IeM uzņēmējiem atņem peļņu par dzērājšoferu auto glabāšanu 4

 
16.jūlijs 2007 9:50

Konkurences padomē tiks iesniegta uzņēmēju prasība pret Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts aģentūru Materiālās rezerves (MR), kas, pēc komersantu domām, pārkāpj noslēgtā līguma nosacījumus, savās stāvvietās izvietojot alkohola reibumā pieķerto šoferu automašīnas. MR pārmetumus noliedz.

„Neatkarīgā” ziņo, ka pērn jūnijā tika izsludināts konkurss par pakalpojuma sniegšanu MR, proti, par aizturēto automašīnu evakuāciju, glabāšanu, izsniegšanu. Šā konkursa rezultātā līgumi par minētā pakalpojuma sniegšanu tika slēgti ar aptuveni 15 komersantiem. Uzņēmēju piedāvājumos cenās bija iekļauta virkne izdevumu: auto evakuācija, glabāšana, teritorijas apdrošināšana, uzņēmuma īpašumā vai nomā esošas teritorijas ar attiecīgi aprīkotu stāvvietu (novērošanas kameras, apsardze, iežogojums u. tml.) izveide, tātad nācās veikt lielas investīcijas, lai nodrošinātu konkursa nolikumā prasīto.

Konkurences padomē grasās vērsties SIA „Stabu 58”, kas sākusi sniegt šādus pakalpojumus Rīgā, Rīgas rajonā, Jūrmalā, Jelgavā, Limbažos, Gulbenē, Valkā un Alūksnē, taču neapmierinātību par MR rīcību jau ir izrādījuši arī citi uzņēmēji. Šobrīd izveidojusies situācija, ka aptuveni 40% dzērājšoferiem uz laiku atsavināto automašīnu ir pārvietotas no „Stabu 58” stāvvietām Rīgā uz MR stāvvietu Krustpils ielā. Saprotams, ka uzņēmēji ar to nav apmierināti, jo šādi samazinās viņu iespējas pelnīt un atgūt ieguldītās investīcijas.

Glabājot savā laukumā auto, MR piemēro tieši tādus pašus izcenojumus kā „Stabu 58”. Tajā pašā laikā IeM izteikusi versiju, ka šādā veidā tā cenšas ekonomēt budžetu. "Jautājums – kā tas izpaužas?" neizpratni neslēpj uzņēmēji. Viņiem šāda MR rīcība liek celt cenas. Līgums noslēgts uz trim gadiem, taču šobrīd praktiski vairs nav iespējams atgūt investētos līdzekļus.

Ja patiesībai atbilst kāda autovadītāja „Neatkarīgajai” stāstītais, tad radusies situācija ir kaut kas vairāk par biznesa graušanu. Proti, MR autostāvvietas neesot aprīkotas ar videonovērošanas iekārtām, apsardzi un žogu, tās nav pat apdrošinātas. Krustpils ielā esošo stāvvietu bieži vien apciemo bomži, tāpēc mašīnas tiek, tautas valodā runājot, apkrāmētas. Reibumā pieķertie stūrētāji saprotamu iemeslu dēļ gan nav īpaši prasīgi pret MR stāvvietas apsaimniekotājiem, tāpēc lielākoties bez iebildumiem paraksta papīru, ar ko atsakās no jebkādām pretenzijām pret MR, vēl pirms ieraudzījuši savu auto. Savukārt pēc tam jau ir par vēlu – visas pretenzijas tiek žigli vien noraidītas.

MR direktora v. i. Valērijs Koķis „Neatkarīgajai” skaidro, ka no uzņēmēju autostāvvietām mašīnas tiekot izņemtas "piespiedu apstākļu dēļ": līgumi noslēgti tikai par spēkratu uzglabāšanu Administratīvo pārkāpumu kodeksa normu ietvaros, bet dažkārt šoferu pārkāpums tiek pārkvalificēts par krimināllietu, aizturētā automašīna kalpo attiecīgajā lietā par lietisko pierādījumu, tāpēc maksājumi par to iespējami tikai pēc tiesas sēdes.

"Ir vēl arī tādas [mašīnas], no kurām to īpašnieki atsakās, arī šādi gadījumi līgumos ar uzņēmējiem nav precizēti. Lai netērētu valsts naudu, IeM pieņēma lēmumu šādas mašīnas pārvietot uz MR stāvvietām," skaidroja Koķis.
 
Sagatavots pēc www.atverts.lv materiāliem
 
Visi komentāri
 
238557. viesis 16.jūlijs 2007 17:49
0 0 Atbildēt

Nu tad priekš kam tajā konkursā piedalīties kaut kādiem visādiem SIA "Stabu 58", kas ir sacerējušies tagad nu sapelnīt drūmo piķi MR konkursā, un par to pilnībā uzbūvēt, vai aprīkot savu autostāvvietu/as. Tajos konkursos ja negrib lai izsvilpj, vai pēc tam iekulties kaut kādās nopietnās nepatikšanās (pamaksāt soda naudas) ir jāpiedalās uzņēmumiem, kuriem jau ir gatavs produkts, ko piedāvāt, un konkursā uzvarētu materiālu/pakalpojumu sniegšana nevar būt uzņēmuma pamatpeļņa.

Bet MR protams kaut kāds savsa leņķis zem tā visa apakšā.

238558. viesis 16.jūlijs 2007 17:57
0 0 Atbildēt

Sen ir laiks savest kaartiibaa sho lietu! Domaaju, ka KNABAm te buutu ko dariit, jo MR rada Valstij reaalus zaudeejumus. Ja ik dienu shiem "glbaataajiem", kuri apzog a/m veicina speekratu sabojaashanu un pa to veel sanem Ls5.60 dien par katru auto !!!! Vai tas neož pēc korupcijas??? Kaapewec Mat Rezerve tik ļoti negribīgi rīko izsoles uz šiem auto???

Loģiski, ka roka roku mazgaa un SIA STABU 58 gada laikaa ir nopelniijusi vismaz 2 miljonus Latu!

238560. viesis 16.jūlijs 2007 18:20
0 0 Atbildēt

nemaz tik viegli glabāt tos a/m nav, tāpēc jau arī puss pasaule tam konkursam nepiesakās. vajag to mat rez izčakarēt riktīgi, bardaks!!!

238582. viesis 17.jūlijs 2007 10:43
0 0 Atbildēt

Kas ta nu? Menti no "stabu58" vairs procentus kungiem nemaksā?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti