«Jaunpils rallijs 2007» startēs pils pagalmā

 
29.maijs 2007 0:00

Šīs nedēļas nogalē, 2. jūnijā Tukuma un Dobeles rajonā risināsies Latvijas minirallija čempionāta 4. posms - “Jaunpils rallijs 2007”. Sacensību starts sestdien pl. 10 tiks dots pie gleznainās Jaunpils pils.

Pirmo reizi Jaunpils vārds saistībā ar ralliju izskanēja pagājušajā vasarā, kad Tukuma apkārtnē pirmoreiz tika aizvadīts minirallijs ar nosaukumu „Jaunpils rallijs”. Šis pasākums dalībnieku atmiņās palika ar lielisko organizāciju un tika novērtēts arī no LAF funkcionāru puses - šosezon „Jaunpils rallijam” ir piešķirts Latvijas minirallija čempionāta posma statuss.


Galvenie favorīti 1600+ klasē Jānis Kārkliņš/Jānis Krastiņš (“Renault Clio”) /Fotoaģentūra 4 RATI/

Pērn rīkotāji vienīgo brāzienu dabūja par to, ka izvēlētie ātrumposmi bija ļoti ātri un vidējais ātrums tuvojās pat 140 km/h! Tāpēc „Jaunpils rallija 2007” organizatori „Rally Kalve Team” sadarbībā ar “BOSCH Autodaļas” un “FITLINE Senators Racing team” šāgada sacensībās iekļāvuši sarežģītākus ātrumposmus, kas izveidoti Dobeles rajona ceļos -  dalībniekus sagaida nepārredzamas līkumu sērijas, kā arī vairāki tramplīni ar gariem bīstamiem pagriezieniem.

Trases interesantākās vietas atrodas tiešā piebraucamo ceļu tuvumā, tāpēc skatītājiem nebūs tālu jādodas kājām, lai nokļūtu skatāmākajās trases vietās. Sporta automašīnām ātrumposmi pa grants ceļiem būs jāveic divas reizes, tāpēc līdzjutēji, atrodoties vienā vietā, varēs vairākkārt redzēt savus favorītus. Savukārt pirmais „dops” labākajās WRC tradīcijās būs izveidots kā „Super Special” posms pie Jaunpils pils. Interesanti, ka šis posms arī “Road” klases pārstāvjiem, kuru automašīnas nav aprīkotas ar drošības karkasu, būs kā ātrumsacensības. Pārējie “dopi” šīs klases dalībniekiem jau ierasti būs jāveic kā regularitātes braucieni.

2.jūnijā notiekošā “Jaunpils rallija 2007” ietvaros risināsies arī „Bosch Auto” kausa izcīņa, kurā līdzās minirallija ieskaites klašu dalībniekiem startēs arī klasiskā rallija pārstāvji. "Bosch Auto" kauss tiks ātrākajai ekipāžai rallija kopvērtējumā. Skatītājiem ieeja ātrumposmos būs bez maksas. Vienīgais noteikums – respektēt drošības darbinieku prasības. Par ceļu slēgšanu un sabiedrisko kārtību minirallija laikā rūpēsies Valsts policija.

Lai gan pieteikumu laiks vēl nav beidzies, jau šobrīd vairāk nekā 50 ekipāžas ir izteikušas gatavību 2.jūnijā plkst.10 stāties uz estrādes, kas tiks izbūvētā pie Jaunpils pils (šeit atradīsies arī rallija centrs), lai dotos aptuveni 170 km distancē, no kuras ap 60 km būs sadalīti septiņos ātrumposmos.

Rallija noslēgumā jau no plkst. 14:15 pie Jaunpils pils norisināsies finiša ceremonija, bet apbalvošana paredzēta plkst. 18:00, kad ātrākās ekipāžas apbalvos “Jaunpils rallija 2007” partneri “BOSCH Autodaļas” un “FITLINE Senators Racing team”.

Minirallija trases atrašanās vietas shēmas un sīkāka informācija par “Jaunpils ralliju 2007” gan skatītājiem, gan dalībniekiem un presei atrodama www.jaunpils2007.lv.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti