Red Bull moto frīstaila šovs Rīgā jau šajā nedēļas nogalē

 
5.jūlijs 2007 7:50

Rīgā 8. jūlijā pulksten 18:00 uz AB dambja pretī viesnīcai Radisson SAS pirmo notiks vēl līdz šim Rīgā neredzēts šovs – Red Bull moto frīstaila paraugdemonstrējumi "Ultimate", kurā piedalīsies četri Skandināvijas motobraucēji, no kuriem viens ir "Red Bull X-Fighters" zvaigzne Frederiks Johansons, kurš ir viens no labākajiem moto frīstaila speciālistiem Eiropā.



Speciāli šim bezmaksas pasākumam Red Bull ir Rīgā nogādājis īpašu tehniku, ar kuras palīdzību tiks sagatavots laukums paraugdemonstrējumu veikšanai. Kā piezemēšanās rampa šajā pasākumā kalpos speciāli pārbūvēta smagā automašīna, bet skatītāju garastāvokļa uzlabošanai uz AB dambja atradīsies arī īpašā 1974.g. izlaiduma automašīna "Red Bull Pinzgauer", kas pārbūvēta par mobilu DJ skatuvi, uz kuras šajā pasākumā rosīsies Radio SWH dīdžejs Egons Reiters un pasākuma vadītājs Pauls Timrots. Turpat uz AB dambja atradīsies ekrāns, uz kura tiks demonstrēti pasaulē prestižāko moto frīstaila sacensību "Red Bull X-Fighters" spilgtākie momenti.

Labākās vietas skatītājiem

Visiem, kuri vēlas klātienē vērot Red Bull moto frīstaila paraugdemonstrējumus Rīgā, laicīgi ir jāizdomā no kurienes to labāk darīt, jo šis ir bezmaksas pasākums un cilvēku interese par to ir liela. Red Bull skatītājiem iesaka izvēlēties kādu no trijām skatīšanās vietām:

- AB dambis ir notikumu epicentrs, kur visi klātesošie vislabāk varēs izjust moto frīstaila burvību un būt tik tuvu cik vien atļauj drošības zona. Bez tam skatītājiem, kuri būs ieradušies uz AB dambi, būs iespēja pēc paraugdemonstrējumu beigām Red Bull teltī mēģināt iegūt arī kāda braucēja autogrāfu.
- Ķīpsala pie Saules akmens būs kā miera osta ārpus notikumu epicentra, tajā pašā laikā no šejienes AB dambis un paraugdemonstrējumu zona ir kā uz delnas.
 
- Vanšu tilts ir lieliska vieta tiem, kam patīk visu vērot no augšas. Vienīgi jārēķinās, ka uz tilta nav sevišķi daudz vietas un motociklu rūkoņu nomāks nepārtrauktā transportlīdzekļu plūsma pa tiltu.
Red Bull moto frīstaila paraugdemonstrējumus uz AB dambja būs iespējams redzēt arī no citām Rīgas vietām, piemēram, 11. Novembra krastmalas, bet tas ir pārāk tālu, lai kārtīgi izbaudītu galvu reibinošos trikus.

Moto frīstaila sportisti

Frederiks Johansons ir spilgtākā moto frīstaila zvaigzne, kura savu talantu demonstrēs Rīgā. Šis divdesmit astoņus gadus vecais zviedrs motokrosa sacensībās sāka piedalīties, kad bija sasniedzis deviņu gadu vecumu. Pirms pieciem gadiem viņš pievērsās moto frīstailam. Frederiks ir viens no tiem moto frīstaila sportistiem, kura mīļākais triks ir atmuguriskais salto. 2006. gada janvārī viņš bija pirmais eiropietis, kurš veica 360 grādu salto. Šobrīd viņš strādā pie Cordova salto – lēciena, kuru izpildot līdz šim veiksmīgi piezemējies ir tikai Adamss Džounss. Viņa talantu pierāda tas, ka viņš jau otro gadu pēc kārtas ir uzaicināts piedalīties "Red Bull X-Fighters" sacensību posmā Madridē.

Ojstens Kjorstads ir trīsdesmit gadus vecs norvēģis, kurš ar motocikliem uz "Tu" ikdienā ir jau piecpadsmit gadus. Arī viņa darbs ir saistīts tieši ar šo sporta veidu, jo Ojstens strādā Norvēģijas Augstākās atlētu skolas motokrosa nodaļā. Bez tam šis norvēģis ir iemīļojis arī citus ekstrēmos sporta veidus, un ir piedalījies gan snovborda, gan Downhill kalnu riteņbraukšanas sacensībās.

Rihards Ratto ir pieredzējis zviedru motosportists ar 22 gadu stāžu motokrosā. Viņš savu pirmo motociklu dabūja sešu gadu vecumā, ar ko arī aizsākās viņa motosportista karjera. Rihards motosporta sacensībās vienmēr ir piedalījies ar moto "izdari vai avarē”, kas ļoti raksturo arī viņa cenšanos apgūt jaunus moto frīstaila trikus. Viņš ir apbrīnas vērts motosportists, jo viņš ir atgriezies moto frīstailā pēc ļoti smagas traumas, kas laupīja gadu no viņa dzīves un karjeras.

Niklāss Olsons ir jaunākais no sportistiem, kurš viesosies Rīgā. Divdesmit sešus gadus jaunais zviedrs ir jauns, bet pieredzējis. Pateicoties savam tēvam, viņš ar motocikliem brauc jau kopš četru gadu vecuma. Viņš savā karjerā ir aizvadījis sezonas, kurās ir bijušas pat trīsdesmit sacensības. Viņa sirds pieder motobraukšanai, tāpēc Niklāss savu nākotni saista tikai ar motokrosu un moto frīstailu.

Latvijā interesenti "Red Bull X-Fighters" sacensībām var sekot līdzi televīzijas kanālos TV3 un TV6.

Papildus informāciju iespējams atrast:
www.redbullxfighters.com
www.redbull.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 6

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 19

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Rīgas dome ārkārtas sēdē lems par 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma atjaunošanai 3

Šodien izsludināta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā deputāti lems par vairāk nekā 10 miljonu eiro novirzīšanu ielu seguma remontiem, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 2

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti