Par izmaiņām OCTA atlīdzību no garantijas fonda administrēšanā 6

 
22.jūlijs 2007 10:07

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (LTAB) informē, ka no šī gada 20.jūlija ceļu satiksmes negadījumos cietušās personas, kurām saskaņā ar LR likumdošanu pienākas zaudējumu atlīdzības no OCTA garantijas fonda, rakstveida pieteikumus varēs iesniegt visās OCTA apdrošināšanas sabiedrībās un to filiālēs, izņemot AAS „Balta”.

Cietušās personas varēs pieteikties uz atlīdzībām, kas OCTA likumā izmaksājamas no OCTA Garantijas fonda, apdrošināšanas sabiedrībās AAS „Baltikums”, „Baltijas Apdrošināšanas Nams” AAS, „Balva” AAS, „BTA” AAS, „ERGO Latvija” AAS, „IF Latvia” AAS, AS „Parekss AK” un „Seesam Latvia” AAS un to filiālēs Latvijas pilsētās un rajonos.

No 2007.gada 20.jūlija AAS „Balta” vairs nepieņems pieteikumus no ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem par šāda veida atlīdzību saņemšanu.

Saskaņā ar LR likumdošanu LTAB nodrošina izmaksas tiem ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem, kuriem pienākas apdrošināšanas atlīdzības no OCTA garantijas fonda.

OCTA garantijas fonda mērķis ir nodrošināt zaudējumu atlīdzību gadījumos, kad ceļu satiksmes negadījumā cietušais nevar saņemt atlīdzību, jo zaudējumus radījis transportlīdzekļa īpašnieks, kurš savu civiltiesisko atbildību nav apdrošinājis, zaudējumus radījis nenoskaidrots transporta līdzeklis vai transportlīdzekļa īpašnieka apdrošinātājs atzīts par maksātnespējīgu. Atlīdzības no garantijas fonda saņem ne tikai par negadījumiem, kas notikuši Latvijā, bet arī Eiropas Ekonomikas zonas valstīs un Šveicē un kuros zaudējumi nodarīti Latvijas iedzīvotājiem.

No 2005.gada 1.marta prasību administrēšana par ceļu satiksmes negadījumiem, kuros saskaņā ar OCTA likumu cietušajām personām apdrošināšanas atlīdzība izmaksājama no Garantijas fonda, pamatojoties uz līguma „Par savstarpējo sadarbību atlīdzību lietu administrēšanā” nosacījumiem, tika nodota OCTA apdrošināšanai licencētajām apdrošināšanas sabiedrībām un to filiālēm Latvijas pilsētās un rajonos.

Informācija par apdrošināšanas sabiedrībām un to filiālēm ir iegūstama arī LTAB mājas lapā www.ltab.lv. Jautājumu un neskaidrību gadījumā cietušajiem iespējams sazināties ar LTAB, zvanot uz tālruņa numuru  67 114 300.

Informāciju sagatavoja:
LTAB sabiedrisko attiecību konsultante
Inese Bērziņa
 
Visi komentāri
 
239251. viesis 23.jūlijs 2007 12:00
0 0 Atbildēt

a kapēc AAS „Balta” vairs nepieņems pieteikumus no ceļu satiksmes negadījumos cietušajiem par šāda veida atlīdzību saņemšanu? iesaku anulēt viņiem apdrošinātāju licenci

239326. viesis 23.jūlijs 2007 16:04
0 0 Atbildēt

velns viņ zin .. man arī tas pārāk neinteresē, jo Baltas polisi tik un tā nekad nepērku, jo tā ir viena no dārgākajām (ja ne pati dārgākā) salīdzinot ar citām kompānijām ..

239331. viesis 23.jūlijs 2007 16:31
0 0 Atbildēt

hii BAlta izceljaas.

manuprat tach apdroshinataji ir paraxtijushi kadu papiru ka piekriit garantijas fondam, a viena kompanija panjem un uzmet...

239387. viesis 24.jūlijs 2007 10:17
0 0 Atbildēt

Cik es zinu, tas ir saistīts ar garantijas fonda birokrātiju, kā rezultātā šīs lietas apstrādāt ir ekonomiski neizdevīgi un ilgi.

239390. viesis 24.jūlijs 2007 10:34
0 0 Atbildēt

man jau arī sen bija aizdomas, ka balta iet uz galu :D

239452. viesis 24.jūlijs 2007 15:39
0 0 Atbildēt

manuprāt tā ir uzsp....na klientam un partnerim. Citi tad ir tie, kas nu pucēs apdrošinātāju gaišo tēlu!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti