Renault mērķis - videi draudzīgs uzņēmums 4

 
8.jūnijs 2007 7:27

Vides un darbinieku aizsardzība ir viena no Renault prioritātēm. Lai pievērstu lielāku uzmanību vides aizsardzībai, Renault uzņēmumā izveidota Stratēģiskās vides plānošanas nodaļa, kurā strādā 600 darbinieki.

Kopš 1997.gada Renault izmanto kartogrāfisku vides sistēmu, kurā tiek uzkrāti dati, kas palīdz analizēt dažādu darbību ietekmi uz vidi. Programma novērtē iespējamos riskus un iekārtu bīstamību, nosaka prioritātes un veicamās darbības, lai šos riskus ierobežotu. Ir izveidota arī īpaša datu bāze, kas palīdz kontrolēt ķīmisko vielu iedarbību gan uz Renault Grupas darbinieku veselību, gan uz apkārtējo vidi.

Atbildība tiek prasīta arī no sadarbības partneriem

Tā kā 80% no automašīnas ražošanas izmaksām veido izejmateriāli, Renault uzskata, ka arī viņu piegādātājiem ir nopietni jādomā par videi draudzīgu ražošanas procesu. Sākotnēji vides aizsardzībai Renault pastiprinātu uzmanību pievērsa tikai ražošanas procesā, taču šobrīd par vidi tiek domāts arī dizaina, pārdošanas, piegādes un citās jomās. Renault vēlas parādīt kompānijas darbinieku ģimenēm, klientiem un cilvēkiem, kas dzīvo rūpnīcu tuvumā, ka uzņēmums un tā darbinieki patiesi rūpējas par vides aizsardzību. Jau 1995.gadā Renault uzsāka īstenot plānu neatjaunojamo dabas resursu patēriņa samazināšanai. Renault centieni tika novērtēti, un 2006.gadā Francijas Ekoloģijas un ilgtermiņa attīstības ministrija piešķīra Renault Dabas vadības un ilgtermiņa attīstības balvu.

2006.gadā 39 no Renault ražotnēm bija ieguvušas ISO 14001 sertifikātu, līdz 2008.gada sākumam plānots iegūt šo sertifikātu arī ražotnēm Marokā un Krievijā. Līdz ar to pilnīgi visas Renault rūpnīcas būs ieguvušas ISO 14001 sertifikātu.

Renault Eco zīmola laišana tirgū 2007.gada maijā ir vēl viens apliecinājums tam, ka kompānijai rūp apkārtējās vides aizsardzība.

Renault - aktīvs Vides dienas dalībnieks

Jau kopš 1972. gada, Apvienoto Nāciju Organizācija (ANO) katru gadu 5. jūnijā organizē Vispasaules Vides dienu, kuras mērķis ir pievērst sabiedrības un politiķu uzmanību dabas aizsardzības jautājumiem. Šo dienu atzīmēja arī Renault, organizējot dažādus pasākumus, piemēram, Marokas rūpnīcas darbinieki šajā dienā stādīja kokus, Novo Mesto rūpnīcā Slovēnijā tika sarīkota viktorīna par dabas aizsardzību, bet Cleon rūpnīcā Francijā tika izveidota auto izstāde, kurā bija aplūkojamas to modeļu automašīnas, kurām CO2 saturs izplūdes gāzēs ir ievērojami mazāks kā citām.
 
Visi komentāri
 
235342. viesis 8.jūnijs 2007 9:12
0 0 Atbildēt

Franchu vides draudzigas vardes-VAVA-VOOM!:):):)

235346. viesis 8.jūnijs 2007 9:34
0 0 Atbildēt

Visdraudziigak videi butu beigt razot automobilus ;)

235347. viesis 8.jūnijs 2007 9:39
0 0 Atbildēt

Visdraudziigaak videi buutu nepiedrazot apkaartni, un parstraadaat savus atkritumus, kaa arii neizcirst kokus, nevis beigt razjot automobiljus. Jo taalaak jo mazaak kaitiigi videi paliek pashi auto un arii rezhoshanas process paliek arvien draudziigaaks videi.

235358. viesis 8.jūnijs 2007 12:43
0 0 Atbildēt

Labrīt! Šis nav Renault nosacījums, bet faktiski visu rietumu autoražotāju vienošanās. Varat droši vārdu Renault rakstā aizstāt ar GM, Chrysler, Mercedes, Ford, Saab, Volvo, Opel, BMW utt. saraksts ir turpināms. Piedevām, dažu ražotāju visiem piegādātājiem tas viss ir jau šodien, ne tikai tiks ieviests līdz gada beigām.

Stulbi sanāk -- kā komentēju rakstu, tā sanāk lamāties par nekompetenti sacerētiem reklāmas rakstiem ar nepārbaudītu, nepilnīgu / sagrozītu informāciju.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 2

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 10

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 

Komisijā neatbalsta piedāvājumu liegt pārdot alkoholu degvielas uzpildes stacijās 25

Alkohola tirgošana degvielas uzpildes stacijās (DUS) arī turpmāk netiks ierobežota, šādu pozīciju otrdien atbalstīja Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas vairākums. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti