Autosporta andrenalīna virsotne SABI kausa 4. posmā 1

 
26.jūlijs 2007 8:23

Svētdien, 29. jūlijā, pēc trīs nedēļu pauzes turpināsies bezkompromisa cīņa par vērtīgiem ieskaites punktiem „SABI” kausa Nacionālajā klasē autošosejā. Kausa ceturtais posms tiks aizvadīts Biķernieku trases ātrumaplī – autotrasē. Pirmais starts paredzēts plkst. 14:25.

„SABI” kausa ekvatora ceturtais posms notiks 3,662 kilometru garajā autoaplī. Tiks aizvadīti divi braucieni, katrs būs 12 apļus garš. Pirmajā Nacionālās klases sacīkstē šogad maijā šajā pat trasē uzvaras braucienos izcīnija „srt.lv” komandas piloti – Jānis Kārkliņš un Agris Petrovskis. Abi būs ierindā arī uz šo sacīksti. Nacionālās klases sacīkstēs atgriezīsies Andrejs Gubarevs. Viņš šajā klasē startēja 2005. un 2006. gada sezonās. Uz starta viņu redzēsim ar jaunu, nesen speciāli Nacionālajai klasei konstruētu „VW Golf II” spēkratu. Diemžēl savas gaitas uz nenoteiktu laiku vai pilnībā Nacionālajā klasē beidz Alfrēds Vīksne un Oskars Miķelsons. Tāpat apšaubāma ir arī Vitālija Kalmi dalība pēc 500 latu soda uzlikšanas (par atteikšanos no tehniskās komisijas) iepriekšējā posmā. Kopumā kausa ieskaites punktus guvuši 34 no 35 dalībniekiem. Ap 25-30 dalībniekiem uz starta/finiša taisnes varētu būt gaidāmi arī šo svētdien.



Laikā starp Nacionālās klases braucieniem tiks aizvadīts viens ikgadējais demonstrācijas brauciens ar savu laiku jau nokalpojušajām, bet tomēr vēl skatītājiem eksotiskajām „Formula Estonia” formulām. Arī šo sacīkšu distance būs 12 apļi, starts paredzēts plkst. 15:10. Iespējams uz starta šajā klasē redzēsim arī latvieti Žanu Ribaku.

Pēc trim no septiņiem aizvadītiem kausa posmiem kopvērtējumā ir līderu divvadība – gan Jānim Kārkliņam, gan Uldim Timakam ir pa 105 punktiem. Viņiem seko „HGK” komanda, kas vēl sestdien „333” trasē Ropažos demonstrēs drifta paraugdemonstrējumus, - Kristaps Blušs, kas izlaida iepriekšējo sacīksti ovālā, ir otrais ar 90 punktiem, viņam turpat blakus ir komandas biedrs Gvido Elksnis ar 85 „acīm”. Piekto vietu ieņem Ulda Timaka komandas biedrs „Eastnautic.com” komandā Didzis Pope. Pirmo sešnieku noslēdz „srt.lv” komandas braucējs Agris Petrovskis, viņa rēķinā ir 71 kausa ieskaites punkts.

Līdz šim pavisam nesekmīga izvērtusies „VW Golf” šosejnieku sezona – augstākajā vietā kopvērtējumā atrodas Armands Keišs (10. vieta, 35 punkti). Par pārsteigumu daudziem, šajā sezonā ļoti konkurētspējīgi izrādījušies visi „AMB” komandas „Opel Astra” braucēji – Jānis Ducmanis atrodas 7. vietā, Mārtiņš Kalniņš 11. vietā, bet lietus sacīkšu piekritējs Jānis Vanks pašlaik kopvērtējumā atrodas 18. pozīcijā. Liels pārsteigums daudziem ir arī vienīgās „SABI” kausa dalībnieces Sabīnes Kukutes salīdzinoši augstā, 12. vieta kopvērtējumā, startējot ar teorētiski ne tik jaudīgo „BMW 320 Touring” automobili. Interesanti būs pavērot arī „LAK-Y” pilota Lapāna sniegumu šajā sacīkstē. Vienīgais ar „Seat Ibiza” braucošais Zigmunds Ločs kopvērtējumā ir piecpadsmitais.

LAF Šosejas komisijas padome 12. jūlijā pieņēmusi izmaiņas Nacionālās klases tehniskajos noteikumos – priekšpiedziņas automobiļu svars pilnā ekipējumā ar braucēju nedrīkstēs būt mazāks par 1070 kilogramiem, bet pakaļpiedziņas automobiļiem tas paliks nemainīgs – automobiļa svars nedrīsktēs būt mazāks par 1100 kg. Tāpat turpmāk būs aizliegta arī diferenciāļa bloķēšana.

„SABI” kausa dalītās līderpozīcijas īpašnieka Ulda Timaka komentārs par gaidāmajām sacensībām: „Ar tehniku uz gaidāmo sacīksti viss ir kārtībā, problēmu nebūs. Sacīkstes mērķis – vajadzētu braukt pa priekšu. Palangas sacīkste sestdien problēmas neradīs, tieši otrādi – būs laba fiziskā forma un būšu sacīkšu ritmā. Galvenie konkurenti? Kopvērtējumā augšā atrodošies braucēji arī būs tie lielākie konkurenti. Man liekas, ka arī opeļi varētu būt ātri, tāpat arī Indulis Rukuts ar savu jauno automobili. Par trasi runājot – autotrase man patīk un padodas labi.”

„SABI” kausa dalītās līderpozīcijas otra īpašnieka, „srt.lv” komandas pilota Jāņa Kārkliņa viedoklis: „Tehnika ir savesta kārtībā, visam vajadzētu būt labi. Mērķi uz sacīksti, protams, visaugstākie, citādi nevajadzētu būt. Mans starts Palangas sacīkstēs netraucēs, tikai būs jāprot pārslēgties no Hondas, ar ko brauksim Lietuvā, uz savu Nacionālās klases spēkratu. Es domāju, ka Kalmi diskvalifikācija būs laba mācība un viela pārdomām, lai nākotnē nekas tāds neatkārtotos. Manuprāt, galvenie konkurenti būs Uldis Timaks, Kristaps Blušs, komandas biedrs Agris Petrovskis un Gvido Elksnis, kurš uz sacīksti būs ticis galā ar tehniskām problēmām. Autotrase man ir otra mīļākā trase, kurā esmu braucis, vēl patīkamāka ir tikai Kačergines trase Kauņā.”

„srt.lv” komandas otra braucēja, sestās vietas kopvērtējumā īpašnieka Agra Petrovska domas: „Ar mašīnu pagaidām viss vēl nav gluži kārtībā, viss joprojām ir procesā, taču uz svētdienu būšu jau gatavs startam. Mērķi uz sacīksti ir augsti, jo jāatgūst iepriekšējā posmā zaudētais, jāpakāpjas uz augšu kopvērtējumā. Par ātrākajiem sāncenšiem uzskatu komandas biedru Jāni Kārkliņu, Uldi Timaku, kā arī opeļus, jo izmaiņas tehniskajos noteikumos ir mazliet laupījušas mums, kas startē ar BMW, priekšrocības startā. Vitālija Kalmi diskvalifikācijas precedents, manuprāt, ir labs piemērs, tomēr domāju, ka ar to viss vēl nebeigsies. Jo varētu būt, ka kāds tomēr sadomās kaut ko saķīmiķot. Autotrase ir ļoti ātra, tur ir jābrauc ļoti uzmanīgi, maksimāli precīzi bez kļūdām, katrai kļūdai ir ļoti liela nozīme, tā kā visa trase ir ātra, ir svarīgi no katra līkuma iziet ar labu izejas ātrumu, lai nezaudētu laiku sekojošajā taisnē.”

Ieeja Biķernieku trases tribīnēs - bez maksas.

„SABI” kausa 4. posma autošosejā dienaskārtība.

13:30 treniņbraucieni
14:25 1. brauciens – Nacionālā klase, 12 apļi 
15:10 demonstrācijas brauciens – Formula Estonia, 12 apļi
15.45 2. brauciens – Nacionālā klase, 12 apļi
16:40 apbalvošanas ceremonija

www.srt.lv
 
Visi komentāri
 
239674. viesis 26.jūlijs 2007 12:25
0 0 Atbildēt

jāiet, bez variantiem

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti