Sestdien «Jaunpils rallijs 2007» – tramplīnu sacensība

 
31.maijs 2007 13:26

Sestdien, 2. jūnijā Tukuma un Dobeles rajonā tiks aizvadīts Latvijas minirallija čempionāta 4. posms - “Jaunpils rallijs 2007”. Ar pirmo starta numuru pl. 10.03 no Jaunpils pils startēs Raimonds Strokšs/Anrijs Jesse („Mitsubishi Lancer EVO IX”). Gandrīz 100 startējošās ekipāžas sagaida sarežģīta distance, kurā būs vairāk nekā 50 (!) tramplīnu.

Rallija aktivitātes Jaunpilī sāksies jau piektdien, kad notiks mandātu un tehniskā komisija, kā arī sportistu iepazīšanās ar trasi. Interesanti, ka visiem dalībniekiem tiks izsniegta trīskārtēja Latvijas čempiona Aivja Egles sastādītā stenogramma. Tā būs lieliska iespēja salīdzināt savas stenogrammas ar pieredzējušā meistara pierakstu un gūt vērtīgas atziņas, uzlabojot stenogrammu kvalitāti, kas sarežģītajā, nepārredzamu līkumu sērijām un tramplīniem bagātajā trasē būs ļoti svarīgs faktors. Skatītājus noteikti iepriecinās fakts, ka trases interesantākās vietas atrodas tiešā piebraucamo ceļu tuvumā.

Svarīgi dokumenti

Maršruta karte
Starta numuri
Informācija skatītājiem
Nolikums
Nolikuma papildinājumi
Sporta automašīnām trīs ātrumposmi pa grants ceļiem būs jāveic katrs divas reizes, tāpēc līdzjutēji, atrodoties vienā vietā, varēs vairākkārt redzēt savus favorītus. Ieeja ātrumposmos - bez maksas. Par ceļu slēgšanu, sabiedrisko kārtību un drošību minirallija laikā rūpēsies Valsts policija un Valsts Ugunsdzēsības dienests. Rīkotāju lūgums skatītājiem – respektēt drošības darbinieku prasības.

Sestdien pirmie trasē dosies „ROAD” klases pārstāvji, kuriem starts paredzēts jau ap pl. 9.30. Klasē, kurā dalībnieki sacenšas pēc regularitātes principa, šosezon izveidojies līderu trio, kas aizņēmis visas godalgotās vietas trijos notikušajos posmos. Nav grūti paredzēt, ka arī „Jaunpils rallijā 2007” Māris Freibergs/Edgars Trūps („VW Jetta”, 101 numurs), Mareks Vītols/Elvis Stankevičs („Mitsubishi Lancer”, 102 numurs) un Andris Lūsis/Gatis Cimdiņš („Seat Leon”, 103 numurs) būs galvenie favorīti. Interesanti, ka pirmais „dops”, kas, sekojot WRC tradīcijām, būs izveidots kā „Super Special” posms pie Jaunpils pils, arī “Road” klases braucējiem būs jāveic kā ātrumsacensības. Kilometru garais „dops” virzīsies pa Jaunpils ielām, mijoties asfalta un grants segumam. Rallija organizatori „Rally Kalve Team” atzīmē, ka šajā ātrumposmā visi līkumi, izņemot vienu, ir trijnieki vai četrinieki, kas no dalībniekiem prasīs izcilu roku veiklību.


Viena no vadošajām 4WD klases ekipāžām Gatis Balgalvis/Lauris Kaktiņš (“Audi 80 Quattro”) /Fotoaģentūra 4 RATI/

Spēcīgs dalībnieku sastāvs pieteicies 4WD+ klasē. Regulāro grupas līderu Jāņa Dūča/Aivara Anevica („Mitsubishi EVO VIII”, 4. numurs), Guntara Miķelsona/Aivara Maļavkina („Mitsubishi Lancer Evo VI”, 5. numurs) un brāļu Mārtiņa un Andra Skakauska („Mitsubishi EVO 6”, 6. numurs) cīņās iesaistīties mēģinās Arvis Arums/Arnis Krasovskis (7. numurs) un Jānis Feldmanis („Subaru Impreza”, 11. numurs), kurš šoreiz startēs kopā ar Elīnu Feldmani. Pieteikumu atsūtījuši arī lietuvieši Audrius Višniauskas/Edvinas Pagirskas („Mitsubishi Lancer EVO IX”, 12. numurs).

4WD klasē, kā allaž, pretendentu skaits uz uzvaru ir plašs, tāpēc kopvērtējuma līderiem Gatim Balgalvim/Laurim Kaktiņam („Audi 80 Quattro”, 14. numurs) savu pozīciju būs jāaizstāv sīvā cīņā ar Didža Blūma („Mitsubishi Galant”, 15. numurs), Mareka Švarca-Švampāna („Audi 90 Quattro”, 16. numurs), Ali Jansona („Subaru Impreza”, 17. numurs) un Raimonda Dūča („Audi 90 Quattro”, 18. numurs) pilotētajām ekipāžām. Pārsteigumus var sagaidīt no Elmāra Aukšmuksta/Kaspara Bundzinieka („Audi Coupe”, 37. numurs), kuri pēc minirallija „Kalnamuiža 2007” savai automašīnai veikuši nopietnus tehniskos uzlabojumus.

1600+ grupā uzvarētājs ir šķietami vieglāk prognozējams, jo jau vairāku gadu garumā pārliecinošu sniegumu demonstrē 16 gadus jaunais Jānis Kārkliņš („Renault Clio”, 20. numurs), kurš šosezon startē kopā ar stūrmani Jāni Krastiņu. Tomēr arī citas ekipāžas progresē un vairākas no tām ir gatavas iesaistīties cīņā par godalgotajām vietām - Krišjānis Caune/Vilnis Vitkovskis („Honda Civic TypeR”, 21. numurs), Kaspars Brencis/Armands Ziemelis („Honda Civic TypeR”, 22. numurs), Uldis Briedis/Ints Palma („Renault Clio”, 23. numurs), Nauris un Atis Bruņinieki („VW Golf II”, 24. numurs), Jānis Fārenhorsts/Ingars Smaižis („Renault Clio”, 25. numurs).

1600 klasē kopvērtējuma vadībā atrodas Andris Andiņš/Māris Ešmanis („VW Golf II”, 28. numurs), kuru sīvākie konkurenti jau kuro sezonu ir Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis („VAZ 2108”, 27. numurs), Augstus rezultātus gaidām arī no ekipāžām Ziedonis Bečs/Gatis Ulmanis („Toyota Corolla”, 30. numurs) un Ģirts Preiss/Agris Erods („VAZ 2108”, 29. numurs).

Sestdien notiekošā “Jaunpils rallija 2007” ietvaros risināsies arī „Bosch Auto” kausa izcīņa. Par kausa ieguvēju kļūs ātrākā ekipāža rallija absolūtajā kopvērtējumā. Par galveno pretendentu uz uzvaru šajā ieskaitē uzskatāma ekipāža Raimonds Strokšs/Anrijs Jesse („Mitsubishi Lancer EVO IX”), kura trasē dosies ar pirmo numuru. Treniņu nolūkos sacensībās startēs arī Egils Īle/Māris Īle, cenšoties aprast ar jauno „VW Polo” (19. numurs) automašīnu.

Minirallija finiša ceremonija jau no pl. 14.15 risināsies rallija centrā pie Jaunpils pils uz īpaši izveidotas estrādes. Turpat pl. 18 ātrākās ekipāžas apbalvos “Jaunpils rallija 2007” partneri “BOSCH Autodaļas” un “FITLINE Senators Racing team”. Pirms došanās uz estrādi, dalībnieku automašīnas tiks nomazgātas, lai līdzjutēji tās varētu skatīt visā krāšņumā. Par katru ekipāžu ceremonijas vadītājs Ģirts Timrots stāstīs interesantus faktus. Rallija rīkotāji cer, ka šādā krāšņā finišā piedalīties vēlēsies visas startējušās ekipāžas, tāpēc varbūt sarežģītajā trasē tiks aiztaupīts kāds pārgalvīgs un riskants manevrs.

Minirallija trases atrašanās vietas shēmas un sīkāka informācija par “Jaunpils ralliju 2007” gan skatītājiem, gan dalībniekiem un presei atrodama www.jaunpils2007.lv. Sacensību norisei varēs sekot arī „Kurzemes radio” 92,4 Mhz vilnī.

“Jaunpils rallija 2007” partneri: “BOSCH Autodaļas”, “FITLINE Senators Racing team”, „Kurzemes radio”, „Pepper Racing team”, Veselības ministrijas „Katastrofu medicīnas centrs”, „SK Latvia”, SIA „Armat” ViaCon grupa, SIA „Semetrons”.

Latvijas minirallija čempionāta kopvērtējums pirms 4. posma

4WD+
Jānis Dūcis/Aivars Anevics 42 punkti, Guntars Miķelsons/Aivars Maļavkins 39, Arvis Arums/Arnis Krasovskis 29.
4WD
Gatis Balgalvis/Lauris Kaktiņš 40, Didzis Blūms/Aigars Rencis 35, Mareks Švarcs-Švampāns/Didzis Putniņš 26.
1600+
Kaspars Brencis/Armands Ziemelis 30, Jānis Kārkliņš/Jānis Krastiņš 27, Uldis Briedis/Ints Palma 26.
1600
Andris Andiņš/Māris Ešmanis 37, Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis 30, Ģirts Preiss/Agris Erods 22.
Road
Māris Freibergs/Edgars Trūps 40, Mareks Vītols/Elvis Stankevičs 39, Andris Lūsis/Gatis Cimdiņš 32.
Komandas
„„Veģi” (Jānis Dūcis, Gatis Balgalvis, Raimonds Dūcis) 103, „GM – Auto Rally team” (Guntars Miķelsons, Didzis Blūms, Māris Freibergs) 99, „Kurzeme Dnb Nord” (Andris Andiņš, Kārlis Volanskis) 83.

LAF SAK preses dienests
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 4

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti