Startē rallijs «Kurzeme 2007» - 65 dalībnieki

 
13.jūlijs 2007 8:19

Šodien (piektdien) startē starptautiskais autorallijs „Kurzeme”. Rallijs „Kurzeme ’2007” ir LMT Latvijas rallija čempionāta 5. posms, Baltijas rallija kausa posms un šogad pirmo reiz arī Ziemeļeiropas zonas čempionāta 3. posms.

Savu dalību sacensībās ir pieteikušas 65 ekipāžas gan pašmāju, gan ārvalstu rallija komandas un arī  daudzi no individulajiem braucējiem. Zem Latvijas karoga rallijā piedalīsies 49 ekipāžas. Pārstāvētas ir arī ārvalstis – būs septiņas ekipāžas no Lietuva, četras no Dānija, divas no Krievijas, bet pa vienai no Igaunijas un Somija.

Trases kopgarums ~345 km, trase sastāv no 8 ātrumposmiem ar kopējo garumu ~128 km, no kuriem viens PS ar asfalta betons/grunts segumu ( ~1,74km). Divi no ātrumposmiem –  “Energo Remonts Rīga”  Vecpils un – “SEB Unilīzings” ātrumposms Turlava  -  atkārtojas. Trases segums – grunts 99,5%.

Pirmajā dienā pie rallija „Kurzeme” starta estakādes Ostas prominādē Liepājā pl. 16:30 tiks sveikti un sumināti Bērnu rallija „Kurzeme”  finālisti un uzvarētāji. Pl. 17:30 tiks atklāts Rallijs „Kurzeme’2007”, bet pl. 18:00 tiks dots pirmās sporta ekipāžas starts. Gan  sportistiem, gan skatītājiem šogad tiks piedāvāts izvērtēšanai jauns Liepājas pilsētas ātrumposms, kas domājams būs izaicinājums sportistiem, bet līdzjutējiem sniegs emocionālu baudījumu.  Vēl pirmajā dienā rallija ekipāžas divreiz veiks leģendāro Vecpils ātrumposmu.

Otrajā dienā sacensības notiks Kuldīgas rajonā, kur sportistiem būs jāveic pieci jau pazīstamie ātrumposmi – divas reizes Turlava, Ēdole, Īvande, Alsunga, kam šogad tiks pievienoti jauni akcenti. Rallija finišs un uzvarētāju sumināšana ar zaļumbali notiks Kuldīgas rajona Sieksātes „Kalnamuižā”.Šogad rallija „Kurzeme” organizatori ir parūpējušies, lai trasē dotos arī Retro rallija auto un skatītājiem būtu iespējams salīdzināt tehnisko izaugsmi kādu piedzīvojušas rallija mašīnas. Būs GAZiks, Volga, Žiguli, Moskvičs – automašīnas, kas nes sev līdzi raibu vēturi, bet joprojām ir tehniski spējīgas par prieku sev un skatītājiem mērot ātros un interesantos „Kurzemes” ātrumposmus.

Jau vairāk kā 40 gadus Liepājas pusē notiek rallijs, kas gadu gaitā iemantojis slavu visā Baltijā un krietni tālāk aiz tās robežām. Savulaik tas lepojies ar PSRS, Lietuvas, Krievijas un pat Eiropas čempionāta tituliem.  Tradicionāli rallijs „Kurzeme” notiks divas diena - ar startu Liepājā promenādē un finišu Kuldīgas rajona „Kalnamuižā”.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti