Maijā «Fiat» pārdošanas apjoms Eiropā palielinājies

 
21.jūnijs 2007 8:36

Saskaņā ar Eiropas Automobiļu ražotāju asociācijas (ACEA) datiem maijā visā Eiropā reģistrēts par 5,7 procentiem vairāk jaunu Fiat Group Automobiles automobiļu salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu. Turīnas autobūves uzņēmums manāmi pārspējis kopējo tirgus sniegumu, kur pārdošanas apjoms samazinājies par 1,6 procentiem.

Pagājušajā mēnesī ES dalībvalstīs, kā arī trijās EBTA valstīs kopā reģistrēts 1 442 518 jaunu pasažieru un vieglā komerctransporta automobiļu. Šis rezultāts ir par 1,6 procentiem sliktāks nekā pagājušajā gadā, kad tika pārdotas 1 465 244 vienības. Fiat bija labākie rādītāji starp desmit lielākajām automobiļu ražošanas grupām Eiropā - 5,7 procentu pieaugums salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu.

Eiropā lielākā automobiļu ražotāja VW Group rādītājs bija samazinājies par 2,5 procentiem, PSA Peugeot-Citroen, kas ir otrajā vietā, tas pieauga par 2,8 procentiem, bet trešajā vietā esošais Ford zaudēja 1,1 procentu. Arī General Motors un Renault, kas atrodas ceturtajā un piektajā vietā, aizvadītais mēnesis bija salīdzinoši slikts - tika zaudēti attiecīgi 8,9 un 8,4 procenti. Fiat, kas ar 6,7 procentu pieaugumu ieņem sesto vietu, apsteidz pārējos pirmā desmitnieka pārstāvjus - Toyota (+2,6 procenti), DaimlerChrysler (-2,4 procenti), BMW (+5,6 procenti) un Honda (+12 procentu).

Fiat Group Automobiles visā Eiropā maijā kopā pārdeva 118 950 automobiļu, kas ir par 5,7 procentiem vairāk nekā šajā pašā periodā pagājušajā gadā, tādējādi palielinot savu kopējo tirgus daļu no 7,7 līdz 8,3 procentiem. Izvērtējot katru zīmolu atsevišķi, redzams, ka Fiat (ieskaitot Fiat Professional komerciālo aprīkojumu) pārdošanas apjoms ar 93 110 reģistrācijām pagājušajā mēnesī bija par 7,9 procentiem lielāks nekā 2006. gadā, kad tika reģistrētas 86 325 vienības.

Fiat zīmola kopējā Eiropas tirgus daļa pieauga no 5,9 līdz 6,5 procentiem, tikmēr Lancia (0,8 procenti) un Alfa Romeo (1,0 procenti) situācija palika nemainīga.

2007. gada pirmajos piecos mēnešos Fiat ir labākais sniegums Eiropas ‘lielā sešinieka’ grupā - tas ir pieaudzis par 6,7 procentiem salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, un šis pieaugums palielina kopējo Eiropas tirgus daļu no 7,7 līdz 8,3 procentiem.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti