Lems par satiksmes drošības uzlabošanas pasākumiem

 
25.aprīlis 2007 0:00

Šī gada pirmajos 3 mēnešos Latvijā uz ceļiem bojā gājuši 108 cilvēki. Tas ir par 40% vairāk nekā pērn attiecīgā laika posmā.

Lai lemtu par konkrētiem pasākumiem, kā uzlabot situāciju valstī, diskusijā piedalīsies visas par satiksmes drošību atbildīgās institūcijas - Satiksmes, Iekšlietu, Veselības, Izglītības un Zinātnes, Bērnu un ģimenes lietu ministrijas, kā arī Rīgas dome, Valsts policija, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Katastrofu medicīnas centrs un Ceļu satiksmes drošības direkcija.

Diskusijas pamatā ir nupat valdībā apstiprinātā Ceļu satiksmes drošības programma 2007. - 2013. gadam. Tajā katrai institūcijai ir konkrēti definēti pasākumi un finansējums tuvākajiem septiņiem gadiem. Diskusijā katra institūcija informēs par 2007./08. gadā plānotajiem pasākumiem, kā arī sniegs ierosinājumus par citām aktivitātēm, kas uzlabotu situāciju uz Latvijas ceļiem. Lai raksturotu situāciju ceļu satiksmē, SKDS pārstāvis informēs par nupat veikto pētījumu, kurā iedzīvotāji tika aicināti raksturot situāciju satiksmes drošības jomā.

Diskusija notiks 2007. gada 26. aprīlī plkst. 13:00
ANO Nama Konferenču zālē, Rīgā, L.Pils ielā 21.

Diskusijas dalībnieki:

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers
Iekšlietu ministrs Ivars Godmanis
Izglītība un zinātnes ministrijas Vispārējās izglītības departamenta direktors Artūrs Skrastiņš
Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore Daina Mūrmane- Umbraško
Bērnu un ģimenes lietu ministrijas pārstāvis
Rīgas Domes priekšsēdētājs Jānis Birks
Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis,
CSDD direktors Andris Lukstiņš
Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta un Katastrofu medicīnas centra pārstāvji
Pasaules Veselības organizācijas pārstāvniecības Latvijā vadītāja Aiga Rūrāne
SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš

Diskusijas vadītājs – žurnālists Pauls Timrots

Diskusija tiek rīkota ANO Globālās Ceļu satiksmes drošības nedēļas ietvaros un plānota kā centrālais tās notikums Latvijā.

ANO starptautiski aktualizētās nedēļas mērķa grupa ir gados jaunie ceļu satiksmes dalībnieki, jo saskaņā ar Pasaules veselības organizācijas datiem, ceļu satiksmes negadījumi ir galvenais nāves cēlonis bērniem un jauniešiem vecuma grupā no 5-25 gadiem visā pasaulē.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti