«Maserati Quattroporte» kļūst par zvaigzni 3

 
18.jūlijs 2007 8:14

Producents Džerijs Veintraubs izvēlējies Maserati modeļu gammas flagmani Quattroporte dalībai savā jaunākajā filmā “Oušena velna ducis” (Ocean’s Thirteen).



Protams, kinofilmas īstās zvaigznes ir aktieri Džordžs Klūnijs, Breds Pits, Mets Deimons, Als Pačīno un citi, taču kopā ar viņiem atsevišķās epizodēs tikpat spoži mirdz arī Bronzo Montecarlo krāsas Maserati Quattroporte, kas pieder pašam producentam. Šāds paņēmiens (jaunas automašīnas parādīšanās kinofilmā, ko reklāmas biznesā dēvē par producēt placement) ļauj palielināt markas popularitāti un atpazīstamību plašas publikas vidū, kā arī vieglāk nodot skatītājiem filmas vēstījumu. Piemēram, 80. gadu Maserati Quattroporte III epizodiski “spēlēja” filmās “K9” un “Rokijs”, kā arī seriālā Miami Vice.

“Oušena velna ducis”, kas nesen parādījās uz ekrāniem, ir kā turpinājums iepriekšējām spriedzes filmām “Oušena banda” (Ocean’s Eleven) un “Oušena ducis” (Ocean’s Twelve), kas izpelnījās lielu atzinību skatītāju vidū. Visas triloģijas režisors ir Stīvens Soderbergs, galvenajā lomā – Džordžs Klūnijs.

Kā atzīst filmas producents Džerijs Veintraubs, “tas, kas mani visvairāk interesē automašīnās un liek tajās iemīlēties, ir izskats, māksla, skulptūra. Ja automašīna izskatās tā, it kā kāds dižens mākslinieks būtu to veidojis, tad es iemīlos tajā – gluži kā manā Maserati Quattroporte, ko es tiešām mīlu.”

Maserati Quattroporte Dānijas prinča garāžā

Viņa Karaliskā Augstība Dānijas princis Joahims arī kļuvis par Maserati Quattroporte īpašnieku. Dānijas Karaliskajā garāžā Šakenborgas pilī Dienvidjutlandē nesen nonācis Maserati Quattroporte Automatic. Pirmo reizi tas parādījās publikas priekšā prinča vizītes laikā uz Orhūzu, kad to gan vadīja prinča privātais šoferis.

Taču princis Joahims arī pats labprāt sēžas pie Maserati stūres, jo viņš aizraujas ar automašīnām vispār un autosportu jo sevišķi. Tas arī kalpoja par vienu no iemesliem, kādēļ izvēlēts tieši Maserati Quattroporte, jo šis modelis apvieno ekskluzivitāti un komfortu ar motoru sporta tradīcijām un braukšanas dinamiku. Vairākas reizes princis ir pilotējis arī Maserati GranSport Trofeo sacīkšu auto.
Starp citu, Dānijas princis nav vienīgais sabiedrības elites pārstāvis, kas par savu auto izvēlējies Maserati. Piemēram, bruņots Maserati Quattroporte ir Itālijas prezidenta Džordžo Napolitano dienesta limuzīns.



Sportiskums un prestižs vienā korpusā

Četrdurvju sportisko prestiža sedanu sērijā Maserati Quattroporte ietilpst divi modeļi: Quattroporte DuoSelect ar pusautomātisko elektrohidraulisko ātrumkārbu un Quattroporte Automatic ar klasisko automātisko pārnesumu kārbu. Savukārt katram no tiem bez bāzes varianta vēl eksistē divas modifikācijas, kas atšķiras ar gaitas īpašībām, riteņu piekari, eksterjera un interjera dizainu un aprīkojumu: Executive GT un Sport GT.

Visām modifikācijām ir Maserati V8 cilindru 4,24 litru darba tilpuma dzinējs, kas var lepoties ar teicamu lietderīgās jaudas attiecību 95,2 ZS uz litru. Maksimālā jauda ir 400 ZS (295 kW) pie 7000 apgr./min, maksimālais griezes moments ar DuoSelect transmisiju – 451 Nm pie 4500 apgr./min, ar automātisko ātrumkārbu – 460 Nm pie 4250 apgr./min. DOHC konfigurācijas motoram ir maināmas ieplūdes fāzes, savukārt akseleratora komandas tiek nodotas elektroniski pa vadiem pēc drive-by-wire tehnoloģijas.

Quattroporte DuoSelect aprīkota ar pusautomātisko sešpakāpju Maserati DuoSelect ātrumkārbu ar elektrohidraulisko pārslēgšanas mehānismu. Tā ļauj vadītājam gan aktīvi pārslēgt pārnesumus pašam, gan arī dod iespēju paslinkot un uztic šo nodarbi elektronikai. Ar to Maserati Quattroporte Executive GT DuoSelect maksimālais ātrums ir 275 km/h un uzrāviens no vietas līdz 100 km/h – 5,2 sekundes. DuoSelect ātrumkārba pēc Transaxle principa novietota aizmugurē pie pakaļējā diferenciāļa, ļaujot iegūt lielisku balansu un masas sadalījumu pa asīm 47 % priekšā un 53 % aizmugurē.

Kā alternatīva ieviesta klasiskā sešpakāpju automātiskā pārnesumu kārba ar hidrotransformatoru, kas tapusi Maserati un ZF firmu sadarbībā. Tā paredzēta ne tik sportiski noskaņotiem braucējiem un ļauj padarīt auto vadīšanas procesu vieglāku un komfortablāku, bet automobiļa gaitu – līganāku. Modificētajam dzinējam sausā kartera vietā ieviests slapjais karteris ar tajā ievietotu eļļas sūkni, bet pati ātrumkārba pārceļojusi uz mašīnas priekšdaļu un novietota gareniski aiz motora. Masas vairāk koncentrētas ap ģeometrisko centru un vēl izdevīgāk sadalītas pa riteņiem, attiecīgi, proporcijā 49 % priekšā un 51 % aizmugurē. Maserati Quattroporte Automatic maksimālais ātrums ir 270 km/h, uzrāviens no vietas līdz 100 km/h – 5,4 sekundes

Adaptīvā riteņu piekare Skyhook dod iespēju viena automobiļa korpusā iemiesoties diviem dažādiem raksturiem. Lai panāktu maksimālu komfortu, var izvēlēties “vismīkstāko” programmu Normal, savukārt ātrai un aktīvai braukšanai paredzēta programma Sport ar stingrāku darbības režīmu. Piekares ģeometrija nodrošina permanentu stabilitāti, lai, gaitu uzsākot, mašīnas priekšgals neceltos gaisā un bremzēšanas laikā nedurtos zemē. Divi darbības režīmi (parastais un sporta) ir arī Maserati Stability Programme (MSP) sistēmai, kas kontrolē bremžu un motora darbību, stabilizējot auto un palīdzot vadītājam ekstremālos apstākļos.

Lai perfekti savienotu automašīnas sportiskumu ar komfortu un prestižu, arī Quattroporte interjerā izmantoti vairāki interesanti risinājumi. Vadītāja rīcībā ir 14 dažādi sēdekļa regulējumi un trīs sēdekļa pozīcijas, ko var iestādīt atmiņā. Iekāpšas atvieglošanai stūres statnis automātiski paceļas uz augšu, un sēdeklis atvirzās atpakaļ. Īpaši aizmugurē sēdošo pasažieru kāju ērtībām paredzēta funkcija, kas ļauj piespiedu kārtā pavirzīt priekšējā pasažiera sēdekli vēl par 22 cm. Salonā izmantota Poltrona Frau firmas ādas apdare un Bose kompānijas audioaparatūra; iespējams instalēt arī mobilo telefonu, televizoru un DVD atskaņotāju. Quattroporte interjeru var viegli pielāgot katra konkrētā pircēja gaumei un individualitātei Maserati personalizācijas programmas ietvaros.

Maserati Quattroporte cena sākot no 95 300 EUR + PVN.
 
Visi komentāri
 
238643. viesis 18.jūlijs 2007 9:36
0 0 Atbildēt

he he, filma menesi tiek radita, vareja jau kadu britinju pirms tam sho lielisko faktu mineet :) Un tad vel taa kautriga cena apakshaa..

238659. viesis 18.jūlijs 2007 10:06
0 0 Atbildēt

masina patiesi uber un (mana skatijuma) labkais serijveida sedans pasule:)

238863. viesis 19.jūlijs 2007 11:16
0 0 Atbildēt

šodien Rīgā redzēju Maserati, ui ku smuks maita.. :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 27

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti