatavojusi Rīga Rally Raid Team sadarbībā ar Rīgas Motormuzeja speciālistiem.

Izstāde iepazīstina ar Latvijas sportistu dalību leģendārajā Dakāras rallijreidā, kur jau kopš 2004. gada sasniegti atzīstami rezultāti.

Izstādē apskatāmas divu paaudžu OSCar automašīnas. Tās projektētas un uzbūvētas Ogres Servisa Centrā, abas pierdzējušas Dakaras smiltis.

Darbs pie pašas pirmās OSCar automašīnas izgataviošana tika uzsākts 2002. gadā,  un jau 2004. gadā Rally Raid Team komanda piedalījās Dakarā. Visas OSCar automašīnas finišēja, Andris Dambis / Ainārs Princis pat izcīnīja pirmās vietas nominācijā The first time in Paris – Dakar. Muzejā eksponēta 2005.gadā izgatavotā OSCar automašīna un 2006. gadā izgatavotā trešās paaudzes O3 automašīna. Ar pēdējo 2007. gada rallijreidā startēja Jānis Āzis un Ainārs Princis, kuri kopvērtējumā ieņēma 33 vietu.

Izstādē apskatāmi apbalvojumi – kausi un piemiņas medaļas. To vidū gan kauss no 24 stundu  TT Vodafone sacensībām par iegūto 2. vietu, gan arī pats jaunākais – šīgada rallijreida Lisabona – Parīze piemiņas medaļa.

Līdz šim publikai nav rādīts ekipējums un rezerves daļas, kuras nepieciešamas dalībai sacensībās. To vidū gan Āfrikas karte un kompass, gan folijas siltumsega, gan signālraķetes. Apskatāmas arī vairāku veidu BF GOODRICH sacensību (ziemas, smilšu, apvidus) riepas, kā arī pilnībā Latvijā projektēti un izgatavoti mezgli – bremžu diski un piekares kronšteini .

Neapšaubāmi, uzmanību piesaistīs Andra Dambja rallija kombinezons.

Būs skatāmi arī līdz šim nekur nepublicēti fotoattēli no šī gada Dakaras.

4. aprīlī plkst. 19.00 būs tikšanās ar Riga Rally Raid Team komandu
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti