Starp Rīgu un Jūrmalu kursēs upes kuģīši 5

 
17.jūlijs 2007 9:27

Lai veicinātu tūrisma attīstību, kā arī lai paplašinātu brīvā laika pavadīšanas iespējas gan Jūrmalas viesiem, gan vietējiem iedzīvotājiem, Jūrmalas pilsētas dome nolēma noslēgt sadarbības līgumus starp domi un SIA "Upes kuģis" un "Jūras kuģis" ar mērķi atjaunot upes kuģu satiksmi starp Jūrmalu un Rīgu.

Plānots, ka upes kuģu satiksmi maršrutā starp Jūrmalu un Rīgu drīzumā nodrošinās divi jauni un speciāli šai satiksmei projektēti upes kuģīši, jo standarta kuģi ir par augstu, lai iebrauktu Jūrmalā pa dzelzceļa un Lielupes autotilta apakšu.

Pašreiz Jūrmalas pilsētas dome sadarbībā ar abām firmām izstrādā kuģīšu kursēšanas grafiku un vienojas par citiem nosacījumiem, kas saistoši abām pusēm un maksimāli apmierina nākamos kuģīšu pasažierus.

Upes kuģu maršrutā paredz iekļaut arī vienas stundas izbraucienus pa Lielupi, lai iepazīstinātu Jūrmalas viesus un iedzīvotājus ar pilsētas kultūrvēsturiskām vērtībām, raugoties no Lielupes ūdeņu puses.

Tvaikoņi uz Rīgu un Sloku un pat Jelgavu no Dubultu piestātnes ir devušies, jau sākot ar 1844. gadu. Arī padomju laikā upju kuģīšu satiksme uz Rīgu un Jelgavu bija veiksmīgs izklaides un pasažieru pārvadājumu veids. Vēl pavisam nesen satiksmi starp Jūrmalu un Rīgu nodrošināja kuģītis "Jūrmala".

Sagatavots pēc www.atverts.lv materiāliem
 
Visi komentāri
 
238583. viesis 17.jūlijs 2007 11:00
0 0 Atbildēt

Tas viss tiešām ir ļoti labi un atbalstāmi. Tikai kāds tam sakars ar auto? :D

238588. viesis 17.jūlijs 2007 11:43
0 0 Atbildēt

Gribeju prasit kads tam sakars ar auto, bet paskatijos, ka R99 to jau izdarijis :D

238589. viesis 17.jūlijs 2007 11:45
0 0 Atbildēt

mazināsies sastrēgumi, jo cilvēki uz Jūrmalu brauks ar kuģi :)

238593. viesis 17.jūlijs 2007 12:14
0 0 Atbildēt

drīzāk tas būs tāds ekskursijas pasākums. no Rīgas centra pa Daugavu līdz Bolderājai, tad pa Buļļupi līdz Lielupei, tad jau Jūrmalā iekshā! divās stundās varēs pieliet mūli un baudīt dabu uz komfortabla lainera :)

238607. viesis 17.jūlijs 2007 14:52
0 0 Atbildēt

vasaras beigās uzsāks ,tad izrādīsies nerentābli !!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti