Latvijas ceļvedim otrais atjaunotais un papildinātais izdevums 4

 
4.jūlijs 2007 11:17

Latvijas ceļveža otrais izdevums veidots ievērojami atjaunojot un papildinot lielu popularitāti ieguvušo 2004. gada pirmizdevumu. Jaunajā izdevumā ievērojami papildināti un aktualizēti apskates objektu apraksti un iekļauti jauni apskates objekti.

Pilnībā atjaunotas visas Latvijas ceļvedī iekļautās kartes, pilnībā no jauna veidota praktiskās informācijas sadaļa.



2004. gadā “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” laida klajā Latvijas ceļvedi – apjomīgu tūrisma informācijas krājumu, kurā apkopota informācija par nozīmīgākajiem Latvijas tūrisma apskates un infrastruktūras objektiem – naktsmītnēm, ēdināšanas un aktīvās atpūtas iespējām u.c. ceļotājam nepieciešamu informāciju. Trīs gadu laikā Latvijas ceļvedis kļuvis par populāru Latvijas apceļotāju izziņas avotu, īstenojot tā ievadā formulēto: „Šīs grāmatas īstā sūtībā ir būt kustībā Latvijas ceļos – automašīnā, vilcienā, mugursomā, velosomā vai vienkārši kājāmgājēja rokās – visur, kur tā var kļūt par informācijas avotu un neaizstājamu ceļabiedru Latvijas apceļotājam. Ikvienam, kas vēlas izzināt, apskatīt un iepazīt Latviju.”



Laikā kopš Latvijas ceļveža izdošanas, tūrisma nozarē Latvijā notikušas būtiskas izmaiņas, nepārtraukti palielinās tūrisma objektu skaits, paplašinās tūrisma infrastruktūras objektu tīkls, pieaug to kvalitāte, aug tūrisma nozares uzņēmumu piedāvāto pakalpojumu un produktu klāsts. Tāpēc 2007. g. vasaras sākumā, pirms jaunās tūrisma sezonas, “Karšu izdevniecība Jāņa sēta” laidusi klajā Latvijas ceļveža otro – papildināto un atjaunoto izdevumu. Tajā jau ir iekļauta informācija par 1130 apskates objektiem, 1235 naktsmītnēm, 685 ēstuvēm (izlases veidā), 911 aktīvās atpūtas iespējām, 291 muzeju un 93 tūrisma informācijas centriem.



Latvijas ceļvedī informācija par apskates objektiem grupēta pa 10 reģioniem ( Ziemeļkurzeme, Dienvidkurzeme, Zemgale, Vidusdaugava un Sēlija, Pierīga, Centrālā Vidzeme, Ziemeļvidzeme, Maliena un Ziemeļlatgale, Viduslatgale un Dienvidlatgale). To papildina bagātīgs karšu klāsts – kopā 132 dažādu mērogu kartes, kas atvieglos orientēšanos apvidū un, kas ir ļoti svarīgi ceļotājam, palīdzēs atrast apskates objektus, naktsmītnes vai citus praktiskās informācijas sadaļās minētos objektus, kā arī ievērojams skaits fotogrāfiju (izdevumā kopā ievietoti 779 fotoattēli).



Katra reģiona nodaļas noslēgumā dots apjomīgs praktiskās informācijas bloks. Tajos sniegta svarīgākā informācija, kas būs noderīga ceļotājam, lai atrastu papildus informācijas avotus (TIC), naktsmītnes, ēstuves, izvēlētos sev tīkamāko aktivitāti un līdzdarbošanās iespēju vai arī apmeklētu apceļojamā novada muzejus. Praktiskās informācijas sadaļas ierakstiem dots kontakttālruņa numurs, kas ļauj ceļojuma laikā sazvanīt naktsmītnes, vienoties par maltīti, laivu nomu kādā ezerā, keramiķa apmeklējumu vai izjādi ar zirgiem. Latvijas ceļveža noslēgumā dots izdevumā iekļauto vietu un objektu alfabētiskais rādītājs.



Latvijas ceļvedis veidots sadarbībā ar Latvijas rajonu, pilsētu, pagastu un novadu tūrisma informācijas centriem (TIC) un birojiem.

 
Visi komentāri
 
237699. viesis 4.jūlijs 2007 11:59
0 0 Atbildēt

ir labs? nav ?

237741. viesis 4.jūlijs 2007 15:48
0 0 Atbildēt

ja jau pirmais izdevums kā tūrisma ceļvedis (bet bez Autoceļu atlanta gan īsti va lietojams) bija labs, tad šim būtu jābūt noteikti jaunākam - nu vismaz aktuālāka informācija.

237754. viesis 4.jūlijs 2007 18:39
0 0 Atbildēt

viesi 237741

reti kurš tūrisma ceļvedis ir lietojams bez papildus kartes....

237953. viesis 8.jūlijs 2007 10:37
0 0 Atbildēt

kāda problēma lietot bez kartes? Mazās kartes taču ceļvedī ir, arī lielās pārskata kartes... Sliktāk ir tas, ka daži objekti vienkārši iezīmēti meža vidū, un var tikai minēt, no kuras puses un kā tiem tikt klāt...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 1

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 24

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti