«Latvian Baja 2007» jaunumi

 
30.maijs 2007 0:02

Līdz 4. starptautiskā apvidus rallija „Latvian Baja 2007”, kas Madonas apkārtnē notiks no 29. jūnija līdz 1. jūlijam, startam atlicis pusotrs mēnesis.

Oficiālus pieteikumus līdz šim iesnieguši galvenokārt pašmāju sportisti, taču starp rīkotājiem un potenciālajiem dalībniekiem notiekošās sarunas ļauj pronozēt, ka arī šogad rallijreidā pārstāvēto sportistu un dalībvalstu skaits attiecībā pret iepriekšējo gadu būs pieaudzis.

Baltijā ievērojamākā apvidus rallija sacensībām, kas vienlaikus būs arī Latvijas rallijreidu čempionāta 3. posms, šobrīd ir pieteikusies lielākā daļa no čempionāta regulārajiem dalībniekiem. “Latvian Baja” atbalsta pašmāju vadošās komandas “Rīga Rally Raid Team” un “RE Autoklubs”.
“Rīga RRT” pagaidām ir pieteikusi divas ekipāžas, kas startēs ar pēdējās paaudzes “OSCar 03” T1 grupas prototipiem. Gluži tāpat kā šā gada Dakaras rallijā, ekipāžu piloti būs Andris Dambis un Jānis Āzis, bet stūrmaņu pienākumus pildīs attiecīgi Didzis Zariņš un Ainārs Princis. “RE Autoklubs” pārstāvēs divkārtējais “Latvian Baja” uzvarētājs Jānis Naglis un Agris Pētersons ar T1 grupas “Mitsubishi Pajero”. Sarunas ļauj cerēt, ka “RE Autoklubs” startam izliks arī vairākas pagaidām vēl oficiāli nepieteiktas ekipāžas, tostarp pazīstamo klasiskā rallija pilotu Aldi Vilcānu, apvidus rallijos zināmo “vāku” meistaru Jāni Motti un, iespējams, agrāk karuseļrallijos startējušo Aigaru Ķimeni.

Ar trešo “OSCar 03” pieteikta Ventspils sportistu Igora Skoka un Agra Piķa ekipāža, bet iepriekšējās paaudzes “OSCar” cīņā vedīs rīdzinieki Andris un Krists Feldmaņi. Nacionālā čempionāta ieskaitē cīņai par “Latvian Baja” ieskaites punktiem ir gatavas arī iepriekšējo gadu vadošie N grupas braucēji – Raivis Zeltiņš/Mārtiņš Tūters, Guntars Laugalis/Māris Deklaus un Jānis Auziņš/Guntis Pulčs. Konkurenci viņiem grasās sastādīt Ivans Bergmanis/Aivars Šilabrits, Vladislavs Bergmanis/Dmitrijs Savickis un Kristaps Ķirsons/Oskars Kļava. Rallija rīkotāji joprojām aktīvi strādā, lai piesaistītu “Latvian Baja” arī citus apvidus braukšanas sporta piekritējus no Latvijas.

Lai gan oficiāli pieteikumi vēl nav saņemti, taču ar pilnu atbildību var apgalvot, ka “Latvian Baja” dalībnieku sarakstu papildinās vismaz divas, bet varbūt pat trīs ekipāžas no Baltkrievijas, kā arī viessportisti no Lietuvas. Atgādināsim, ka uz Lietuvu un Baltkrieviju ir pārdoti pa vienam “OSCar” prototipam, un ka šo valstu sportisti zem “Rīga RRT” karoga devās pēdējā Dakaras iekarošanā. Baltkrievijas komandas vadībā, kā jau ierasts būs Sergejs Škeļs, kuram kopā ar mūsu valsts pārstāvi Aleksandru Innusu izdevās sasniegt Dakaras rallija finišu.

Saites ar lietuviešu kolēģiem, kas jaus divus gadus ir bijuši arī “Latvian Baja” dalībnieku skaitā, ļauj cerēt, ka šogad no Lietuvas Madonā redzēsim vismaz trīs ekipāžas, tostarp jau viesos pabijušo pilotu Arūnu Ļekjaviču ar pirms trim gadiem Latvijā iegādāto T1 grupas “Mitsubishi Pajero” un “OSCar” īpašnieku Aurēliju Petraiti. Pēc “Latvian Baja” rīkotāju mudinājuma kopīgi strādāt pie vienota “Baltic Baja Cup” projekta realizācijas, lietuvieši šogad 26. un 27. maijā Ukmerges rajona Šventupes tuvumā rīko pirmo pastāvīgi izveidoto rallijreidu “Amber Baja 2007”, kur piedalīties tiek aicināti arī sportisti no Latvijas.

Vairākām Krievijas ekipāžām tehnisko servisu sniedzošā “RE Autoklubs” komanda ir apstiprinājusi, ka arī šogad “Latvian Baja” varētu startēt spēcīgas Krievijas ekipažas. Atgādināsim, ka pērn Latvijā bija ieradušies nu jau divkārtējie Krievijas rallijreidu čempioni Aleksejs Berkuts/Antons Nikolajevs un vēl divas ekipāžas.

Cerības uz startu turpinājumu Latvijas starptautiskajā rallijreidā ir devuši arī vācieši Tomijs Fišers un Torstens Frēlihs, piebilstot, ka centīsies līdzi atvest vēl vairākas ekipāžas. Par “Latvian Baja” ir interesējusies arī kāda poļu ekipāža un tiek gaidīti sportisti arī no Čehijas un Itālijas, kas attiecīgi jau divreiz un reizi ir ņēmuši dalību mūsu ralllijreidā.

Pirmie pieteikumi ir saņemti arī no kvadriciklu braucējiem. Kā pirmais pieteicās savulaik Latvijas blakusvāģu motokrosā pazīstamais Dzintars Krūmiņš, bet viņam sekoja vācieši Klauss Hofmans un Matiass Geists, kas Latvijā viesosies jau ne pirmo gadu. Rallijreida rīkotāji joprojām aktīvi cenšas piesaistīt pašmāju motosportistus, jo jau divus gadus pēc kārtas uzvarētāju kausi gan solo motociklu, gan kvadrociklu konkurencē ir aizceļojuši uz ārzemēm. Turklāt 2005. gada “Latvian Baja” uzvarētājs motociklu konkurencē – pazīstamais čehs Dušans Randušeks ir ziņojis, ka pieliks pūles, lai par katru cenu ierastos uz Latvijas rallijreidu.

Sacensību rīkotāji pašlaik priekš Latvijas motosportistiem ir atvēruši īpašas labvēlības statusu, lai piesaistītu pēc iespējas vairāk pašmāju braucējus, un, protams, būs priecīgi dalībnieku vidū redzēt arī Dakaras slavu ieguvušos brāļus Jāni un Eināru Vinterus, kā arī tagad kvadrociklu sportu izvēlējušos daudzkārtējo blakusvāģu Pasaules čempionu Arti Rasmani.

Jāpiebilst, ka rallijreida interneta mājas lapā ir atrodama nesen precizētā sacensību maršruta karte. Pirmās dienas sacensību trase, kas nosprausta Balvu rajona  teritorijā, priekš “Latvian Baja”ir pilnīgi jauna, ļoti interesanta, taču arī tehniski visnotaļ sarežģīta.

Starptautisko rallijreidu “Latvian Baja 2007” atbalsta “Luna Latvija”, “Hansa Flex Hidraulika”, “Auto Stils”, “Marathon”, “Studija Grafs”,  Madonas pilsēta un Madonas rajona padome. Informāciju par rallijreidu sākotnēji nodrošina “AZ Komunikācijas”.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti