Mercedes-Benz Actros kravas auto - ar jaunu pārnesumkārbu 4

 
13.aprīlis 2007 9:14

DaimlerChrysler AG Mercedes-Benz Actros kravas automobiļos pakāpeniski ievieš jauno, pilnībā automatizēto pārnesumkārbu paaudzi PowerShift. Pirmie desmiti automobiļi ar jauno pārnesumkārbu jau nodoti Latvijas klientiem un guvuši pozitīvas atsauksmes.

Jaunās pārnesumkārbas Mercedes-Benz PowerShift ir pilnībā automatizētas 12 pakāpju mehāniskās pārnesumkārbas, kuru 12 precīzi pielāgotie pārnesumi ir paredzēti garo distanču veikšanai, un 16 pakāpju pārnesumkārbas, kas paredzētas lietošanai smagākos ceļa apstākļos. Tās ietver modernāko tehnoloģiju vadības elektroniku, kas veic ātrumu pārslēgšanu un sajūga darbināšanu, kā arī vairākas jaunas vadības funkcijas.



Jauno pārnesumkārbu priekšrocība ir degvielas ekonomija, kā arī ātrāka un precīzāka pārslēgšanās starp pārnesumiem, kas nozīmē, ka ieguvēji ir gan transporta uzņēmumi, gan automobiļu vadītāji. PowerShift palīdz palielināt arī kravnesību, jo tā ir par 50 kg vieglāka nekā iepriekšējās paaudzes pārnesumkārba. Jebkurš Actros vadītājs, sēžoties pie automobiļa stūres, kas aprīkots ar pilnībā automatizēto mehānisko pārnesumkārbu PowerShift, atklās, ka vadīt Actros ir īpaši viegli un komfortabli.

Jaunā PowerShift paaudze sevī ietver vairāk nekā 20 gadus ilgo pieredzi, kuru Mercedes-Benz ieguvis, ražojot pusautomatizētās un pilnībā automatizētās mehāniskās pārnesumkārbas. 1985. gada „EPS” sistēmai 1996. gadā sekoja sērijveida aprīkojums Actros automobiļiem – Telligent pusautomātiskā pārslēgšanās vai kā papildaprīkojums -Telligent pilnībā automātiskā pārslēgšanās sistēma.

Pamatfunkcijas palikušas nemainīgas

No Telligent automātiskās pārnesumu pārslēgšanās sistēmas pazīstams ir divu pedāļu izvietojums kāju telpā – tā kā sajūgs tiek darbināts automātiski, pēc sajūga pedāļa nepieciešamības nav. Arī pārslēdzēja svira vadītāja labajā pusē ir novietota uz uzlokāma balsta, savukārt izvēlētais pārnesums tiek parādīts informācijas ekrānā starp tahometru un spidometru.

Lai Actros vadītājam dažādajās ikdienas situācijās sniegtu vēl lielāku atbalstu, Mercedes–Benz PowerShift ir aprīkots ar jaunām funkcijām, kādas nebija Telligent automātiskajai pārslēgšanās sistēmai: Eco-Roll, Power režīmu, tempomātu ar maināmu uzstādītā ātruma pārslēgšanas intervāla soli, manevrēšanas un iešūpošanas režīmu, tiešo pārslēgšanos no pirmā pārnesuma uz atpakaļgaitu. Jaunajām funkcijām ir atsevišķs kontrolpanelis, to statuss (ieslēgts vai izslēgts) tiek parādīts multifunkcionālajā displejā.

Mercedes-Benz Actros ar jaunākās paaudzes automātisko pārnesumkārbu PowerShift būs apskatāms Domenikss komerctransporta stendā no 24. līdz 29.04 izstādē “Baltic International Motorshow 2007” Rīgā.
 
Visi komentāri
 
232127. viesis 13.aprīlis 2007 21:44
0 0 Atbildēt

Jo vairāk autiņā sabāžiekšā elektroniu,jo vairāk iespējamas halucinācijas.Tad draiveris ir bezspēcīgs.Iedomāsimies,kā ir palikt uz ceļa Krievijas čuhņā ar datoru kravu.

Jau par parasto Actros nav labas atsauksmes.

232135. viesis 14.aprīlis 2007 8:45
0 0 Atbildēt

Nu ja, tikai pastāsti man, kuram jaunajam autiņam nav daudz elektronikas...Ko Tu domā ar parasto Actrosu?

232137. viesis 14.aprīlis 2007 10:20
0 0 Atbildēt

Super! Gribu smago! Gribu Mercedes... :)

232154. viesis 14.aprīlis 2007 17:03
0 0 Atbildēt

"PowerShift palīdz palielināt arī kravnesību, jo tā ir par 50 kg vieglāka nekā iepriekšējās paaudzes pārnesumkārba."

Nu gan sasmaidiijos :), uz kopeejo svaru 40t, vai Krievijas36t, tas ir 0.125%/0.139%

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti