«Mercedes» superrodsters – tagad oficiāli 6

 
7.maijs 2007 0:02

Neilgi pēc superautomobiļa "Mercedes-Benz SLR McLaren" nonākšanas tirdzniecībā izskanēja baumas, ka kaut kad tiks piedāvāta arī modeļa versija ar nolaižamu jumtu. Tagad vācieši paši atklājuši, ka šāds auto jau eksistē.

Tāpat kā "SLR McLaren" kupejas arī rodstera pamatelementi ir oglekļašķiedras šasija, kam raksturīga augsta izturība un stingrība, un zems svars, un priekšā riteņu bāzes ietvaros iebūvēts AMG 5,5 litru V8 kompresordzinējs ar 626 zirgspēku jaudu un 780 Nm griezes momentu.

Jaunā auto paātrinājums līdz 100 km/h ir tāds pat kā kupejai, proti, 3,8 sekundes, turpretim maksimālais ātrums ir nedaudz mazāks – 332 kilometri stundā.



Principā vienīgā atšķirība starp rodsteru no kupeju ir jumts – vaļējā auto gadījumā tas ir salokāms ogklekļašķiedras rāmis, kas apšūts ar audumu.

Jumta nolocīšanās mehānisms ir pusautomātisks un tas nozīmē, ka vadītājam jumta priekšējā daļa pašam jāatkabina no vēstikla rāmja un nedaudz jāpaceļ uz augšu. Tālāk gan viss notiek automātiski un ilgst mazāk kā desmit sekundes. Patiesībā tas ir ļoti ātri, jo parasti šis process aizņem tuvu 20 sekundēm.

Preses materiālos "Mercedes-Benz" norāda, ka auto atbilstoši augstajiem kvalitātes kritērijiem tiks ražots "McLaren" F-1 rūpnīcā Vokingā, Anglijā un tirdzniecībā nonāks šā gada septembrī.

Par cenām "Mercedes-Benz" vēl nerunā, taču domājams, ka rodsters būs dārgāks kā kupeja, kurai rūpnīcas noteiktā cena ir ap 450 tūkstošiem eiro.

Sagatavots pēc www.atverts.lv materiāliem
 
Visi komentāri
 
233395. viesis 7.maijs 2007 8:51
0 0 Atbildēt

Diez Raikonens McLaren laikos arī ar šitādu vizinājās? Jo McLarens šito monstru Alonso uzdāvināja :)

233400. viesis 7.maijs 2007 9:01
0 0 Atbildēt

Man vareja kads uzdavinat 722 Limited Edition........:):) Driz tad redzesim daudz Nigrus tados pa MTV.......,,kuriem naudas vairak,neka prata...............:)

233402. viesis 7.maijs 2007 9:08
0 0 Atbildēt

pilniigi zheel tos nebadzinjus, kam jaabraukaa ar shaadiem auto :( :)

233411. viesis 7.maijs 2007 10:00
0 0 Atbildēt

Man ļoti patīk šis piegājiens-ja apraksts ir par rodsteru ar salokāmu jumtu,tad vienīgā bilde obligāti ir ar nenolocītu,lai var labi redzēt kā izskatās kad tas brauc ziemā.

233420. viesis 7.maijs 2007 10:38
0 0 Atbildēt

Saprotu,ka neprāts-vienkārši šoreiz gribēju uzsvērt,ka,aprakstot kabrioletu,bildi jāpievieno ar nolaistu jumtu(kā minimums).

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 33

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti