Iekšlietu ministrijas piedāvātais risinājums nebūs efektīgs 9

 
12.jūlijs 2007 15:23

SIA „Stabu 58” valdes priekšsēdētājs Vilnis Antonišķis uzskata, ka LR Iekšlietu ministrijas piedāvātais risinājums izņemto automašīnu aprites uzlabošanā, nav pietiekami efektīvs.

„Iekšlietu ministrijas (IeM) piedāvātais risinājums, ar nolūku optimizēt izņemto un aizturēto (nevis konfiscēto kā paziņojusi IeM) automašīnu aprites kārtību, situāciju neuzlabos. Cilvēku attieksmi šādā veidā nav iespējams mainīt. Uzskatu, ka ir jāpieņem daudz radikālāki mēri. Nesaprotu, kāpēc atkal valsts mēģinās meklēt konkrētu pilsoni, lai tam atdotu viņa mantu? Ņemot vērā, ka šī manta ir atņemta ļoti nopietnu pārkāpumu dēļ, kas apdraud apkārtējo veselību un pat dzīvību,” secina V. Antonišķis.

IeM ir informējusi, ka tā vēlas dot iespēju izņemtā transportlīdzekļa īpašniekam rakstiski atteikties no sava transportlīdzekļa. Līdz ar to viņam nebūtu jāsedz izdevumi par transportlīdzekļa uzglabāšanu, bet valsts aģentūrai „Materiālās rezerves” būtu iespēja transportlīdzekli nekavējoties nodot realizācijai, no gūtajiem ienākumiem sedzot glabāšanas izdevumus. Pašlaik vidēji katru mēnesi no konfiscētajām automašīnām glabāšanā paliek aptuveni 200 - 250 transportlīdzekļi.

 „Šobrīd ir izveidojusies tāda situācija, ka valsts cenšas atrast tos pilsoņus, kuriem ir atņemta automašīna un piespriests naudas sods par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā vai tās vadīšanu bez autovadītāja apliecības. Aptuveni 30% no sodītajiem autovadītājiem, ignorē soda apmaksu un nenāk pakaļ savām automašīnām. Tādejādi valsts zaudē budžeta līdzekļus, maksājot par izņemto transporta līdzekļu glabāšanu autostāvvietās. Spriežot pēc pieredzes, situācija būtiski nemainīsies, ja auto varēs izņemt no stāvlaukuma tās tehniskās pases uzrādītājs, kā šobrīd vēlas IeM. Tāpēc risinājumam jābūt daudz kardinālākam. Automašīnai vajadzētu atrasties valsts aģentūras „Materiālās rezerves” uzglabāšanā vienu kalendāro mēnesi. Pēc šī termiņa beigām, automašīna bezstrīdu kārtībā tiktu nodota izsolē un pārdota, neatkarīgi no automašīnas tirgus cenas (šobrīd izsolē tiek pārdotas automašīnas, kuru tirgus vērtība nepārsniedz 150 LVL.) Otrkārt, automašīnu īpašnieki vai vadītāji, kuri ilgstoši neapmaksā sodus un neizņem automašīnas, līdzīgi kā kredītu nemaksātāji, tiktu iekļauti parādnieku jeb „melnajā” sarakstā. Rezultātā viņiem rastos problēmas ne tikai jaunu kredītu un līzingu saņemšanā, bet būtu risks, ka bankas pieprasītu pirmstermiņa kredītu atmaksu. Tādejādi strauji samazinātos izmaksas valsts budžetā un arī autoīpašnieki būtu ieinteresēti daudz ātrāk reaģēt un rīkoties, lai atgūtu savu īpašumu,” stāsta V. Antonišķis.

Pretēja situācija esot ar juridiskajām personām piederošajām automašīnām. „Kompānijām piederošās aizturētā automašīnas vidēji mūsu stāvlaukumā atrodas 5 dienas. Iemesls ir ļoti vienkāršs. Kompāniju vadība ir ieinteresēta pēc iespējas ātrāk norēķināties ar valsti un izņemt tai piederošo mantu, ar kuras palīdzību tiek pelnīta nauda,” secina V. Antonišķis.

SIA „Stabu 58” nodarbojas ar izņemto automašīnu evakuāciju un glabāšanu Rīgā un Rīgas rajonā, kā arī vairākās Latvijas pilsētās.
 
Visi komentāri
 
238404. viesis 12.jūlijs 2007 15:47
0 0 Atbildēt

Nu dikti jau gribās tam mentu SIA ar Antonišķi priekšgalā beidzot tikt pie "īsto" mantu realizācijas. Citādi vēl sanāks, ka shēmu par velti sazīmējuši.

Kāds zinošāks varētu painformēt, vai vispār ir iespēja privātpersonai saprātīgos termiņos dabūt auto no tās SIA nagiem ārā?

238407. viesis 12.jūlijs 2007 16:23
0 0 Atbildēt

baac... ko var chakareeties...

ir tiesu izpildiitaaji un viss...

238413. viesis 12.jūlijs 2007 16:50
0 0 Atbildēt

Tie, kuri nevar samaksāt par vecu kadetu jau nu nebīsies no melnā saraksta.

238415. viesis 12.jūlijs 2007 17:26
0 0 Atbildēt

deksi: a prichom saraksts? vai tas ir vieniigais no kaa jaaraustaas? vai arii veel ir manta ko var aprakstiit... ;)

238428. viesis 12.jūlijs 2007 18:57
0 0 Atbildēt

Shii sia apgaadiibaa atrodas ap 600 a/m un ik dienu Valsts shiem maksaa Ls 5.60 par katru auto. Taa kaa sen bij laiks pamekleet citu SIA, kura glabaa shos a/m par civilizeetu naudu !!! Taa vien rodas iespaids, ka KNABAM tur buutu ko dariit!

238432. viesis 12.jūlijs 2007 19:36
0 0 Atbildēt

vispār vajag noteikt ar likumu ja 30 dienu laika īpašnieks pats savu miskasti nesavāc, tā uz tolmetu nah prom

238453. viesis 13.jūlijs 2007 6:59
0 0 Atbildēt

"efektīgs" vairāk apzīmē vizuālo iespaidu. "Efektīvs" šoreiz būtu īstais vārds, jo apraksta lietderīgumu.

Neesmu valodnieks, un varbūt ka tīmeklī par to īpaši nevajadzētu satraukties, bet iauto.lv tak nav kautkāds bumer.lv vai pacanidrochat.ru

238476. viesis 13.jūlijs 2007 12:29
0 0 Atbildēt

Pēdējam viesam taisība par `efektīgs` un `efektīvs`, man arī tas uzreiz `iekrita acīs`..

238480. viesis 13.jūlijs 2007 13:10
0 0 Atbildēt

Ne nau nekāds bumer.lv ,bet gan copy off atverts.lv

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti