Ceļojumu uz Volkswagen rūpnīcu iegūst Evita Bokuma 5

 
10.maijs 2007 8:25

Volkswagen importētājs Baltijas valstīs Auto Group Baltic noskaidrojis laimīgo konkursa “Kurš parkojas labāk – vīrieši vai sievietes?” uzvarētāju. Uz Volkswagen rūpnīcu Autostadt Vācijas pilsētā Volfsburgā dosies rīdziniece Evita Bokuma.

Kopumā parkošanās konkursā “Kurš parkojas labāk – vīrieši vai sievietes”, kas norisinājās izstādes Baltic International Motorshow ietvaros, piedalījās 154 dalībnieki – 77 sievietes un tikpat daudz vīriešu.

Parkošanās konkursa būtība bija pavisam vienkārša – kurš noparkos VW Touran automašīnu labāk. Sievietes parkojās, izmantojot automātisko stāvvietā novietošanās palīgu “Park Assist”, bet vīrieši šo manevru izpildīja bez palīgierīcēm. Gala rezultāts bija šokējošs – 74:3 sieviešu labā! Tātad visas izstādes laikā tikai trīs vīrieši VW Touran automašīnu noparkoja labāk par sievietēm!



Izvērtējot rezultātu, tika ņemti vērā sekojoši apstākļi – parkošanās paralelitāte apmalei un parkošanās manevra ātrums. Tika secināts, ka “Park Assist” viennozīmīgi ļauj automašīnu stāvvietā novietot labāk un ātrāk, nekā veicot šo manevru paša spēkiem.

Pēc tam no uzvarētāju – tātad sieviešu komandas – rindām tika izlozēta viena laimīgā un šoreiz tā ir rīdziniece Evita Bokuma. Viņa ir laimējusi ekskursiju divām personām uz Volkswagen rūpnīcu Autostadt Vācijas pilsētā Volfsburgā.

“Park Assist” ir auto stāvvietā novietošanās palīgs, kurš ļauj automašīnu novietot, pašam negriežot stūres ratu. Vadītāja pārziņā paliek tikai pedāļi un ātrumpārslēgs. Šobrīd “Park Assist” sistēma pieejama tikai VW Touran automobilim, bet nākotnē plānots, ka ar to tiks apgādāti visi Volkswagen automobiļi ar elektrisko stūres pastiprinātāju. “Park Assist” papildaprīkojuma cena – 727 eiro.

Papildus informāciju par Volkswagen “Park Assist” sistēmu iespējams iegūt pie Vokswagen importētāja Baltijas valstīs “Auto Group Baltic”, kā arī pie Volkswagen dīleriem un partneriem Rīgā, Siguldā, Ventspilī, Liepājā un Daugavpilī.


Auto Group Baltic,
Volkswagen importētājs Baltijas valstīs
 
Visi komentāri
 
233619. viesis 10.maijs 2007 8:32
0 0 Atbildēt

Tad jau konkursam bij jāsaucās - kurš parkojas labāk - park Assist vai vīrieši ?

Un ceļojumu uz vāciju vajadzēja iegūt Park Assist sistēmai ... :D

233620. viesis 10.maijs 2007 8:47
0 0 Atbildēt

redzēju, redzēju es kā beibes ar izvalbītām acīm "parkojās", izmantojot to asistu :D :D :D

rēcīgi :D

jāatzīmē, ka daži veči tiešām noparkojās kā āži (to arī Rīgas ielās var redzēt), bet nu kopumā, tomēr, veču noparkošanās caurmērā bija ātrāka un efektīvāka.

Nenoliegšu "parkasista" lietderību, bet nu kopumā, tomēr, "konkursa" rezultāts ir buļļa kakas vērts :D cits rezultāts tak vienkārši nedrīkstēja būt :D

233622. viesis 10.maijs 2007 8:56
0 0 Atbildēt

vot vot ...

bet piemeeram tā kā šodien ieparkojos - tur nekāds pārk assists nepateiktu, ka tur ir vieta - vnk palika kaadi 20 cm no priekšas un tikpat no aizmugures līdz nākamajām mašīnām :)

233743. viesis 10.maijs 2007 23:54
0 0 Atbildēt

Man patīk sacensību ideja - apmēram tas pats - kurš ātrāk no liepājas aizbrauks līdz rīgai - autobraucējs vai velosipēdists :D Godīgi būtu bijis, ja pēc tam samainītos - vīrieši ar park assist un sievietes bez :D A varbūt dīlerim bija bail, ka touranu nesabuktē :D

233837. viesis 11.maijs 2007 15:28
0 0 Atbildēt

subaru,drusku nepārspīlē par tiem 20cm?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti