(!) Piektdiena 13. - ticējumi un novērojumi 12

 
13.aprīlis 2007 10:57

Tieši tādā dienā, kad 13.datums iekrīt piektdienā, ir vislielākā iespēja visam noiet greizi. Patiesībā vairums māņticību patiesībā tikai pasargā vadītāju vai arī liek tam būt uzmanīgākam pret savu auto.



Runā, ka, ja auto pirmā mēneša laikā pēc iegādes divas reizes sabojājas vai iekļūst avārijā, tas esot nolādēts un ar steigu jāpārdod. Īpaši bieži „nelaimīgi” izrādās auto, kas iegādāti... piektdienā, 13.datumā vai tie, kuru numurā vai tā summā ir cipars 13

Visefektīvākais ir ticējums, ka, ja ir nomazgāts auto, pret vakaru noteikti būs lietus. Un tas patiesi piepildās gandrīz 100% gadījumu.

Tāpat izplatīts mīts arī par to, ka, uz pirmo tikšanos ierodoties ar netīru auto, par seksu uz 3 mēnešiem var aizmirst. Droši vien kādreiz kāds Juris Matainis tā arī atbrauca uz randiņu ar netīru auto un atvadījās no domas par seksu uz ilgāku laiku. Tas jau nekas, ka viņš droši vien bija liels, apaļš un pagalam nepievilcīgs – tātad nekādas saistības ar auto virsbūves tīrību. Lai kā arī nebūtu, šāda māņticība pastāv, tādēļ, drošs paliek nedrošs, pirms randiņa auto labāk nomazgāt – a ja nu...!

Ne pati pievilcīgākā aina paveras arī tiem, kas met ārā no auto atkritumus. Tautas ticējums vēsta, ka tādus cūkveidīgus cilvēku rases pārstāvjus gaida vesels neveiksmju gads, iespējams, lukturu vai zobu zaudējums. Vai palielākas naudas summas – ja tuvumā gadās „zaļie”.

Ja putnu atstātās zīmes uz auto esot „uz naudu”, tad ir arī vesela rinda māņticību ar pretēju nozīmi. Piemēram, ka mazo lidotāju kakučus no auto nenotīra, tas uz tēriņiem, īpaši, ja tai laikā CSDD veic akciju „Tīrs auto”.

Atsevišķs stāsts ir par auto fotografēšanu. To saka visi – kā tikai izdosies labs kadrs ar savu auto – avārija kā likts! Nekādā gadījumā nedrīks automobilī runāt, ka gatavojies to pārdot. Auto pieķeras saimniekam un, sajūtot draudus, var sāk lūst pat ik dienas.

Vēl pastāv ticējums, ka, ja degvielas rādītāja bultiņa bezspēkā atspiedusies pret nulli – gaidāmas izdošanas. Ja mazgāsiet auto pie mājas, to noteikti „aptīrīs” zagļi. Tāpat arī – palaižot savu dzelzs rumaku izskrieties zem kāda logiem, turklāt vēl skaļi ieslēgt mūziku – tā ap 6-7 rītā – auto var ielocīties jumts vai pat deguns pašam vadītājam.

Ja ticējumus neņem vērā, var pazaudēt draugus. Tautas gudrība vēsta – ja nepabrīdināsi pretim braucošos par ceļmalā paslēpušos izbadējušos policistu, rīt no tevis novērsīsies labākais draugs. Redzēji – pasaki arī citiem, godīgi un likteni nenokaitināsi.

Galvenais un pats izdevīgākais ticējums oficiāliem autoservisiem – nedrīkst auto montēt detaļas no avarējušiem spēkratiem.

Paši jautrākie ticējumi saistīti ar ceļu policistiem. Nedrīkst mašīnā svilpot, citādi apturēs CP. Auto salonā nekādā gadījumā nedrīkst skaitīt naudu – runā, a svītrainā puļķīša operators banknošu švīkstoņu varot sadzirdēt 10 km attālumā.

Pozitīvi piemēri liecina, ka, ja esat devis auto vārdu un izturaties pret to uzmanīgi un atbildīgi, tas palīdzēs izķepuroties no vissarežģītākajām situācijām. Vēl iesaka pirkt bagātu ļaužu auto, kam veiksmes aura nākot līdzi. Varbūt ir vērts „ē-bajā” pameklēt kaut vai Abramoviča pirmo velosipēdu vai Bila Geitsa skrituļslidas.

Bet vispār jau – labāk vispār nepievērst visādiem māņiem uzmanību. Esiet vienkārši laipni un pieklājīgi viens pret otru uz ceļa, ik pa laikam nomazgājiet savus auto, veiciet tehnisko apkopi un viss būs kārtībā!
 
Visi komentāri
 
232090. viesis 13.aprīlis 2007 11:27
0 0 Atbildēt

Kolosāls raksts! Paldies! :)

232096. viesis 13.aprīlis 2007 11:53
0 0 Atbildēt

Par tiem kakučiem - ja nomazgāzi auto, tad no visas rindas tieši tavējais būs tas, uz kura pāri lidojošais albatross noliks savu čemodānu.

232098. viesis 13.aprīlis 2007 12:04
0 0 Atbildēt

Man autiņš arī pie mājas reizēm stāv zem koka .....naktī atlido melnais tūkstotis un noķēzī no vienas vietas. Skats tāds it kā es autiņu vistu kūtī zem laktas turētu .....kauns pat uz moiku pēc tam braukt.

232109. viesis 13.aprīlis 2007 13:34
0 0 Atbildēt

Laba bilde ar mikriņu!

232112. viesis 13.aprīlis 2007 14:16
0 0 Atbildēt

Kas te domaats: "Vēl pastāv ticējums, ka, ja degvielas rādītāja bultiņa bezspēkā atspiedusies pret nulli – gaidāmas izdošanas." :D

232120. viesis 13.aprīlis 2007 16:31
0 0 Atbildēt

Tiesham jauks un patikams rakstins. :) Paldies autoram!

232125. viesis 13.aprīlis 2007 20:08
0 0 Atbildēt

Sens ticējums vēsta, ka daudz efektīgāks pamudinājums netīras automašīnas saimniekam to nomazgāt ir nevis teksts "Nomazgā mani", bet gan "Menti - Рidari".

P.S. Atvainojos par rupjibu, bet savādāk neskan) :):):)

232129. viesis 13.aprīlis 2007 22:41
0 0 Atbildēt

Man šodien nosprāga starteris, vectēvam kaimiņš ieskrēja parkojoties un bamperi bish pamīcīja. :|

232168. viesis 15.aprīlis 2007 13:57
0 0 Atbildēt

ja jau zog, tad vismaz atsauci vareeja ielikt, ko?

232170. viesis 15.aprīlis 2007 17:27
0 0 Atbildēt

ir OK. :) un Eye "Nomazgā mani" arī labi iespēra :D

232201. viesis 16.aprīlis 2007 12:18
0 0 Atbildēt

Tautas gudrība vēsta – ja nepabrīdināsi pretim braucošos par ceļmalā paslēpušos izbadējušos policistu, rīt no tevis novērsīsies labākais draugs. Redzēji – pasaki arī citiem, godīgi un likteni nenokaitināsi.

Ievērosim!

232202. viesis 16.aprīlis 2007 12:22
1 0 Atbildēt

Piektdien, 13.datumā, braucot auto, pa radio dzirdēju smuku anekdoti par CP : Divas zebras brauc ar auto. Pēkšņi, no krūmiem izlec CP ar zizli rokās... To ieraugot, viena zebra sašutusi saka otrai - SKAT, kas viņam rokās !

Otra atbild : FUI - kāds kauns !!!....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti