Autosporta svētki – rallijs «Kurzeme» veiksmīgi noslēdzies 2

 
16.jūlijs 2007 8:23

Autorallijs Kurzeme, kas divas dienas 13. un 14. jūlijā norisinājās Liepājā, Liepājas rajonā un Kuldīgas rajona, veiksmīgi noslēdzies. Sportisti mēroja 380 km garo trasi, no kuriem 127 km tika pavadīti 8 ātrumposmos – Liepāja, Vecpils, Turlava, Ēdole, Īvande, Alsunga.

Starts Liepājā - ostas promenādē, finišs Kuldīgas rajona Sieksatē pie viesu nama „Kalnamuiža”, kas jau vēsturiski ir veidojosies par rallija centru vēl no rallija „Kurzeme” pirmsākumiem.

Sacensību vadītājs Dāvis Kalniņs atzīst, ka rallijs noritējis veiksmīgi. Piedalījušies sportisti no sešām valstīm – Latvijas, Lietuvas, Dānijas, Krievijas, Igaunijas un Somijas. Pirmo reizi rallija „Kurzeme” un arī Latvijas rallija vēsturē sacensībās piedalījās Dānijas sportisti, kas savā valstī piedalās nacionalā klasē un brauc ar tādām automažšinām kā Volvo 240 un Opel Manta. Dāvis Kalniņš norāda, ka Dānijas sportisti bija ļoti apmierināti ar sacensību un viena no ekipāžām pat kāpa uz uzvarētāju pjedestāla.

Dāvis Kalniņš izsaka lielu pateicību sacensību atbalstītājiem un līdzjutējiem, jo bez sponsoru finansēm un skatītāju pieplūduma, diezvai tās varētu notikt. Sacensību vadītājs arī uzsver, ka vismaz pagaidām nav saņemtas nekādas sūdzības par līdzjutēju uzvedību trasē, kas apliecina vien to, ka veiktie nopietnie drošības un skatītāju informēšana pasākumi ir devuši rezultātu.  Labas atsauksmes dzirdētas arī par Liepājas ātrumposmu, kas bija labi pārskatāms un mākslīgi veidotais tramplīns bija izaicinājums sportistiem, bet baudījums skatītājiem.

Kā norāda Liepājas mērs Uldis Sesks, Liepāju dēvē par mūziķu un arī par autobraucēju pilsētu. Autosporta tradīcijas Liepājā mērāmas jau turpat ar piecdesmit gadu stabilu pieredzi.  Liepājas mērs arī tic, ka rallijs Liepājā nav tikai sporta notikums. Kā gan citādi  būtu izdevies uzturēt un saglabāt šo rallija tradīciju? Varbūt tas ir tādēļ, ka Liepājai ir sava rallija komanda, kura apvieno ne tikai rallistus un viņu mehāniķus, bet daudz plašāku cilvēku loku : autosporta draugus, līdzjutējus un atbalstītājus.

Autorallijs “Kurzeme’2007” aizvadīts ar spraigam cīņām, veiksmēm un neveiksmēm, ar savu adrenalīna un ātruma devu. Šodien varam izvērtēt aizvadīto ralliju un sākt gatavoties nākoša gada lielajam autosporta notikumam – autorallijam “Kurzeme”. Liepājā mīl autoralliju.
 
Visi komentāri
 
238555. viesis 16.jūlijs 2007 17:41
0 0 Atbildēt

Baigi zel par Strauss/Tihanovs ekipazu ... :(

238579. viesis 17.jūlijs 2007 9:36
0 0 Atbildēt

Rallija "Kurzeme 2007" video apskats:

easyget.lv/video/81/

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti