Valsts institūcijas grib videi draudzīgus auto 10

 
18.maijs 2007 0:09

Dienesta transportlīdzekļu nomas konkursa komisija izsludinājusi atklātu konkursu par 549 automobiļu nomu. Šogad pirmo reizi konkursa nolikumā ir ietvertas stingras vides prasības - atbilstība EURO IV vai EURO V emisijas prasībām, kā arī viens no vērtēšanas kritērijiem būs oglekļa dioksīda (CO2) emisija.

Saskaņā ar Ministru kabineta sniegto informāciju no 549 automobiļiem 16 domāti ministriju un īpašu uzdevumu ministru sekretariātiem, 10 automobiļi domāti - Satversmes tiesas, Augstākās tiesas, prokuratūras, SAB, KNAB un Informācijas analīzes dienesta vajadzībām.

523 automobiļi ir plānoti ministriju un sekretariātu padotībā esošo valsts iestāžu, t.sk. 82 automobiļi ir domāti Pārtikas un veterinārajam dienestam, 67 Valsts meža dienestam, 31 NBS nodrošinājuma pavēlniecībai, un citu iestāžu vajadzībām. Pieteikšanās termiņš ir šā gada 9.jūlijs.

Konkursa paziņojums un nolikums publicēts un pieejams Ministru kabineta mājas lapā internetā www.mk.gov.lv sadaļā Valsts kanceleja/Valsts iepirkums.

Šogad pirmo reizi konkursa nolikumā ir ietvertas stingras vides prasības - atbilstība EURO IV vai EURO V emisijas prasībām, kā arī viens no vērtēšanas kritērijiem būs oglekļa dioksīda (CO2) emisija.

Valsts kancelejas darbības nodrošinājuma departamenta vadītājs Edmunds Stankevičs skaidroja, ka vides prasības tiek pamatotas ar jauno Publisko iepirkumu likumu, kas paredz šādu iespēju - vides un sociālo kritēriju izvirzīšanu. "Šogad esam saņēmuši arī argumentētus Vides ministrijas priekšlikumus šajā joma," viņš norādīja.

Kā vēstīja Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijā (LPAA), patlaban Latvijā ir spēkā prasība, ka visām jaunajām reģistrētajām automašīnām ir jāatbilst EURO IV standarta prasībām, bet EURO V standarts vēl neesot stājies spēkā. Autotirgotāju asociācijā uzskata, ka valsts pārvaldes izvirzītā prasība, lai nomājamās automašīnas atbilstu vides standartiem, ir pilnībā pamatota.”

Kā liecina LPAA sniegtā informācija, EURO IV prasībām patlaban atbilst tikai 1,3% Latvijā reģistrēto vieglo automašīnu.

Būtiskākie pretendentu piedāvājumu vērtēšanas kritēriji valsts pārvaldes institūciju automašīnu nomas konkursā būs - nomas maksa, kārtējās izmaksas, piedāvātā kvalitāte un tehniskās apkopes iespējas.

Saskaņā ar nolikumu par atklāta konkursa pretendentiem var būt personas (personu grupas), kuri:
- piekrituši konkursa noteikumiem un šajā nolikuma noteiktajā termiņā un kārtībā iesnieguši piedāvājumus;
- atbilst konkursa noteikumiem;
- kuru gada finanšu vidējais apgrozījums automobiļu nomas vai līzinga sniegšanā (katram grupas loceklim) pēdējo triju gadu laikā ir bijis lielāks par Ls 2 000 000 (divi miljoni latu), ja pretendents piedalās visās grupās, vai ir bijis vismaz 1,2 reizes lielāks par līgumcenu, ja pretendents nepiedalās visās grupās;
- kuru pieredze (katram grupas loceklim) automobiļu nomas vai līzinga sniegšanā nav mazāka par 3 gadiem un šajā periodā iznomāto un līzingā nodoto automobiļu skaits nav mazāks par 500;
- neparedz nodot automobiļu iznomāšanas pakalpojumu veikšanu apakšuzņēmējiem.

Saskaņā ar konkursa par dienesta vieglo pasažieru automobiļu nomu 1.pielikumu attiecībā uz tehniskajām specifikācijām ir izveidotas 16.grupas.

Šis ir piektais centralizētais auto nomas (operatīvā līzinga) konkurss. Šajā konkursā paredzēts nodrošināt ar automobiļiem tās iestādes, kurām šogad beigsies 2004.gadā noslēgtie nomas līgumi, kā arī iestādēm, kuras automašīnas bija iegādājušās pirms centralizētās auto līzinga sistēmas ieviešanas 2003.gadā. Konkursa nolikums sagatavots atbilstoši valsts iestāžu vajadzībām un ieteikumiem, kurus konkursa komisija ir izskatījusi un izvērtējusi nolikuma tapšanas gaitā, automobiļus sadalot 16 grupās.

Visus pieteikumus vērtēs Dienesta transportlīdzekļu nomas konkursa komisija. Komisijas priekšsēdētāja ir Valsts kancelejas direktore Gunta Veismane. Tāpat komisijā ietilpst pārstāvji no Finanšu, Zemkopības, Vides un Satiksmes ministrijas, Ceļu satiksmes drošības direkcijas, Autotransporta direkcijas, Rīgas Tehniskās universitātes.
 
Visi komentāri
 
234259. viesis 18.maijs 2007 0:39
0 0 Atbildēt

palasiijos tor iepirkuma(aka nomas) noteikumus un specenes..

iesaku arii paareejiem :)

234272. viesis 18.maijs 2007 9:07
0 0 Atbildēt

palasiities.. a darbaa... ja nu sakaru inspekcijaa.. jamie tur uz subaariem labiem uzseedushi :)

234279. viesis 18.maijs 2007 10:24
0 0 Atbildēt

Driizumaa banaanu republika braukaas ar Lexusiem :D

234280. viesis 18.maijs 2007 10:27
0 0 Atbildēt

Ne jau katram valsts pārvaldes darbiniekiem ir darba auto. Darba auto ir augsta līmeņa ierēdņiem(stŗuktūrvienību vadītājiem u.c.), vai arī tiem, kam patiešām ir vajadzīgs darba auto darba pienākumu veikšanai...

234281. viesis 18.maijs 2007 10:35
0 0 Atbildēt

Hei loši valsts iestādēs,visdraudzīgākais ir velomobīlis,var mīt viens,var ddivatā,aiziet parādat ,ka esat videi draudzīgi darbā nevis tukšā muldēšanā.:))))

234289. viesis 18.maijs 2007 13:39
0 0 Atbildēt

Neko jau citu kā jaunos volviķus s-80 un audi A6 diez vai nu izvēlēsies. Varbūt vēl arī kādu s-klases mersi. Pirms dažiem gadiem Valsts pārvalde iepirka daudzus Ford Mondeo. Bet, tie izrādījās tik švaki, ka nespēja pilnībā izpildīt savas funkcijas - tikai pa garantijas servisiem. Parlamentā jau 12 gadus lieliski kalpo vecie volviķi 940. Bet, šodien ,sliktā aprīkojuma dēļ (nav kondiķu) deputāti vairs nevēlas ar tiem braukt. Domājams, lielākas iespējas var pavērties tieši vidēji-lielās klases korejiešiem sonātai un eptivai, arī jaunajiem passatiem.

234308. viesis 18.maijs 2007 19:01
0 0 Atbildēt

izskatās, ka uzvarētājs šādiem konkursiem jau parasti ir zināms pirms konkursa rīkošanas un tam atbilstoši arī tiek uzrakstīti formālie konkursa notikumi ;)

234320. viesis 19.maijs 2007 12:11
0 0 Atbildēt

Bļa moška tiem *******iem ministriem utt. LEXUS hibrīdus izsniegt!!

234321. viesis 19.maijs 2007 16:22
0 0 Atbildēt

Njā, uz Daewoo vai Hyundai laikam neviens nesēdīsies. Tik uz meršiem.

234340. viesis 21.maijs 2007 11:08
0 0 Atbildēt

trolejbusi ir gana ekoloģiski !!! vot ko izdomājuši, smecernieki !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti