Massa izcīna pirmo uzvaru šosezon 5

 
16.aprīlis 2007 11:55

Ar visai pārliecinošu "Ferrari" komandas pilota Felipes Masas dominanci vakar Bahreinā noslēdzās trešais F1 pasaules čempionāta sezonas posms. Brazīlietis uzvarēja kvalifikācijā, pamanījās uzrādīt ātrāko apļa laiku un tādā veidā guva savu pirmo uzvaru šajā gadā.

Apbrīnojami ātrs jau atkal izrādījās arī Luiss Hamiltons, kurš "McLaren" nometnei atnesa otro vietu un atstāja aiz sevis daudz pieredzējušāko Kimi Raikonenu.



Tā kā "Ferrari" formulas šobrīd mazliet atpaliek no saviem sīvākajiem konkurentiem "McLaren" tādos komponentos kā starta procedūra un ātrums pirmajos apļos, Massam bija par ko uztraukties. Lai gan startā pilots saglabāja savu pirmo pozīciju, aiz viņa ērti iekārtojās Hamiltons un vairāku apļu garumā ļoti cieši sekoja, cerot, ka radīsies iespēja apdzīt.

Apļiem ritot Massa tomēr pamazām atrāvās un pēc pirmā boksu apmeklējuma jau bija skaidrs, ka citiem iespēja uz pirmo vietu pavērtos vienīgi tad, ja Felipe pieļautu kādu rupju kļūdu. Tomēr, atšķirībā no pirmajām divām sacīkstēm Austrālijā un Malaizijā, šoreiz nekas tāds netika piedzīvots un līdz ar to Hamiltons samierinājās ar "labākā no pārējiem" lomu.



Tiesa, nevarētu teikt, ka britam šis rezultāts ir sarūgtinošs. Visos pirmajos trīs posmos savā debijas sezonā Hamiltons spējis kāpt uz goda pjedestāla, kas ir vairāk kā fantastisks sniegums. Lieki pieminēt, ka nevienam no viņa konkurentiem šogad tas nav bijis pa spēkam un reti kurš vairs šaubās, ka GP2 čempions drīzumā izcīnīs arī pirmo uzvaru Formulā 1.

Lai gan startā trešo vietu pazaudēja Kimi Raikonens, viņa spēkos uz boksu apmeklējuma rēķina bija atgriezties savā iepriekšējā pozīcijā. Pirms otrā pitstopa jau šķita, ka soms spēs nodrošināt "Ferrari" dubultuzvaru, tomēr nekas tāds nenotika, jo viņa apļu laiki gluži vienkārši bija lēnāki nekā Hamiltonam. Līdz ar to par apdzīšanas manevriem bija jāaizmirst.



Par neizdevušos šo sacīksti var saukt Luisa komandas biedrs Fernando Alonso, kurš bija ātrākais iepriekšējā posmā Malaizijā. Spānis gan startēja ļoti labi, tomēr nespēja pabraukt sevišķi ātri un galu galā zaudēja vietu ne tikai Raikonenam, bet arī Nikam Heidfeldam. Šoreiz "BMW Sauber" pilots atsevišķās sacensību daļās bija viens no ātrākajiem pilotiem trasē un pelnīti izcīnīja ceturto vietu jau trešo reizi pēc kārtas.

Mazāk uzmanība tika pievērsta pārējām cīņām pirmajā astotniekā. Ļoti stabilu piekto pozīciju pēc izstāšanās abos iepriekšējos posmos sev spēja nodrošināt otrs "BMW" pārstāvis Roberts Kubica, bet sīvā cīņā pie pēdējiem pieejamajiem punktiem tika Jarno Trulli no "Toyota" un čempionvienības "Renault" pirmais numurs Džankarlo Fisikella.



Mazliet arī par neveiksminiekiem. Par tādiem pirmkārt ir jāuzskata "Red Bull" un "Super Aguri" vienības. Ne vienai, ne otrai neizdevās aizgādāt līdz finišam kādu no saviem braucējiem, turklāt ļoti ātrs pirms boksu apmeklējuma bija Entonijs Deividsons. Viņš ar Aguri Sudzuki vadītās komandas formulu kādu mirkli pat turējās sestajā pozīcijā. Līdz finišam netika arī abi "Scuderia Toro Rossi" piloti.

Sevišķi interesanta situācija šobrīd ir kopvērtējumā, kur veseliem trim braucējiem ir absolūti vienāds punktu skaits. Uz nākamo pasaules čempionāta posmu, kas pēc trim nedēļām risināsies Spānijā, ar 22 punktiem kabatā ieradīsies Kimi Raikonens, kā arī Luiss Hamiltons un Fernando Alonso. Konstruktoru kausa ieskaitē vadību ar piecu punktu pārsvaru pār "Ferrari" joprojām saglabā "McLaren".

www.f1.lv
 
Visi komentāri
 
232203. viesis 16.aprīlis 2007 12:25
0 0 Atbildēt

Sehr gut!

232209. viesis 16.aprīlis 2007 12:47
0 0 Atbildēt

Raikonens taču arī ir kāpis uz goda pjedestāla visās šā gada sacensībās...:)

232210. viesis 16.aprīlis 2007 12:48
0 0 Atbildēt

principaa vislabaakais pjedestaala trijnieks kaads iespeejams. tikai samainiisim raikonenu un hamiltonu vietaam ;)

232273. viesis 16.aprīlis 2007 20:41
0 0 Atbildēt

beidzot ir tolks skatīties to formulu..

232276. viesis 16.aprīlis 2007 20:59
0 0 Atbildēt

Man po....j, ka tikai finālā itāļu himna skan!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti