Neapmierina Rīgas maksas autostāvvietas 14

 
13.jūnijs 2007 0:06

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) atkārtoti aicina Rīgas domi izvērtēt pašvaldības saistošo noteikumu par maksas autostāvvietu apsaimniekošanu un lietošanu atbilstību galvaspilsētas iedzīvotāju interesēm, novēršot vairākas noteikumos konstatētās nepilnības.

Ministrija ir saņēmusi vairākas iedzīvotāju sūdzības, tāpēc, atkārtoti izvērtējot Rīgas domes noteikto regulējumu maksas autostāvvietu, kas atrodas ielu sarkano līniju robežās, apsaimniekošanai un lietošanai, pašvaldība tiek lūgta vēlreiz pamatot nepieciešamību mainīt saistošos noteikumus, novēršot tajos konstatētās nepilnības.

Iepriekš Rīgas dome izmaiņas saistošajos noteikumos pamatoja ar nepieciešamību mazināt autotransporta plūsmu galvaspilsētas centrā.

RAPLM uzskata, ka maksas paaugstināšana par auto novietošanu ielu sarkanajās līnijās, maksas noteikšana par auto novietošanu sestdienās, kā arī maksas noteikšana par iedzīvotāju kartēm nav labākais veids, kādā risināt tādus Rīgas pilsētas pašvaldības kompetencē esošus jautājumus kā satiksmes organizācija galvaspilsētā, nepietiekami efektīva sabiedriskā transporta sistēma, sastrēgumi u.c.

Vēstulē Rīgas domei ministrija norāda, ka, paceļot maksu par auto novietošanu, pēc būtības netiek risināta sastrēgumu problēma, jo neatkarīgi no maksas, būs auto vadītāji, kas auto tajās novietos. Turklāt maksas celšana par katru nākamo stundu atsevišķos gadījumos tieši pretēji varētu palielināt sastrēgumu problēmu, jo tas var nozīmēt jaunas stāvvietas meklēšanu. Vienlaikus pastāv iespēja par autostāvvietu maksāt pa stundām, panākot, ka tarifs ir tikai kā par pirmo stundu.

Ministrija arī uzskata, ka maksas noteikšana par iedzīvotāju kartēm nekādā veidā nerisinās jautājumu par to, kur Rīgas iedzīvotājiem savus auto novietot. Iedzīvotāju karte nenozīmē tiesības novietot auto pie savas deklarētās dzīves vietas, bet tā tikai paredz iespēju novietot pie dzīves vietas auto, ja tur atrastos brīva vieta. Papildus RAPLM vērš uzmanību, ka noteikumos nav noregulēts jautājums par izsniegtu iedzīvotāju karšu darbības laiku. Līdz ar to, atbilstoši Administratīvā procesa likuma normām, izsniegtās iedzīvotāju kartes ir spēkā esošas līdz dienai, kas norādīta iedzīvotāju kartē.

Mainot regulējumu pašvaldības autostāvvietu izmantošanai, Rīgas dome nav izvērtējusi, vai galvaspilsētas iedzīvotājiem un auto vadītājiem, kas strādā Rīgas pilsētā, ir alternatīva, kur novietot savus auto. Maksas autostāvvietu skaits, māju pagalmi un tamlīdzīgas alternatīvas auto novietošanas iespējas visdrīzāk ir nepietiekamas, jo jebkura stāvvieta Rīgas pilsētā dienas vidū ir pilna.

RAPLM arī uzsver, ka neloģiska ir maksas noteikšana par auto novietošanu sestdienās. Patlaban Ceļu satiksmes noteikumos nav tādas papildzīmes, kas paredz stāvēšanas aizliegumu tikai sestdienās, kas nozīmē, ka sestdienās auto bez maksas var novietot tajās ielu malās, kur darba dienās apstāties un stāvēt ir aizliegts. Ņemot vērā neskaidrības šajā regulējumā, ministrija aicina Rīgas domi nekavējoši sniegt skaidrojumu, uz kda ārēja normatīva akta pamata Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā tiek izvietotas papildzīmes, kas satur regulējumu sestdienās ielu sarkanajās līnijās auto novietot par maksu.

Ievērojot konstatētās nepilnības saistošajos noteikumos, RAPLM aicina Rīgas domi izvērtēt to atbilstību Rīgas pilsētas iedzīvotāju interesēm, kā arī divu nedēļu laikā sniegt redzējumu, kādā veidā ministrijas minētie problēmjautājumi tiks risināti.
 
Visi komentāri
 
235629. viesis 13.jūnijs 2007 0:16
0 0 Atbildēt

Kaut kādi zilie brīnumi Latvijā ar notiek...

235633. viesis 13.jūnijs 2007 1:11
0 0 Atbildēt

N zilie, bet orandžie, vēl arī zināmi kā atsaldētie brīnumi :(

235635. viesis 13.jūnijs 2007 6:52
0 0 Atbildēt

a pirms tam jau nevareeja padomat ka tas tas nav veids kaa mazinaat sastregumus un uzlabot sabiedrisko transportu... tas taks bija tik acimredzams ka katrs mulkis to saprata, bet nee luuk radaas kadam spozaa ideja davai kaasam naudu veel vairaak un to tad barinaa kopaa izbidiija...

buutu tikai normaali ka tagad atsauktu so marazmu un kads vai kaadi atkaaptos no amatiem..

gachoman

235636. viesis 13.jūnijs 2007 7:44
0 0 Atbildēt

un kur vel algas tiem klamburu licējiem par sestdienu, kā nekā brīvdiena, jāmaksā dubultā :D nekas daudz vairāk viņiem neienāks

235641. viesis 13.jūnijs 2007 8:32
0 0 Atbildēt

tas neizklausaas peec meegjinaajuma atcelt shos debiilos groziijumus, bet peec aicinaajuma sakaartot visas lietas, lai nevienam nebuutu iespeeja suudzeeties vai apiet jaunos noteikumus.

235664. viesis 13.jūnijs 2007 10:02
0 0 Atbildēt

Neslikti. Savādāk pašvaldība iedomājas ka svētāki par Romas pāvestu ;-) kaut gan progonozēju, ka RD uzlix mīxto un darīsies pa savam, a ministrija varēs aizrāpot uz krūmiem laizīt ievainojumus...

Skumji, bet - no tādas naudas bļodiņas RD var atraut tikai beigtu. Vai laiks medībām?

235669. viesis 13.jūnijs 2007 10:05
0 0 Atbildēt

Varbūt kāds jurist varētu pakomentēt jaunās maksas parkinga zīmes, jo pašlaik visas makas parkinga ceļazīmes (burts P uz zila fona ar maksas automāta attēlu) tiek nomainītas ar parasto parkinga zīmi (burts P uz zila fona BEZ maksas automāta attēlu) bet ar papildzīmi (balts taisnstūris) darbdienās un turpat uz blakus darbdienas simbolam esošs maksas parkinga attēlu.

Būtībā sanāk ka tagad parkings ir bezmaksas, jo papildzīmē attēlotais maksas parkinga attēls ir tikai informatīvs, bet parkingu nosaka parastā P ceļazīme.

Kā tur īsti ir? Varbūt kāds juridiski var izskaidrot.

235674. viesis 13.jūnijs 2007 10:15
0 0 Atbildēt

Njaa zili briinumi........Sastreegumus mazinaashot, da kuraa vietaa, Dzirnavu iela kaa bija piebaazta, taa arii palikaas, ar visiem jaunajiem tarifiem, nu aazhi galiigaakie, taapataas cilveeki atrod citu veidu, tieshi taa maksaa ik par stundu, citi jau no riita sarunaa ar klamburu liceeju u.t.t, ir dazhaadi veidi, lai tos sastreegumus tikai palielinaatu!!!

235676. viesis 13.jūnijs 2007 10:20
0 0 Atbildēt

Ko tad jūs iesakat, ja reāli nebija brīvu vietu ne darba dienās ne sestdienās. Divi varianti:

a) vispār atcelt maksu

b) haļavšchikus (iedzīvotājus un citus) ierobežot un pacelt maksu

Varbūt pietiktu, ja iedzīvotājiem noņemtu haļavu. Tad skatītos, vai līdz. Varbūt iedzīvotājiem uzliktu mēneša maksu 20 Ls.

Protams, sabransports ir galīgi sviestā.

Protams, ka sabiedriskais t

235679. viesis 13.jūnijs 2007 10:49
0 0 Atbildēt

aizliegt stāvēt uz ielām Rīgas centrā un Vecrīgā! nu kāda mārutka pēc tur jābrauc ar savu auto

valsts iestādes izmest no Rīgas centra uz pilsētas nomalēm, nahy jāuztur dārgas iestādes kurām nevar piekļūt

steidzami taisīt "Park&Ride", sabūvet bezmaksas , lielas stāvietas perifērijaa

235685. viesis 13.jūnijs 2007 11:30
0 0 Atbildēt

BEZMAKSAS, bet tomēr kaut kādā veidā apsargājamas stāvvietas tajā perifērijā vajag ... savādāk zag

liem paradīze - 7:30 - 10:00 tur sabrauc mašīnas un ap 16-30 - 18:00 tās brauc prom. Pārējā laikā brīva darbība - staigā un siro pa mašīnām - maģīši, visāds stuffs, kas mašīnā stāv ...

235720. viesis 13.jūnijs 2007 13:29
0 0 Atbildēt

Epilators [?] 13.06.2007 07:44

un kur vel algas tiem klamburu licējiem par sestdienu, kā nekā brīvdiena, jāmaksā dubultā nekas daudz vairāk viņiem neienāks

viņš 10 minūtēs ar divu klamburu palīdzību savu brīvdienas algu ir atpelnījis ar uzviju! visa pārŗejā diena - tīrā varka.

235775. viesis 13.jūnijs 2007 16:32
0 0 Atbildēt

toties ir noregulēts jautājums - kā visvienkāršāk iekasēt vislielāko summu no visiem pēc iespējas mazāk saspingstot

235817. viesis 14.jūnijs 2007 0:56
0 0 Atbildēt

ta pašļi dirst!labi ka ir tādas iedzīvotaju kartes!jo visādi *******i kas strada netalu saliek savas mašīnas pagalmos,a man ka iedzīvotājam nav kur..tad vismaz ja ir brīva vieta tad nolieku stavietā,par kuru nav jāmaksā dēļ tiem kas piegrūduši pagalmus;)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti