«Red Bull Racing» F-1 komanda centīsies uzstādīt rekordu Tallinā 1

 
8.jūnijs 2007 0:07

Šajā nedēļas nogalē pāris Tallinas ielas būs pārvērstas par sacensību trasi, jo tur notiks Ziemeļeiropas zonas autošosejas čempionāta kārtējais posms, kuru apciemos arī "Red Bull Racing" komanda, lai ar īstu F-1 bolīdu mēģinātu uzstādīt "Linnaring" trases ātruma rekordu.

Šī būs pirmā reize Baltijas valstīs, kad autosporta augstākais pakāpiens – Formula 1 – būs redzama reālā darbībā. Līdz šim Baltijas valstīs cilvēkiem ir bijusi iespēja apskatīt tikai nekustīgus F1 bolīdus.

"Red Bull Racing" F1 bolīdu pa Tallinas ielās izveidoto auto sacensību trasi vadīs gados jaunais bet pieredzējušais "Red Bull Junior Team" pilots, portugālis Filipe Migels Albukerke, kurš ir Formula 1 jaunā cerība un pašreiz startē "World Series by Renault" čempionātā.



Visiem klātesošajiem bez jau minētā mēģinājuma labot "Linnaring" trases rekordu būs iespējams sekot līdzi kādai vēl līdz šim šajos platuma grādos nebijušai sacensībai. Trasē vienlaikus ar "Red Bull Racing" F1 bolīdu dosies ielas sporta auto "Lamborghini Gallardo" ar 520 zirgspēku jaudu, ko trasē vadīs igauņu pazīstamākais formulu pilots Stens Pentuss. Abām ārkārtīgi jaudīgajām automašīnām piebiedrosies daudzkārtējais Baltijas autošosejas čempions Pāvo Rebane ar daudz pieticīgāku "Volkswagen Golf GTI", kā jauda ir 220 zirgspēki. Šī sacensība visiem klātesošajiem ļaus pilnībā novērtēt, ko nozīmē Formula 1 un ikdienā lietojami spēkrati.

Sacensības ar nosaukumu "Volkswagen City Circuit" Tallinā notiks no 9. līdz 10. jūnijam, tajās piedalīsies autošosejas sacensību dalībnieki no Baltijas valstīm un Skandināvijas.
 
Visi komentāri
 
235393. viesis 9.jūnijs 2007 0:26
0 0 Atbildēt

Cik stūbi būs ja golf izbāzis divus krutos aparātus :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti