Atklās atjaunoto Rīgas Retro tramvaju 4

 
2.jūlijs 2007 0:00

2.jūlijā plkst. 12 tramvaju galapunktā - Ausekļa iela (Elizabetes ielas sākumā) svinīgi atklās atjaunoto Rīgas Retro tramvaju.

Rīgas Retro tramvajs ieguvis jaunu veidolu un kļuvis par Rīgas Jūgendstila tramvaju. Jaunu tēlu pilsētas vēsturiskais tramvajs ieguvis pateicoties Rīgas mēra Jāņa Birka iniciatīvai, rosinot pilsētas iedzīvotājus un viesus iepazīt Latvijas galvaspilsētas bagāto jūgendstila mantojumu.

Rīgas Jūgendstila tramvaja uzdevums būs veicināt Rīgas starptautisku atpazīstamību, akcentēt jūgendstilu kā vienu no galvenajām pilsētas kultūrvēsturiskajām vērtībām un piedāvāt iespēju pilsētas viesiem iepazīt Rīgu atraktīvā veidā.

Retro tramvajs regulāros braucienus uzsāks 3.jūlijā, piedāvājot rīdziniekiem un pilsētas viesiem ekskursijas braucienu maršrutā „ Rīgas bulvāru loks” (Radio iela – Aspazijas bulvāris – Basteja bulvāris – Kronvalda bulvāris – Ausekļa iela un atpakaļ).

Svinīgajā atklāšanā piedalīsies Rīgas mērs Jānis Birks, „Latvijas institūta” direktors Ojārs Kalniņš, Rīgas Kultūras aģentūras direktore Brigita Rozenbrika, SIA „Rīgas Satiksme” valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens, mākslinieks Uldis Sosnovskis un citi projektā iesaistītie cilvēki.

Uz atklāšanu aicināti arī masu mediju pārstāvji, kuriem būs iespēja vieniem no pirmajiem izbraukt maršrutu „Rīgas bulvāru loks” ar atjaunoto tramvaju.

Kā iepriekš ziņots, 2006.gada pavasarī toreizējais vicemērs Jānis Birks ieteica izmantot Retro tramvaju kā Rīgas pilsētas simbolu un tēla elementu. SIA „Rīgas satiksmes” pārziņā esošais retro tramvajs līdz šim pārvadāja rīdziniekus un Rīgas viesus 11. tramvaju maršrutā, un to greznoja saldumu rūpnīcas Laima reklāma. Tramvaja kā pilsētas tēla elementa koncepcijas izstrādei tika pieaicināts „Latvijas institūts”, savukārt, tramvaja vizuālā noformējuma autors ir mākslinieks Uldis Sosnovskis. Retro tramvaja rekonstrukcija veikta Rīgas pašvaldības SIA „Rīgas Satiksme”. Rīgas Jūgendstila tramvaja projektu pārrauga un turpmāk attīstīs „Rīgas kultūras aģentūra”.
 
Visi komentāri
 
237453. viesis 2.jūlijs 2007 5:59
0 0 Atbildēt

Atminos lasījis, ka šitais līkumiņs maksās ls10, ja nealojos. Birks un tas institūts, manuprāt, nebija pamanījuši ka Mežaparka līnijā tramvajs jau veidoja Latvijas atpazīstamību. Kā būs tagad, redzēsim. Iespējams, ka liela daļa ārzemnieku US$20 investēs kautkur citur, nevis lai iepazītos ar braucošo jūgendstilu, ja turpat no ietves par baltu velti var iepazīties ar jūgendstila arhitektūru daudz lielākos apjomos.

237461. viesis 2.jūlijs 2007 10:21
0 0 Atbildēt

Man gan tas jaunais trambuļa krāsojums drīzāk atgādina ēģiptes piramīdu tradicionālās reklāmas, nevis Rīgas jūgendstilu....

237486. viesis 2.jūlijs 2007 11:30
0 0 Atbildēt

3Ls biļete

237506. viesis 2.jūlijs 2007 13:37
0 0 Atbildēt

Tas krāsojums nemaz nav tāds, kā Rīga jūgendstilā...

Bet gan sociķu zilais tonis drīzāk.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti