«Red Bull X-Fighters» zvaigzne pirmo reizi Rīgā

 
29.jūnijs 2007 0:26

"Red Bull X-Fighters" moto frīstaila sacensības ir vienas no prestižākajām šāda līmeņa sacensībām pasaulē, un pirmo reizi to pastāvēšanas vēsturē paraugdemonstrējumi tiks veikti Rīgā.

Uz "Red Bull" moto frīstaila šovu, kas Rīgā notiks 8. jūlijā pulksten 18.00 uz AB dambja iepretim viesnīcai "Radisson SAS", ieradīsies četri motobraucēji no Skandināvijas. To vidū būs arī Frederiks Johanssons, kurš ir viens no labākajiem moto frīstaila braucējiem Eiropā, ko apliecina arī viņa dalība "Red Bull X-Fighters" pagājušās un šīs sezonas noslēguma sacensībās Madridē. Līdz šim Latvijā nav viesojusies tāda līmeņa moto frīstaila zvaigzne, kāda ir šis zviedru motociklu pavēlnieks.

Kopā ar neapturamo zviedru Rīgā savu meistarību demonstrēs arī viņa tautietis Rihards Ratto un divi Norvēģijas moto frīstaila speciālisti – Ojstens Kjorstads un Niklāss Olsons.

Ikvienam rīdziniekam un galvaspilsētas viesim tā būs iespēja bez maksas pārliecināties, cik pārgalvīgi ir šo motobraucēju veiktie triki.

Līdz ar sportistiem Rīgā ieradīsies speciāla tehnika – smagā automašīna, kuru pārveidos un izmantos kā rampas. Šovam sagatavotajā laukumā viena rampa no otras atradīsies divdesmit metru attālumā, un tieši šie divdesmit metri būs tie, kuros četri moto frīstaila speciālisti veiks galvu reibinošus trikus.

Bez jau minētajām rampām uz AB dambja būs redzama "Red Bull Pinzgauer" 1974.g. izlaiduma automašīna, kas pārveidota kā mobila DJ skatuve, kā arī divi ekrāni, uz kuriem tiks demonstrēti videofragmenti ar labākajiem "Red Bull X-Fighters" sacensību momentiem.

"Red Bull X-Fighters" ir moto frīstaila sacensības, uz kurām kompānija "Red Bull" uzaicina tikai pasaulē spēcīgākos moto frīstaila sportistus. Šīs ir pasaulē modernākās un aizraujošākās sacensības, kuru aizsākums meklējams šī gadsimta sākumā. Tajās sportistu sniegumu vērtē kompetenta žūrija un liela nozīme tiek pievērsta arī skatītāju ovācijām.

"Red Bull X-Fighters" tradicionālās sacensību vietas ir lielākās vēršu cīņu arēnas Spānijā un Meksikā, bet šogad pirmo reizi sacensības notika arī Īrijā. "Red Bull X-Fighters" vēsturē šī ir pirmā sezona, kurā atsevišķas sacensības saista čempionāta formāts - katrās sacensībās braucējiem tiek piešķirti punkti, kuri tiek uzskaitīti čempionāta kopvērtējumā, un pēc pēdējām šīs sezonas sacensībām Madridē 27. jūlijā arī noskaidrosies, kurš no moto frīstaila sportistiem ir visspēcīgākais.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti