Lasītājs ziņo: agresīvais trolejbuss (+ foto) + RS atbilde 154

 
11.jūlijs 2007 12:50

Vakar ap 20.40, pirms Marijas un Elizabetes krustojuma, trolejbuss apbrauca nelielo sastrēgumu un veikli pagriezās uz stacijas pusi. Nekāds lielais tas sastrēgums nebija - pāris minūtes vairāk un arī trolejbuss pagrieztos.





Varoņa bildi arī var apskatīt. Domāju, ka Rīgas Satiksmes vadība šamam "šumaheram" varētu prēmiju izsniegt par ātru un "drošu" klientu apkalpošanu. Kaut gan es negribētu būt tā autovadītāja vietā, kurš pagriežoties no Elizabetes ielas uz Marijas ielu, pēkšņi ieraudzītu savā joslā pretī braucošo trolejbusu.



Nez cik trolejbusu vadītāju tiek Rīgā sodīti par CSN pārkāpumiem? Spriežot pēc redzētā tas "šumaheram" bija ierasts gājiens.

Edza1970, iAuto lasītājs

CSN nosaka: 83. Pirms nogriešanās pa labi, pa kreisi vai apgriešanās braukšanai pretējā virzienā transportlīdzekļa vadītājam uz brauktuves laikus jāieņem attiecīgs malējais stāvoklis, kas paredzēts braukšanai attiecīgajā virzienā, izņemot gadījumus, kad jānogriežas, lai iebrauktu krustojumā, kurā jābrauc pa loku (409.ceļa zīme).

Saņēmām arī atbildi no "Rīgas Satiksme":

Konkrētajā gadījumā trolejbusa vadītājs ir pārkāpis Ceļu satiksmes noteikumus.
No viņa tiks lūgts paskaidrojums.
Visi RP SIA" Rīgas satiksme" transporta līdzekļu vadītāji ir apmācīti un zina, kā jāizturas uz ceļa, diemžēl nereti sastrēgumu dēļ - un vienā maršrutā tie var būt vairāki - vadītājs kavē kustības grafiku, par kura ievērošanu viņš ir atbildīgs. Tas, protams, nav attaisnojums agresīvai braukšanai tomēr tas var būt iemesls, kas pamudina vadītāju izdarīt pārkāpumu.

Ar cieņu,
Liene Rumpane
Informācijas centra vadītāja
RP SIA "Rīgas satiksme"

 
154 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
238074. viesis 10.jūlijs 2007 11:30
1 0 Atbildēt

Kas tur slikts, ja trolejbuss, kas noteikti ved vairāk kā 3 cilvēkus, azibrauc ātrāk nekā jūs, kas sēžat savos "klubkrēslos? Pie tam, spriežot pēc bildēm, nevienam viņš netraucēja. Jums ir žēl, ja trolejbusa pasažieri nokļūst kaut kur ātrāk nekā jūs?

238079. viesis 10.jūlijs 2007 11:37
1 0 Atbildēt

Raksta autor- Tu esi Antons(ne labajā nozīmē). Nu un tad ka vinjs aizbrauca. Gribētu redzēt kā Tu darītu, ja Tev būtu jābrauc pēc grafika un ja kavē, tad Tev skalo smadzenes. Un nedomāju ka pasa;zieri ļoti stresoja! MANUPRĀT ir cita svarīgākas lietas nekā šhī. Tu esi kā bērns...

238082. viesis 10.jūlijs 2007 11:41
1 0 Atbildēt

Ko var ņemties. Varbūt kavēja grafiku. Nevienam taču pat patraucēt nepaspēja. Izskatās, ka dažiem te ļoti skauž un gribas stučīt.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti